Arkadaşlar yorumları okudumda [MENTION=160]GÜRKAN[/MENTION] abiye gereksiz yüklenilmiş kendisi kesinlikle ve kesinlinlikle yardımcı olmaya çalışmış. Virüsün kendi başına yayılamadığını önce kesinkez bilmemiz gerek. Peki virüs nasıl yayılıyor ? Virüs taşıyı etmenler sayesinde yayılıyor bu taşıyıcı etmenin başında da böcekler geliyor. Gürkan abinin bahsettiği mücadele bu mücadele, siz tarlanıza insektisit atmış olabilirsiniz peki nezaman attınız bu çok önemli..
Biliyorsunuzki mevsimlerimiz artık normal değil tarihlerimiz hep geri geliyor ekimden dikime biçimden zirai mücadeleye varıncaya kadar bir önceki yılın daha erkenini yaşıyoruz. Hal böyle oluncada zirai mücadele bizler için kat kat önemli oluyor. Siz tarlanıza insektisit atmış olabilirsiniz peki virüs etkinliğe başlamadan öncemi sonramı bunu biliyormusunuz ? İnsektisit uygulamasını kaç kere uyguluyorsunuz ? Bitkinize bir bebek edasıyla yaklaşmanız çok önemli artık ektim diktim biçtim devri yok. Mevsim normallerinin çok üstünde bir sıcaklık dönemiyle karşı karşıya kaldık bu da böceklerin üremesine ortam oluşturdu. Erken kalkan yol alır... Bu Messi'nin bakmadan pas vermesi ya da İbrahimovic'in bakmadan şut çekmesi kadar önem taşıyor. Hastalığa ilaç arama derdindesiniz hiç boşuna aramayın derim golü attınız attınız pası verdiniz verdiniz geri dönüşü yok. Ama gerekli önlemleri almıştık... Hayır arkadaşım almamışsınız aldığınızı sanmışsınız geç kalmışsınız yıl ne getirir bilinmez ama birdahaki seneye tecrübe etmiş oldunuz.