Ynt: tüm marka 100bg traktörler kapışacak yakıt ve performans testi yapılacak
yani sen aynı motorla 90 dolüm yer sürüyorsun amcan 40-50 dekar yer sürüyor bu biraz olası gelmedi bana
bu yarışmada toprak yapısının okadar çok etki ediceğini sanmıyorum
traktör aralarındaki farka gelince en iyisi bu şekilde belli olur diye düşünüyorum yeterki bailer traktörlerle oynamasınlar
şöför konusunda ise her marka kendi traktörünü en iyi bilen adamını getirecektir zaten
LORUOĞLU link=topic=62201.msg697160#msg697160 date=1359980845' Alıntı:Tüm yorumları detaylı sekılde okuyamadım ama genel olarak baktım ..Şöyle bı yorumda ben yapayım simdi örnegin mf yada nh nin 100 hp kaç modeli var yada diğer markaların hemen hemen her markanın gunumüzde 80-90-100 hp lerde bırden azla modeli var mesela eskılerden basıt bır ornek verırsek mf 398 mf4255 ve mf 3105 hemen hemen aynı gucte olmalarına ragmen üçününde perfformansı farklıdır veya nhtd75 ile nh75-56 aynı gucte ama yakıt ve performansları farklı ayrıca dıger bır konu yarısmaların yapılacagı toprak her traktor ıcın aynı ımkanı saglamayacaktır bazı yerı sert bazı yerı yumusak olacak ve topragın neresının hangı modele gelecegı bellı olmayacaktır haksız rekabet olur ve en onemli konuda şoför farkıdır mesela ben tarla surmeye gıderım aynı tarlada amcam depo bıtene kadar 40-50 dekar yer surer ben 80-90 dekar yer surerım bıde ustune ustelık mazot kalır da tarladan eve gelırım yanı arkadaşlar bu tıp yarısmalarda belırlı standartların olması gerekır bence tork beygır agırlık lastık ebadı model-yıl trakörün çalışma saati bile önemli 100 saatteki motorla 500 saatteki motor cok ama cok farklı olur...
yani sen aynı motorla 90 dolüm yer sürüyorsun amcan 40-50 dekar yer sürüyor bu biraz olası gelmedi bana
bu yarışmada toprak yapısının okadar çok etki ediceğini sanmıyorum
traktör aralarındaki farka gelince en iyisi bu şekilde belli olur diye düşünüyorum yeterki bailer traktörlerle oynamasınlar
şöför konusunda ise her marka kendi traktörünü en iyi bilen adamını getirecektir zaten