Trakya'da şiddetli kuraklık

Bizde de kuraklıktan buğdayların keyfi çok kaçtı. Bildiğin streste bitkiler. Başak çıkarmaya başladılar 4-5 gündür. Yağmurun yağacağından da umutsuzum. Yapraktan isabion, solucan gübresi veya bitki besleme ile stresi azaltabilir miyiz acaba? Uygulama yapıp olumlu sonuç alan var mı acaba?

Kumsal arazilerde ara ara sararmalar mevcut.Toprak olan araziler daha yeşil.Arkadaşlar ben bu sene ektiğim arpaların strese dayanımını ilaçlarla ve yaprak gübreleriyle bir alakası olduğunu düşünmeye başladım.Benim kum olan tarlada bile çok az sararma varken bazı tanığdım arkadaşlarımın topprak olan tarlalarda kum olan yerden daha çok sararma var.Ben hem ot ilacı 15 gün sonra pas ilacı ile birlikte potasyum nitrat,çinko magnez amino asit sıvı demir sülfat verdim.Pas ilacı olarakta opera max kullandım.Bölgemize 1 aydır yağmur yağmıyor.Arpa buğdaydan önce başak çıkaracakken buğdaylar benim arpalardan 15 gün önce başak çıkarttı ve buğday ekenler şuan su stresine bağlı kurumalar başlamış.Bölgemizde bu denli bakım yapan benden başkası yok.Heleki pas ilacını bilen yok zaten.Acaba yaprak gübreleri ve ilacın etkisimi var?yoksa arpa kuraklıktan bukadar etkilenmiyormu.Yoksa derin sürümün faydasımı.Ürün kalkar kalkmaz yaz bozması yaparım derin sürerim ve toprak 4 ay yanar kazaya çeker ekerim.Bunununda bir faydası olabilir.

Ektiğim arpa ramata erkenci bir çeşit komşularımızında ektiği arpa kaşifbey erkenci.Ekiliş zamanları buğdayda arpada kasım 25..

Bu güne kadar bizde faydasını gördük zaten karaçimler öldü fakat 1 aydır yağış yok ilacı attıktan sonra çiselemedi bile zarar bu yüzden
Geçmiş olsun bizim Burdada mustang muadili ilaçlarla kariştırılıp atılan tRlalar aynı ben yıllardır axial kullanmıyorum tek tük karacimen yulaf için ilaç kullanmam sizede tehlikeli tarlalar için kelt kullanmanizi tavsiye ederim

Bugün edirneden eneze kadar gittim. Bazı yerlerde buğdaylar çok kötü. Bu sene saman sıkıntısı olacak gibi. 1 ay yağmur düşmeyen yerler var. Bu mevsimde bu kadar kuraklık uzun zamandır görülmemiştir

Moralimiz bozulmasın ama gerçeklerde var Image1525172082.333686.jpg

• Beğen
Tepkiler: Baykaradag