Trakyada kis kuragi !

Bizde aslında 1 hafta önce 2 gün aralıksız yağmur yağmıştı yerler hala ıslak.Ama önümüz günlerde yağış yok.Edirnede hiçmi yağış olmadı ya..Bir karış aşşası kuru diyorlar..
Ekim 8 ve Kasım 4 de yağdı ondan sonra hep çiselti geçti ,
İnşallah bundan sonra yağar millet üre atamıyor
şu an ekinlerin durumu iyi gözüküyor
selamlar..

O yıl Muratlı Hayrabolu da verim çok güzeldi Büyükkarıştıran dan Pınarhisar a, Çorlu nun bir kısmından Babaeski ye kadar Trakyanin bir bölümünde çok kurak bir dönemdi 1994, buyil da aynı gidiyor, ama önümüzde daha Şubat Mart ve Nisan var inşallah bu 3 ay içerisinde güzel yağış alırız, olmaz ise işimiz zor.
Bugün Tekirdağ dan Lüleburgaz a geldim yol boyunda bazı parsellerde alan alan ve bazılarında ise tamamen sararmalar mevcut ve durumları hiç iyi gözükmüyor nasıl düzelirler düzelse bile verimi nasıl olur bilemiyorum

Bugün Tekirdağ dan Lüleburgaz a geldim yol boyunda bazı parsellerde alan alan ve bazılarında ise tamamen sararmalar mevcut ve durumları hiç iyi gözükmüyor nasıl düzelirler düzelse bile verimi nasıl olur bilemiyorum
Sararanlarin bazıları kök hastalığı Edirne'de kış kuraklığı korkutuyor eskiden tüm tarlalarda ağaç vardı şimdi hangi tarlada var ormanmi kaldı avusturalya yanyaniyor işi artiiyor ağaç emmeli köylüler toplanipta meşe karagac vs yoksa bu isin sonu kötü olacak

Bizde aslında 1 hafta önce 2 gün aralıksız yağmur yağmıştı yerler hala ıslak.Ama önümüz günlerde yağış yok.Edirnede hiçmi yağış olmadı ya..Bir karış aşşası kuru diyorlar..
Cisen seklinde yagmurlar dustu tahminen 4parmak isleyecek sekilde ama bir karis asagisi kuru kokler kuruya geldiginde asagiya gitmiyor saga sola donuyorlar

Sararanlarin bazıları kök hastalığı Edirne'de kış kuraklığı korkutuyor eskiden tüm tarlalarda ağaç vardı şimdi hangi tarlada var ormanmi kaldı avusturalya yanyaniyor işi artiiyor ağaç emmeli köylüler toplanipta meşe karagac vs yoksa bu isin sonu kötü olacak
Bilmediğim için öğrenmek için soruyorum meşe ağaçlarının nasıl bir etkisi oluyor acaba birde kendi tarlamda yaşadığım sorunu sormak istiyorum bizde de alan alan yaprak uçlarında sararmalar vardı 26 27kg ile ekim Yaptık ziraat danışmanımız derine ve sık ektiğimizi söyledi ben derine ektiğimizi düşünmüyorum bilenlerden düşüncelerini bekliyorum

Bilmediğim için öğrenmek için soruyorum meşe ağaçlarının nasıl bir etkisi oluyor acaba birde kendi tarlamda yaşadığım sorunu sormak istiyorum bizde de alan alan yaprak uçlarında sararmalar vardı 26 27kg ile ekim Yaptık ziraat danışmanımız derine ve sık ektiğimizi söyledi ben derine ektiğimizi düşünmüyorum bilenlerden düşüncelerini bekliyorum
Bende mühendisin dediğine katılıyorum.
Soğuk var mi?cinsi nedir

Meşe ağaçları gür bol yaprak yabani hayvanlar için odunluk olarak 1.sinif hastaliktandir sararma fazla atmaninkn zararını görmedim 50kg tohum atıldığı oldu benim ektiğim yeri arkadaşta gece sigorta kesince yanlışlıkla ekmiş 50bigday 60kg gübre ile 600kg buğday almıştım anaç Gelibolu tohumu 35kg attım yanlışlıkla 580kg aldık 1000m2 ye bu sene çok kurak trakyada kışta olmadı hiç bazı tarlalar yazında düzgün islenemedi yerler kök hastalığı yaptı

Ben gecen senede 18..20 kg tohum attım bu yılda aynı çinsi masuço
dlm 450 kg aldım kum yerden
yalnız her yıl sıfır tohum alıp atıyorum
samana gelince çok az dlm 10 balya aldım
tüm çifçi arkadaşlara bol bereketli bir yıl olur İNŞALLAH.

bu sene trakyada böyle giderse birak çeltiği ayçiçek bie ekilmez bir karıs altı kuru eksen de cicek olmaz çoooook kötü biyıl

Trakya' da bu yıl sıra dışı bir dönem yaşanıyor. Yağış ortalamaların oldukça altında. Barajlarda çok az su var. Böyle giderse muhtemelen barajların büyük bir bölümünden sulama amaçlı su kullanılmayabilir, özellikle Trakya' nın güney tarafında ki barajlarda kuzeye göre su miktarı daha da az.
Bu doğrultuda yeterli yağış olmazsa Çeltik ekimi azalacak gibi görünüyor.
Benzer durum nehirlerde de söz konusu. Meriç nehrinin de debisi yıllık ortalama değerlerinin yarısı düzeyinde seyrediyor.

Bunun yanı sıra ayçiçek ekilmesi düşünülen birkaç ay önce sürülen tarlalar otlanmaya başlandı bile.
Tiller ve ya 9' lu kazık ile karıştırsan bir türlü karıştırmasan 2 türlü.

Buğdaylarda da bölge bölge kurumalar var, onların da durumu pek iyi değil. Gübre atılamadı ve ya atabilen kişi sayısı çok ama çok az.

Özetle, en kısa sürede yağışa ihtiyaç var. Allah hayırlısı ile ihtiyaç duyulan yağışları en kısa sürede nasip eder umarım.

Trakya' da bu yıl sıra dışı bir dönem yaşanıyor. Yağış ortalamaların oldukça altında. Barajlarda çok az su var. Böyle giderse muhtemelen barajların büyük bir bölümünden sulama amaçlı su kullanılmayabilir, özellikle Trakya' nın güney tarafında ki barajlarda kuzeye göre su miktarı daha da az.
Bu doğrultuda yeterli yağış olmazsa Çeltik ekimi azalacak gibi görünüyor.
Benzer durum nehirlerde de söz konusu. Meriç nehrinin de debisi yıllık ortalama değerlerinin yarısı düzeyinde seyrediyor.

Bunun yanı sıra ayçiçek ekilmesi düşünülen birkaç ay önce sürülen tarlalar otlanmaya başlandı bile.
Tiller ve ya 9' lu kazık ile karıştırsan bir türlü karıştırmasan 2 türlü.

Buğdaylarda da bölge bölge kurumalar var, onların da durumu pek iyi değil. Gübre atılamadı ve ya atabilen kişi sayısı çok ama çok az.

Özetle, en kısa sürede yağışa ihtiyaç var. Allah hayırlısı ile ihtiyaç duyulan yağışları en kısa sürede nasip eder umarım.
bünyamin sürmeli cnn türk meteroloji uzmanı subat için ocak ayınını bire bir aynısı diyor facebookta her hafta degerlendirme yapıyor subatta büyle giderse beyaz bayrak cekicez allah borcu olana bu sene yardım etsin

bünyamin sürmeli cnn türk meteroloji uzmanı subat için ocak ayınını bire bir aynısı diyor facebookta her hafta degerlendirme yapıyor subatta büyle giderse beyaz bayrak cekicez allah borcu olana bu sene yardım etsin

Maalesef aşağıdaki linkte de senin söylediğin gibi bir durum söz konusu. Sadece Ocak sonu yağış gösteriyor. O da yağar mı ne kadar yağar, ön görmek çok zor?