TÜMOSAN IN INANILMAZ 4X4 TEKNOLOJISI--- [ ON DT HAKKINDA KAPSAMLI ACIKLAMA ]

Ynt: TÜMOSAN IN INANILMAZ 4X4 TEKNOLOJISI--- [ ON DT HAKKINDA KAPSAMLI ACIKLAMA ]

Trakkulüp komedi iş başında. :) Konu ilgi çekici telden girdiğim için tamamını okuyamadım ama suna cevap verebılirim.

Diğer traktörlerde havada kalan teker döner baskida olan dónmez demişsin bunda yanıldıgını söyleyebilirim. En azından bizim td öyle yapmıyo. Eski model dt lerde dediğin bır çogunda belki dogru olabilir ama yenı modellerde bunun pek olacagnı sanmam.

Kısacası bu sistem 4 teker yere basmadan da calışıyo.

Ynt: TÜMOSAN IN INANILMAZ 4X4 TEKNOLOJISI--- [ ON DT HAKKINDA KAPSAMLI ACIKLAMA ]

rocky link=topic=66871.msg759050#msg759050 date=1374073659' Alıntı:
Trakkulüp komedi iş başında. :) Konu ilgi çekici telden girdiğim için tamamını okuyamadım ama suna cevap verebılirim.

Diğer traktörlerde havada kalan teker döner baskida olan dónmez demişsin bunda yanıldıgını söyleyebilirim. En azından bizim td öyle yapmıyo. Eski model dt lerde dediğin bır çogunda belki dogru olabilir ama yenı modellerde bunun pek olacagnı sanmam.

Kısacası bu sistem 4 teker yere basmadan da calışıyo.

sen komedı ızlemek ısıtyorsan komedı dukkanına gıdebılırsın nh de diğer traktorlerde oldugu gibi lms(limited slip) var gucu 100 de 30 yerdekıne belkı bıraz zorluyabılır o yuzde 30 luk kısım ama tumosanın yaptıgı bu sıstemde gucu 100 de 100 kıtlıyor !!!!

Arkadaslar bılmeden yorum yapıyorsunuz size telefon numarası verdım ve fotolarda cektım yakındada vıdeo yu paylasacagım benımle boyle konusmaktan vazgecın heee konusacaksanızda arastırıp ta gelın ...

tumosannn link=topic=66871.msg759054#msg759054 date=1374074227' Alıntı:
sen komedı ızlemek ısıtyorsan komedı dukkanına gıdebılırsın nh de diğer traktorlerde oldugu gibi lms(limited slip) var gucu 100 de 30 yerdekıne belkı bıraz zorluyabılır o yuzde 30 luk kısım ama tumosanın yaptıgı bu sıstemde gucu 100 de 100 kıtlıyor !!!!

Arkadaslar bılmeden yorum yapıyorsunuz size telefon numarası verdım ve fotolarda cektım yakındada vıdeo yu paylasacagım benımle boyle konusmaktan vazgecın heee konusacaksanızda arastırıp ta gelın ...

peki o zaman sende bizimle böyle konuşmayı kes herşeyi sen bilmiyorsun tmm mı , ve açtığın konuda sanki tüm tümosan traktörlerinde bu varmış ta biz bilmiyormuşuz gibi hava yarattın kms dizayn çok güzel açıklamış yeni yapılan bir ön dt de bu sistem kullanılmış sen kalkmışsın hiç bir traktörde yok bunu tümos an buldu diyorsun başak traktördede bu böyleyki hatta tekrar diyorum mf 398 in ön dtsinde bundan daha iyi bir sistem var direksiyonu düzleyince önler kitliyo az çevir bırakıyo tmm buda güzel birşey demiyorum daha iyilerinide yapar işallah kimsenin kalbini saçma birşey için kırmak istemiyorum :)

tumosannn link=topic=66871.msg759054#msg759054 date=1374074227' Alıntı:
sen komedý ýzlemek ýsýtyorsan komedý dukkanýna gýdebýlýrsýn nh de diðer traktorlerde oldugu gibi lms(limited slip) var gucu 100 de 30 yerdekýne belký býraz zorluyabýlýr o yuzde 30 luk kýsým ama tumosanýn yaptýgý bu sýstemde gucu 100 de 100 kýtlýyor !!!!

Arkadaslar býlmeden yorum yapýyorsunuz size telefon numarasý verdým ve fotolarda cektým yakýndada výdeo yu paylasacagým benýmle boyle konusmaktan vazgecýn heee konusacaksanýzda arastýrýp ta gelýn ...
sana haksızsın yada yalan bunlar dedim mi. Hayır. O yüzden çamur atacagna sakin sakin konusabilirsin. Bırak inanmayan inanmasın sen delili sun herkez diler özrünü. Komedi meselesine. gelirsek belki bu gereksiz tartışmalar bana gülünç geliyo olabilir. Gerçi ben :Sgökhan abinin yorumuna karşılık dmiştim ya neyse.
Bilip bilmedende pek yorum yapmam. Ben başıma gelip gördügüm için bildigimi yazdım. Bilmem anlatabildim mi

enter link=topic=66871.msg759057#msg759057 date=1374075029' Alıntı:
peki o zaman sende bizimle böyle konuşmayı kes herşeyi sen bilmiyorsun tmm mı , ve açtığın konuda sanki tüm tümosan traktörlerinde bu varmış ta biz bilmiyormuşuz gibi hava yarattın kms dizayn çok güzel açıklamış yeni yapılan bir ön dt de bu sistem kullanılmış sen kalkmışsın hiç bir traktörde yok bunu tümos an buldu diyorsun başak traktördede bu böyleyki hatta tekrar diyorum mf 398 in ön dtsinde bundan daha iyi bir sistem var direksiyonu düzleyince önler kitliyo az çevir bırakıyo tmm buda güzel birşey demiyorum daha iyilerinide yapar işallah kimsenin kalbini saçma birşey için kırmak istemiyorum :)

ben tum tumosanlarda var demedım kı yenılerde cıkıyor ,bu hıc bır markada yok mf dekı sıstem e de gelınce butun 4x4 lerde o oledır duzde tekerlerın hepsı 4x4 hareket eder direksıyonu cevırınce devreden cıkar yalnız bu tumosanın kı motor askıda kalınca işe yarıyor ozkan77 nın konuya attıgı vıdeo yu ıyı ızle eger o tusa basmassa omru bıllah cıkamaz oradan aradakı fark budur.
kımsenın kalbınıde kırmıyorum ama bole konusuyorsunuz sınrılenıyor ınsan sankı yalan soluyormusum gıbı davranmanız ınsanı cıldırttıyor.

tumosannn link=topic=66871.msg759008#msg759008 date=1374063918' Alıntı:
KARDESIM SENIN TRAKTORDE YOK O DUME ZATEN BEN VAR DEMIYORUM ALLA ALLA BAHCE TIPLERINDE VAR VE BU SISTEM NE ZETORDA NE MF DE NE JD DE NE NF DE HIC BIRINDE YOK KONUYU GEREKSIZ CE BOS LAFLARINIZLA BATIRDINIZ ZATEN BILGI KIRLILIGI YARATTINIZ BILMEDEN YORUM ATTINIZ BOLGEMDEKI TUMOSAN BAYILIGINE GIDIN BAHCE TIPI TUMOSANDAKI O DUGMEYI SERVISE SORUN YADA BEN TELEFON NUMARASINI VEREYIM
544 837 44 46

abi o zaman sen baştan bahçe serilerinde demeliydin tümosan diye genelleme yapınca bizde her seride sandık biraz sakin ol olsa bize ne olmasa yine bize ne biz traktörümüzden memnunuz

abi o zaman sen baştan bahçe serilerinde demeliydin tümosan diye genelleme yapınca bizde her seride sandık biraz sakin ol olsa bize ne olmasa yine bize ne biz traktörümüzden memnunuz

[/QUOTE]
kardesım bende basta var sanıyordum bılmıyordum dıger serılerde var sanıyordum ama yokmus anlş-*s
ben o yazımı senın ıcın yazmadım konuya gereksız yorum yapanlar ıcın yazdım kardesım ustune alınma lutfen anlş-*s

konuyu açan arkadaşım; mesajı aktarım şeklin hatalı. ben ilk gördüğümde sanki tümosan bayisi uyduruk iddalarda traktör satmaya çalışıyor gibi bir hava vardı. bu kadar insan inanmadıysa kendinde ara kusuru başkalarından özür beklemekten önce

senol_84 link=topic=66871.msg759155#msg759155 date=1374089684' Alıntı:
konuyu açan arkadaşım; mesajı aktarım şeklin hatalı. ben ilk gördüğümde sanki tümosan bayisi uyduruk iddalarda traktör satmaya çalışıyor gibi bir hava vardı. bu kadar insan inanmadıysa kendinde ara kusuru başkalarından özür beklemekten önce

İnanmadıysa onların sorunu ben oraya tel noyu koydum servısın ınanmayan arasın sorsun anlatım seklıme gelıncede gayet ıyı anllattım arkadaslar sıstemı bılmedıklerınden dolayı anlamakta gucluk cekıyorlar ve tumosanın boyle bır sey yapamayacagına kendılerını cok ınandırdıklarından dolayı bole dusunuyorlar anlş-*s

kardeşim bu foruma daha önceden başka bir nickle kaydın varmıydı senin ?

tumosannn link=topic=66871.msg759163#msg759163 date=1374090709' Alıntı:
İnanmadıysa onların sorunu ben oraya tel noyu koydum servısın ınanmayan arasın sorsun anlatım seklıme gelıncede gayet ıyı anllattım arkadaslar sıstemı bılmedıklerınden dolayı anlamakta gucluk cekıyorlar ve tumosanın boyle bır sey yapamayacagına kendılerını cok ınandırdıklarından dolayı bole dusunuyorlar anlş-*s
bu sitede çok akıllı insanlar var ve ' anlamakta güçlük çekiyorlar ' demen yanlış çünkü kusura bakma ama başlığın bi kere gülünç ' inanılmaz' falan nedir ki yani, ayrıca delilin yetersiz bi tane düğme göstermişsin bu böyle diye iddaya geçiyorsun.
şu kadarını söyliycem eğer cebine para geçmiyorsa tümosan fanatikliğinden vazgeç ve iyi tarafını göstermekten çok hatalarını göster

senol_84 link=topic=66871.msg759175#msg759175 date=1374091660' Alıntı:
bu sitede çok akıllı insanlar var ve ' anlamakta güçlük çekiyorlar ' demen yanlış çünkü kusura bakma ama başlığın bi kere gülünç ' inanılmaz' falan nedir ki yani, ayrıca delilin yetersiz bi tane düğme göstermişsin bu böyle diye iddaya geçiyorsun.
şu kadarını söyliycem eğer cebine para geçmiyorsa tümosan fanatikliğinden vazgeç ve iyi tarafını göstermekten çok hatalarını göster

delılım yok dıyorsun madem oraya koydugum dumeyı arastır sen kendın sonra delıle gel bu sıstemın videosunu cekıcem koyucam, ınanılmaz dememın sebebıde bu sıstem dıger traktorlerde yoksa ben buna ınanılmaz derım siz benı elestırıyorsunuz neden bılmıyorum ama sıstemı nıye arastırmıyorsunuz benle ugrasmak yerıne :S

tumosannn link=topic=66871.msg759177#msg759177 date=1374091919' Alıntı:
delılım yok dıyorsun madem oraya koydugum dumeyı arastır sen kendın sonra delıle gel bu sıstemın videosunu cekıcem koyucam, ınanılmaz dememın sebebıde bu sıstem dıger traktorlerde yoksa ben buna ınanılmaz derım siz benı elestırıyorsunuz neden bılmıyorum ama sıstemı nıye arastırmıyorsunuz benle ugrasmak yerıne :S
delili , açıklamayı konuyu açarken yapman gerekiyordu. kuru kuruya bir düğme gösteriyorsun böyle dir diyorsun bi de tüm herkeze anlamıyorlar diyorsun kıymeti yok ki artık delil koysan ne olcak gereksiz polemikler çıktı bi kere.
bi de seninle kim niye uğraşsın, burda kişilerle işimiz yok, bilginin ve olayların peşindeyiz.
bırak kardeşim marka fanatikliğini, hatalarını göster, insanları uyandır ki, önce kabul edilemeyecek arızalarını düzeltsin.

Cll_ford link=topic=66871.msg759189#msg759189 date=1374092781' Alıntı:
koca forumda tümosan fabrikasında çalışan biri yok mu konuya bi açıklık getirsek artık
Malesef abi Tümo gibi bi traktörü kullanan çok az yazık sonrada gelmiş burada tümosan şöyle böyle diyorlar daha doğru düzgün kullanan bile yok

senol_84 link=topic=66871.msg759184#msg759184 date=1374092499' Alıntı:
delili , açıklamayı konuyu açarken yapman gerekiyordu. kuru kuruya bir düğme gösteriyorsun böyle dir diyorsun bi de tüm herkeze anlamıyorlar diyorsun kıymeti yok ki artık delil koysan ne olcak gereksiz polemikler çıktı bi kere.
bi de seninle kim niye uğraşsın, burda kişilerle işimiz yok, bilginin ve olayların peşindeyiz.
bırak kardeşim marka fanatikliğini, hatalarını göster, insanları uyandır ki, önce kabul edilemeyecek arızalarını düzeltsin.

dostum dumenın resmını cektım tumosan 5285 arastır bu traktoru dumeyıde arastır delıl olarak kms dızay ın yorumunu iyi oku marka fanatıklıgı falan yaptıgımda yok sadece yerlı sermayemızın bıze sunmus oldugu teknolojıyı anlatmak ıstedım sız boyle dusunursenız yerlı sermayelerımız nasıl ılerler bılmıyorum not video yukluyecegım en kısa zamanda
Cll_ford link=topic=66871.msg759189#msg759189 date=1374092781' Alıntı:
koca forumda tümosan fabrikasında çalışan biri yok mu konuya bi açıklık getirsek artık

servıs benım arkadas dedım bugun sende kayıt ol dıye yakında vıdeo cekıcez
td 100d link=topic=66871.msg759190#msg759190 date=1374092924' Alıntı:
Malesef abi Tümo gibi bi traktörü kullanan çok az yazık sonrada gelmiş burada tümosan şöyle böyle diyorlar daha doğru düzgün kullanan bile yok

kullanmıyorlar bılmıyorlar ustune ustluk bılgı kırlılıgı yaratıyorlar anlş-*s

tumosannn link=topic=66871.msg759197#msg759197 date=1374093952' Alıntı:
dostum dumenın resmını cektım tumosan 5285 arastır bu traktoru dumeyıde arastır delıl olarak kms dızay ın yorumunu iyi oku marka fanatıklıgı falan yaptıgımda yok sadece yerlı sermayemızın bıze sunmus oldugu teknolojıyı anlatmak ıstedım sız boyle dusunursenız yerlı yermayelerımız nasıl ılerler bılmıyorum not video yukluyecegım en kısa zamanda
servıs benım arkadas dedım bugun sende kayıt ol dıye yakında vıdeo cekıcez
kullanmıyorlar bılmıyorlar ustune ustluk bılgı kırlılıgı yaratıyorlar anlş-*s

yerli sermayenin ilerlemesini biz de istiyoruz ama bu derece met etmeyle pişpişlemeyle olmaz bu. şikayetçi olcaksın , bu olmamış düzeltin diyceksin. sen daha iyisini istersen sana daha iyisini verirler böyle kabullenip ha bire översen verdiğiyle yetinirsin. önce sağlam mazleme kullansın sonra özellik eklesin tümosan

senol_84 link=topic=66871.msg759205#msg759205 date=1374095018' Alıntı:
yerli sermayenin ilerlemesini biz de istiyoruz ama bu derece met etmeyle pişpişlemeyle olmaz bu. şikayetçi olcaksın , bu olmamış düzeltin diyceksin. sen daha iyisini istersen sana daha iyisini verirler böyle kabullenip ha bire översen verdiğiyle yetinirsin. önce sağlam mazleme kullansın sonra özellik eklesin tümosan

ben met etmedım sadece sıstemı tanıtmaya çalıştım ve tanıtmasaydım kımsenın bılgısı olmuyacaktı . bu arada yorumuna katılıyorum 'oversek kabullenırler' cumlesıne. anlş-*s

bende 2012 model 7175 tümosan var.yeni kaporta olanlardan.bu sistem traktörümde mevcut ve darda kaldığımda kullanıyorum.fakat bilinçli kullanmak gerek.düğmeyi basılı tutmak yetiyor.işin garibi servis elemanlarıda olayı tam olarak bilmiyor.

konevi link=topic=66871.msg759212#msg759212 date=1374097103' Alıntı:
bende 2012 model 7175 tümosan var.yeni kaporta olanlardan.bu sistem traktörümde mevcut ve darda kaldığımda kullanıyorum.fakat bilinçli kullanmak gerek.düğmeyi basılı tutmak yetiyor.işin garibi servis elemanlarıda olayı tam olarak bilmiyor.

Sistem yenı oldugu ıcın kımse bılmıyor bu arada yorumunu esırgemeyıp yazdıgın ıcın tşkler diğer marka on dt ler sınırlı kaydırmalıdır sınırı gecınce bosa doner ama tumoda dumeye basınca kaydırmıyor 100 de 100 kıtlıyor. anlş-*s than-*-s