Trakya'da şiddetli kuraklık

Bizim burda Edirne'de sabahları cig fazla düşmeye başladı saat 9 a kadar ıslaklık nemli duruyor sonra kavurucu sıcaklık, 2 sene önce tavsiye üzerine bir uygulama yaptık kurak geçtiği için faydasını gördük gerçekten , bitkiye düşen nem uçarken güneşi gördüğünde bitki fotosentezi en yoğun şekilde yapıyor sitres üzerine aynı insanın hızlı nefes alışı gibi düşünebiliriz, sıvı organik gübre ile sabah erken saatte püskürtme yaparak ustten buharlaşma saatine kadar faydasını hissettiriyor busenede aynı uygulamayı yaptık şimdilik can suyu gibi geliyor buğdaylara birkez uygulamada.
Sıvı organik gübrenin ıçinde hangi maddeler var.Dozaj nedir?

Ayrıntılı bilgi için firmanın sitesini vereyim benim anlatacağım dan fazla detay çıkar, tegog organik gübre sitesinden içerik listesine ulaşabilirsiniz. 600 litrelik suyun içine 5 kg tekog sıvı gübreyi karistiriyorum 15 dönüm yere tek seferde bitiriyorum agir viteste tam denk geliyor

Yazlıklar için. Mayısta bir iki yağış gösteriyor.Bir dahaki hafta sonu gibi.Gecen sene de böyle oldu ama son yağışlar iyi olup yılı kurtarmıştı .Yine aynı yağışlar olursa ne âlâ.
Aksi taktirde sadece sulama ile yapılan tarım ile üretim olacak ancak.

Abi nasıl sizin oralar.Bizde nisan 2 den bu yana yağış yok.Dursunbeye geçen iyi yağmış dediler.Sındırgıyada yağmış galiba.Kum yerler yavaştan kurumaya başladı.Toprak olan yerlerde şuan sorun yok Arpalar süt olmuş ama nasıl tane doldurur bilmiyorum.Mayıs 5 gibi yağmur gösteriyor mayıs 5 tan sonra yağmur yağsa bir faydası olurmu sence..

Bu ürünü buldum.

Resimler ve ekler

• Screenshot_2018-04-28-23-39-23.png
    Screenshot_2018-04-28-23-39-23.png
    294.5 KB · Görüntüleme: 150
Mayıs ayıda Nisan gibi kurak giderse buğdayda zarar kaçınılmaz.Şu an buğday yerleri beton gibi olmuş.Acil yağmur istiyor.Ayçiçek yerleri otlanmış,mart yağışlarından altı çamur üstü sert.Haftaya ayçiçek ekimine gireceğiz yağmur gelmezse o da sakata girer.Allah kuraklıkla sınamasın.

Bizim zayıf kumsal arazilerde buğdaylar kurudu Mayıs ayı yağişlıda geçse bir çok tarla için umut yok

Bu üründe fayda gerçekten gördüyseniz bende uygulamak isterim .
Sayı oranıyla değil, kendi gözle gördüğüm sonuç tatmin etti diye öneriyorum zaten ilk başta hiç umudum yoktu az miktar bir yerde uygulama yaptım neticeyi görünce hepsine uygulama yaptım isterseniz satın aldığım kisinin numarasını verebilirim

IMG_4259.JPGIMG_4260.JPG

Bu iki tarlanın arası 500 metre ya var ya yok üsttekine axial atmadım çok ot yok diye alttakine attım hava durumu yağmur gösteriyordu yağmadı kuraklık hat safhada bu arada 2.resimdeki yer geçen yıl 730 kg verdi dekara kuraklık hat safhada sonumuz hayrolsun IMG_4258.JPG

Biz ona yorduk aynı şartlarda aynı toprak yapısında olan iki tarla bunlar aynı şekilde komşumunda ilaç attığı tarla bu şekilde

Biz ona yorduk aynı şartlarda aynı toprak yapısında olan iki tarla bunlar aynı şekilde komşumunda ilaç attığı tarla bu şekilde
tarlalari dolasirken bende ayni sizin gibi dusundum. yagmurdan once ilaclama yaptigim tarlalarda okadar kuraklik yok. ilaclama yapip yagmur almayan tarlalar malesef kurumaya baslamis