tüm marka 100bg traktörler kapışacak yakıt ve performans testi yapılacak

Ynt: tüm marka 100bg traktörler kapışacak yakıt ve performans testi yapılacak

cazgin0020 link=topic=62201.msg695718#msg695718 date=1359745777' Alıntı:
dogru mf un olusude para :) bizim burda 2006 yılında birisi 3060 phantom aldı tek çeker çadırlı o zaman için adama bankalı aldı 55 kusurun uzerinde geldi motor tek çeker 3060 phantom satarken de 22 buçuk milyara sattı 2011 yılında adam mf u alanda yok 5 para etmez diye konusuyo şimdi erkunt kısmet 55 aldı 2011 de ve memnun adam çift çeker çadırlı aldı :) sen dedigin deutz uda oyle sıfırının yarı fiyatını iste bak bakalım nasıl bilegini kopartıyolar :)
Bankasını karıştırma yaşar o adamın sorunu..

tarla günleri bence taraflı oluyor herkes kendi malını öğüyor burda neyin ne olduğu ortaya çıkacak bütün traktörler aynı aleti takacak aynı derinlikde sürecek.... olay şöyle oluştu deutz satıcısı benim traktörüm az yakar çook çeker dedi bende massey 5445 var getir agrofarm420 dedim deniyelim bende iddalıyım dedim ... adam bana ben seni tanımam bayin gelsin dedi :D bende aradım bayi yi her zaman deneriz nerde olursa olsun fark etmez dedi .... ondan sonra jonh deere bayisi bizde varız dedi dier markalarıda çağıralım kozlarımızı paylaşalım dediler kıralanlı arkadaşda bilir bizim köyün ne kadar iddacı olduğunu böylelikle bir organizasyon yapmaya karak verdik bu 3 marka garanti var (MF,DEUTZ,JONH DEERE) katılımını beklediğimiz diğer markalarda inşallah katılırlar (ERKUNT,NEWHOLLAND,CASE) bizim burda bir söz vardır (er meydanı ) kimin iyi kimin kötü olduğu belli olacak anlş-*s

mantık güzel ama uyguluma kötü olacak eminim.çünkü profosyonel bir ekip olmalı.tüm traktörleri teknik elemanlar kullanmalı,tüm alet ekipman ayarlarını teknik eleman yapmalı.ayrıca (bizim buranın toprağı için konuşuyorum)5 metre gidersin kum gibi 5 metre sonrası kaya gibi.traktör veya biçer izlerinin geldiği yerler sert olacaktır.neyi nasıl ayarlayacaksınız bilmiyorum.keşke bu işlere bizler hiç bulaşmadan tüv gibi profosyonel firmalara bu testler yaptırılmalı ve herkese açık olmalı.labaratuar ortamında olsa bile razıyız.ak motor kara motor ortaya çıksa...
Not: kubota katılmaz çünkü mazot 4 lira ;D

gokhanozkan link=topic=62201.msg695891#msg695891 date=1359757789' Alıntı:
mantık güzel ama uyguluma kötü olacak eminim.çünkü profosyonel bir ekip olmalı.tüm traktörleri teknik elemanlar kullanmalı,tüm alet ekipman ayarlarını teknik eleman yapmalı.ayrıca (bizim buranın toprağı için konuşuyorum)5 metre gidersin kum gibi 5 metre sonrası kaya gibi.traktör veya biçer izlerinin geldiği yerler sert olacaktır.neyi nasıl ayarlayacaksınız bilmiyorum.keşke bu işlere bizler hiç bulaşmadan tüv gibi profosyonel firmalara bu testler yaptırılmalı ve herkese açık olmalı.labaratuar ortamında olsa bile razıyız.ak motor kara motor ortaya çıksa...
Not: kubota katılmaz çünkü mazot 4 lira ;D
:D :D la abı fanatıklık yok hepımız turuncuyuz :D

Haksız rekabet kudret 100 hepsını tokatlar :)
Hiçbiri katılmaz bence. Her markanın diğerinden bir çekindiği nokta vardır

valla kardeşim ben sana şöyle söyleyeyim ben 5445 mf 100bg erkunt haşmet 112bg ikimizde sıfır aldık hiç bir oynama yok traktörlerde iki traktörde de aynı alet vardı ama sonuç 5445 tokatladı bunu bütün çivrilli traktör meraklıları bilir ondan sonra HAŞMET alanlar iptal ettirdi 5445 aldılar yok olmakta var patlama yapmakta bu yüzden tüm bayiler bırak (teknik eleman ) ellerinde ne varsa kullanacaklardır ... ben rakip olarak DEUTZ görüyorum oda bizi .... böyle bir organizosyon 2004 yılında YAMANLAR KÖYÜNDE yani aynı bizim köyde ama toprak çekmişlerdi remorklarla kazanan MASSEY FERGUSON oldu ve bir ay içinde 11 adet satıldı bayiler içinde bir fırsat biz çiftçiler içinde aldığımız traktörün nasıl olduğunu anlamak için

Bayilerin bazıları katılma konusunda tereddüt edebilirler, zira ikinci gelmekte var üçüncü gelmekte, ayrıca fabrikadan veto yeme riski de var,pompa oynamsından ziyade yakıta extra bir katkı yapılmasınada dikkat etmek lazım, yinede sonucu herkez gibi bende çok merak ediyorum.

evet 1. olmakta var sonuncu olmakda var ben bence şöyle mutlaka birisi birinci gelecek ama aradaki fark önemli 1 inci 5lt yakarda sonuncu 7lt yakarsa fark çok demektir nitelkim yılda yaktığımız mazota tekabul ederse %35 gibi bir fark oluşur bu da çok fazla ama 1 inci 5lt yakıp sonuncuda 5.5 lt yakarsa fark yoktur demektir oda kullanıcıdan aletten her şeyden değişir

bende öyleee.. bugün erkunt servisi vardı burda söyledim onlara katılırmısınız diye bize seve seve katılırız dedi çok iddalı konuştu herkes 100bg getirsin biz 90 bg getirelim onlara fazla bile gelir dedi... :D

erkunt yağlı pehlivan herhalde Gürlemiş :)
yakıtta deutz derim ama şoför önemli bnde MF-Deutz favori görüyorum

Çok aklım kesmese de merakla bekliyoruz :) Tarih belli olsun çekim ekibini yönlendirelim :D

cihan_ak link=topic=62201.msg697033#msg697033 date=1359926963' Alıntı:
bende öyleee.. bugün erkunt servisi vardı burda söyledim onlara katılırmısınız diye bize seve seve katılırız dedi çok iddalı konuştu herkes 100bg getirsin biz 90 bg getirelim onlara fazla bile gelir dedi... :D
[/quote Büyük konuşmuş...Altında kalmasın sonra!

Tüm yorumları detaylı sekılde okuyamadım ama genel olarak baktım ..Şöyle bı yorumda ben yapayım simdi örnegin mf yada nh nin 100 hp kaç modeli var yada diğer markaların hemen hemen her markanın gunumüzde 80-90-100 hp lerde bırden azla modeli var mesela eskılerden basıt bır ornek verırsek mf 398 mf4255 ve mf 3105 hemen hemen aynı gucte olmalarına ragmen üçününde perfformansı farklıdır veya nhtd75 ile nh75-56 aynı gucte ama yakıt ve performansları farklı ayrıca dıger bır konu yarısmaların yapılacagı toprak her traktor ıcın aynı ımkanı saglamayacaktır bazı yerı sert bazı yerı yumusak olacak ve topragın neresının hangı modele gelecegı bellı olmayacaktır haksız rekabet olur ve en onemli konuda şoför farkıdır mesela ben tarla surmeye gıderım aynı tarlada amcam depo bıtene kadar 40-50 dekar yer surer ben 80-90 dekar yer surerım bıde ustune ustelık mazot kalır da tarladan eve gelırım yanı arkadaşlar bu tıp yarısmalarda belırlı standartların olması gerekır bence tork beygır agırlık lastık ebadı model-yıl trakörün çalışma saati bile önemli 100 saatteki motorla 500 saatteki motor cok ama cok farklı olur...