tüm marka 100bg traktörler kapışacak yakıt ve performans testi yapılacak

Ynt: tüm marka 100bg traktörler kapışacak yakıt ve performans testi yapılacak

LORUOĞLU link=topic=62201.msg697160#msg697160 date=1359980845' Alıntı:
Tüm yorumları detaylı sekılde okuyamadım ama genel olarak baktım ..Şöyle bı yorumda ben yapayım simdi örnegin mf yada nh nin 100 hp kaç modeli var yada diğer markaların hemen hemen her markanın gunumüzde 80-90-100 hp lerde bırden azla modeli var mesela eskılerden basıt bır ornek verırsek mf 398 mf4255 ve mf 3105 hemen hemen aynı gucte olmalarına ragmen üçününde perfformansı farklıdır veya nhtd75 ile nh75-56 aynı gucte ama yakıt ve performansları farklı ayrıca dıger bır konu yarısmaların yapılacagı toprak her traktor ıcın aynı ımkanı saglamayacaktır bazı yerı sert bazı yerı yumusak olacak ve topragın neresının hangı modele gelecegı bellı olmayacaktır haksız rekabet olur ve en onemli konuda şoför farkıdır mesela ben tarla surmeye gıderım aynı tarlada amcam depo bıtene kadar 40-50 dekar yer surer ben 80-90 dekar yer surerım bıde ustune ustelık mazot kalır da tarladan eve gelırım yanı arkadaşlar bu tıp yarısmalarda belırlı standartların olması gerekır bence tork beygır agırlık lastık ebadı model-yıl trakörün çalışma saati bile önemli 100 saatteki motorla 500 saatteki motor cok ama cok farklı olur...

yani sen aynı motorla 90 dolüm yer sürüyorsun amcan 40-50 dekar yer sürüyor bu biraz olası gelmedi bana
bu yarışmada toprak yapısının okadar çok etki ediceğini sanmıyorum
traktör aralarındaki farka gelince en iyisi bu şekilde belli olur diye düşünüyorum yeterki bailer traktörlerle oynamasınlar
şöför konusunda ise her marka kendi traktörünü en iyi bilen adamını getirecektir zaten

herkes elindeki en iyi 100bg getirir heralde en iyi anlayan şöförü hetirir oraya lakayit bir şekilde gelecek hali yokk onlar içinde bulun maz bir fırsat bizim içinde bütün traktörler aynı tarlada ve aynı ekipmanla yarışacaklar sadece kendi seçtikleri şöförler sürecek sadece traktörlerde bir tane fazladan hakem olacak aletin derinlik kontrolunu yapacak .... benim tek korkun kavga çıkması

ben pek böle bişey olacagını sanmıyorum yarın öburgun fabrika satış ekipleri bayilere ihtar çeker böle bişey yapmayın der hiç biride denemeye katılmaz.. yazın bir kenara bayiler böle konusuyor ama fabrikalar izin vermez.

bu işten sonuç çıkmaz hiçbir fabrika karalanmayı istemez yenilgi türkiyede şu internet ortamında o firmaya %50 kayıp demek

ceya023 link=topic=62201.msg697297#msg697297 date=1359997484' Alıntı:
ben pek böle bişey olacagını sanmıyorum yarın öburgun fabrika satış ekipleri bayilere ihtar çeker böle bişey yapmayın der hiç biride denemeye katılmaz.. yazın bir kenara bayiler böle konusuyor ama fabrikalar izin vermez.
aynen...Milyon dolarlık markaları böyle yarışmalarda riske kimse attırmaz...

Bu işi anca köylü vatandaşlar yapar,kahve muhabbetinden sonra.:)Profesyonel Bayiler daha çok teknik veriler ile öğünürler. Yeni bayilik almış olanlar belki katılabilir.

bi tane 7610 olan varsa gitsin katılsın 1. olur döner ok-*-s

cihan_ak link=topic=62201.msg697033#msg697033 date=1359926963' Alıntı:
bende öyleee.. bugün erkunt servisi vardı burda söyledim onlara katılırmısınız diye bize seve seve katılırız dedi çok iddalı konuştu herkes 100bg getirsin biz 90 bg getirelim onlara fazla bile gelir dedi... :D
tüm erkunt bayi ve servisleri öyle heralde. *098*- aşırı iddalılar. daha temkinli olsalar kendileri açısından daha iyi olur. kapışmaya gelince de: ben bundan doğru bir sonuç çıkacağına tam inanamıyorum ama yine de bir fikir verebilir.

TOZLULU link=topic=62201.msg697343#msg697343 date=1360000805' Alıntı:
bi tane 7610 olan varsa gitsin katılsın 1. olur döner ok-*-s

kardeş yıl olmuş 2013 sen hala 7610 diyosun. :8

Çok merak ettim bakalım sonuç ne olacak?

cihan_ak link=topic=62201.msg697033#msg697033 date=1359926963' Alıntı:
bende öyleee.. bugün erkunt servisi vardı burda söyledim onlara katılırmısınız diye bize seve seve katılırız dedi çok iddalı konuştu herkes 100bg getirsin biz 90 bg getirelim onlara fazla bile gelir dedi... :D
sen o bayiye soyle gelsin bizim buraya amcamlarda 70 nimet çift çeker var bendede deutz var gelsin 2 dolu ramork takalımda vuralım ranpaya :) yada tarlada yakıta girelim ben bayisine rest çektim tarlada hangisi az yakacak gelin deneyelim ama siz getirmeyin amcamların motor var dedim snn motor deutz az yakar fakat snnki bozuldumu enjektorlerimi ne 8 milyarmı ne gidiyo dediler pompa yok dediler bizimki pompa bozulursa 800 liramı ne gider dediler arka arkaya takalım 60 lık erkunt getirelim dediler birde ama ne ranpaya nede tarlada az yakmaya girebildiler :)

cazgin0020 link=topic=62201.msg697598#msg697598 date=1360057041' Alıntı:
sen o bayiye soyle gelsin bizim buraya amcamlarda 70 nimet çift çeker var bendede deutz var gelsin 2 dolu ramork takalımda vuralım ranpaya :) yada tarlada yakıta girelim ben bayisine rest çektim tarlada hangisi az yakacak gelin deneyelim ama siz getirmeyin amcamların motor var dedim snn motor deutz az yakar fakat snnki bozuldumu enjektorlerimi ne 8 milyarmı ne gidiyo dediler pompa yok dediler bizimki pompa bozulursa 800 liramı ne gider dediler arka arkaya takalım 60 lık erkunt getirelim dediler birde ama ne ranpaya nede tarlada az yakmaya girebildiler :)

sonuc ne oldu acaba :S

Bu isi herkezin gözü önünde deneyerek yapamazsiniz.Hangi markanin iyi olduğunu bilmek istiyorsanız topluma karışıp sorun% kaçı hangi traktörleri beğeniyor.ancak böyle anlaşılır anket yaparak...

Yerli bir test firması kurulması zamanı gelmiş nasıl yapsak :S
Örneğin Almanyada DLG test merkezi var, adamlar traktörü oraya veriyorlar orada fabrika verileri ile oradaki ölçüm sonucunu karşılaştırma artı ve eksi yönlerini görme olanağı doğuyor, hidrolik kuyruk mili gücü vs. vs. daha çok şey.
Buna bir örnek Euro NCAP firması otomobilleri çarpışma testleri ile 5 yıldız üzerinden değerlendiriyor sonra firmalar 5 yıldız alınca müşterinin önüne koyuyor.

Gelelim bu konuya senenin başında açılmış bir konu. Şimdi burda 100 hp traktörler olacağı yazıyor fakat bu durumu net bir sonuç vereceğini sanmam durumu etkileyen birçok faktör ortaya çıkar ve sonucu etkiler, çalışma saati, motor durumu ve lastik durumu vs. sayabiliriz..
Birde şu var traktörü kullanacak kişi en önemli faktördür. Birisi profesyoneldir birisi fazla iyi değildir şimdi o profesyonel adam birinci gelir o marka tabi 1. olur fakat hakeden arada arkada kalır hele ki bayi ise iş hilesiz olmaz gibi benim görüşüm.
Tarafsız bir test şirketi kuralım anlş-*s