Arkadaşlar bir sorum olacak bu karışımın ekim zamanı nedir biz hayvancılığı her şeyi satın alarak yapıyoruz 20 dönüm tek yön sürülen etrafı çevrili boş duran bir yerimiz var oraya çok yıllık ya da tek yıllık yem bitkisi ekmek ne derece faydalı olur yer verimli ve guney yamaçta babama soruyorum mazot parasını kurtarmaz diyor sizler ne dersiniz?
Kesinlikle haklısınız Kuru tarım yapıyoruz. Reygras ekmek ne derece mantıklı olur bilemiyorum siz sulu tarım yapılan yere ekmissinizdir İnşallah güzel verim alir siniz
sağolsun eşref şekerli den duya duya herkes niyetlendi Dönüm e kaç kg ekiyorsunuz bir de tohumu nerden tedarik ettiniz tohumun kg fiyatı pahalı deniyor yanından kanalizasyon deresi geçiyor ordan sulama şansımız var bizimde ihtiyaç durumundaSu var ama kullanmayı düşünmüyorum anca gerek duyarsam kullanıcam eger iyi verim alırsam her sene ekmeyi düşünüyorum
sağolsun eşref şekerli den duya duya herkes niyetlendi Dönüm e kaç kg ekiyorsunuz bir de tohumu nerden tedarik ettiniz tohumun kg fiyatı pahalı deniyor yanından kanalizasyon deresi geçiyor ordan sulama şansımız var bizimde ihtiyaç durumunda
Uygunmuş d denemekte fayda var erken ekimi bi arastirayim çok ilkel çiftçilik yapıyoruz farklı birşey söylediğin zaman o kanallara bakma onlar gerçek s5 veeriyoz deyip salatalık yolluyor dede den daha İyi mi biliyorsun deyip konuyu kapatıyorlar ne olacak böyle bilmem tohumu bi bulayim o zaman erken ekim için şubat 15 nasıl olur ki ?Ben dünüme 5 kg attım tohumuda izmirde civan tarım die biryer vardı ordan 25kg 150 yada 200 liraya almıştım tam hatırlamıyorum hatta zorla satmıştı bana sizin oralar buralara göre soguk daha iyi yetişir die birde sütü sulandırıyormuş biraz o yüzden oradaki çiftçiler pek kullanamamışlar firmalar sıkıntı çıkarmış bizim için problem degil o genelde kuru maddesi yüksek besinler veriyoruz
Uygunmuş d denemekte fayda var erken ekimi bi arastirayim çok ilkel çiftçilik yapıyoruz farklı birşey söylediğin zaman o kanallara bakma onlar gerçek s5 veeriyoz deyip salatalık yolluyor dede den daha İyi mi biliyorsun deyip konuyu kapatıyorlar ne olacak böyle bilmem tohumu bi bulayim o zaman erken ekim için şubat 15 nasıl olur ki ?
Çok teşekkür ederim yarın bu işle ilgilenicem yine takıldığım bir nokta olursa sizden yardım isterim sağolunŞu saatten sonra tarlaya girrebiliyosan ek yani çamur olmasın yeter şubat iyi bence
Çok teşekkür ederim yarın bu işle ilgilenicem yine takıldığım bir nokta olursa sizden yardım isterim sağolun
Mutlu abi kuru balya olarak yapıcam mayıs başı gibi biçmem lazım ama 5 tahıl olarak ne var başka bu tarlada abi
Yulaf sert geliyor sıkmalıdan zor geçti zor kuruyor yem karmadan bile çıkınca hayvanlar eklem yerlerini bırakıyor ama yinede 2 kg karıştırmakta fayda var ayakta daha sağlam tutarBalya yapılacak abi tritikale yulaf bezelye eksek verim nasıl olur yulafın kg fiyatı ne kadar
Selamün Aleyküm kardeşim dikkat et mibzerle ekim yaparken buğday eker gibi hızlı gitmeyin bezelye tohumunu kırıyor gayet yavaş ekinmibzer ile tarla hazırlandıktan sonra ekmeyi düşünüyorum.