Trakyada kis kuragi !

Toprağım, Bulgaristan' da hava durumu var mı? Şubat ayında yağış durumu nasıl? Meriç Nehrini besleyen dağlarda kar var mı, barajlarda doluluk oranı nasıl, biliyor musun, biraz bilgi verir misin?
Vallahi durumlar çok kötü bugün Kayacık tarafına gittim erken ekilen buğday lar sararmış Şubat başında çok az bir kar gösteriyor Mart Nisan da biraz gösteriyor ama ne olur bilemiyorum herşey Allah tan kuraktan dolayı vidin şehrinde barajlar da şu kalmamış bütün şehirde su yok maalesef dağlarda da yok bizim bölgede Meriç Tunca yi besleyen ayçiçek için yer buldum sözleşme yapmaya korkuyorum böyle devam ederse durum kötü

Vallahi durumlar çok kötü bugün Kayacık tarafına gittim erken ekilen buğday lar sararmış Şubat başında çok az bir kar gösteriyor Mart Nisan da biraz gösteriyor ama ne olur bilemiyorum herşey Allah tan kuraktan dolayı vidin şehrinde barajlar da şu kalmamış bütün şehirde su yok maalesef dağlarda da yok bizim bölgede Meriç Tunca yi besleyen ayçiçek için yer buldum sözleşme yapmaya korkuyorum böyle devam ederse durum kötü
Daha yaza çok var enseyi karartmayın dostum , dağını veren Allah karınıda verir inşAllah.

Dedelerimizden duyduğumuz bir söz vardı," Dumanlı kışım, yağmurlu yazım" diye. Kış Dumanlı, yaz da yağmurlu geçtiği yıllarda verimler daha iyi oluyormuş. Tabiki de yeterli yağışların alınmasından sonra geçecek olan Dumanlı bir kış içindir bu istek. Temennimiz şimdiden sonraki gelecek olan yağışların yeterli olup yüzümüzü güldürmesi. Zaten, çiftçimizin Allah dan başka bir güvencesi yok, O da bizi bırakmaz İnşallah.

Şuan ilçemize sabahtan beri karla karışık yağmur yağıyor.Yüksek yerlere yoğun kar var.Hafif yağış dediler sabah beri yağıyor.Bu hava durumu tahminlerine inanamıcaz galiba.Keşke gübreleri atsaydık şimdi 1 hafta girilmez tarlalara..Hele birde marmarada kar yok dediler kepsutun köylerinde yollar kapandı.İnşallah en kısa zamanda yağmur ihtiyacı olan yerlerede allah rahmetini verir.

Şuan ilçemize sabahtan beri karla karışık yağmur yağıyor.Yüksek yerlere yoğun kar var.Hafif yağış dediler sabah beri yağıyor.Bu hava durumu tahminlerine inanamıcaz galiba.Keşke gübreleri atsaydık şimdi 1 hafta girilmez tarlalara..Hele birde marmarada kar yok dediler kepsutun köylerinde yollar kapandı.İnşallah en kısa zamanda yağmur ihtiyacı olan yerlerede allah rahmetini verir.
Inşallah bizim trakyayada kar gelir yakin zamanda

Bu ayda atılan gübre fayda edermi? Soğukta toprak çalışmax derler bşzde, mart girmeden buğdaylara kimse gübre atmaz

Durum Bulgaristan da da aynı geçen cumartesi bizim bölgeye biraz yağdı ama diğer yerlerde yok erken ekilen buğday lar kötü gübre de atamiyorlar kurmaktan sararmış tarlalar bereket ben geç ektim diğer tarlalara göre biraz daha iyi duruyor hayırlısı Allah'tan Ekli dosyayı görüntüle 44287Ekli dosyayı görüntüle 44288Ekli dosyayı görüntüle 44289Ekli dosyayı görüntüle 44290
Masallah bugdaylarin guzel bizim buradada simdilik iyiler fakat hava durumlarinda yagmur gozukmuyor ne kadar dayanirlar allah bilir