yeni bir ilaç bulmuşlardır
Trakyali22 kac seneden beri ekim yaptiginin onemi yok ki.. iklim ne getirirse onu gorursun, ona gore onlem alirsin. Tohumunu eletirken lamardorun yanina gaucho katarsin, kok bogazla birlikte hunter atarsin... bunlar artik herkesin bir sekilde yapmasi gereken uygulamalar. Sana sacma gelirse bildigin yoldan devam edeceksin, yorumumu gormezden gel kardesim, allah hepimizin yardimcisi olsun. Ama once tevekkul
Bence bu mevsimle alaklı bir sorun.Bu sene şubat mart nisan mevsim normallerini çok çok üzerinde geçti.İşte olayda burada bitti zaten.Bu gibi olayların başında bir sürü etmen var.Tarlayı hazırlama tavında ekme yöreye uygun tohum kullanma havalar izin verirse zamanında ot ilacı pas ilacı bunlar çok önemli.Bu saydıklarım her sene yapılmayabilir ve bir sorunda çıkmayabilir..Ama bazen bu uygulamalrı yapsan bile kurtaramassın ektiğin ürünü.Şimdi bizm burda bazı yerlerde aynen bu hastalık mevcut Ama bazı yerlerde.Ben zamanında ot ilacı pas ilacı yaprak gübresi ve dahası uygulamaları yaptım allaha şükür hiç bir sorun yok ve şuan tek sıkıntımız yağmur.Sadece ekip azotlu gübre verip tarlayaı öylece bırakanlardada sorun yok şans işi.Ama işin yönü verime gelince değişiyor.Emin olun işini zamanında yapan tarlaya sık sık gidip kontrol eden kişi kazanıyor artık.Ben 3 günde bir tarlama gider kontrol ederim zamanında sıkıntı oldğunda elimden geldiği kadar o sıkıntıyı çözmeye çalışırım.Bizim forumda paylaşanların hemen hemen herkezin buğdayları iyi.Çünkü bu siteye üye olan paylaşım yapan kişi bu işe emek veren ve yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya çalışan arkadaşlar var.Bu iş artık anadan babadan atadan öğrenmeyle yürümüyor.Her işde oldğu gibi insan kendini bu işdede geliştirmeli bilenlerden yardım almalı bu gibi hastalıklara karşı önlemini önceden almalı.Bitki başağa kalkmış sen zatan o sırada ona müdahale yapsan neye yarar.Zmanında hiçmi belirti vermemiş.Bizim insanımız burada tarlayı eker gübreyi atar ta bir daha hasada gelir önem verilmez dekara 200kg alır gider.Ya burada bir çok tarlada sarılık var hastalık var millet bunu normal görüyor sıcaklarda atacakmış o sarılığı.Bizim burada millet daha pas ilacının ne oldğunu bilmiyor yaprak gübresi nedir bilmiyor ve kimsede ne ziraatciler ne ilçe tarım bilgilendirmiyor.
Zaten yazdığım yorumda belirttim.Bizim kök boğaz pas ailacı atmamız ileride bir hastalığıa yakalanmayacak anlamına gelmiyor.Herşey o sene iklim şartlarına bağlı olarak gelişiyor.Bizm kullandığımız ilaçlar sadece hastalıkların bir nebze olsun azaltıyor yada yok ediyor.Bu forumda hiçmi Trakyalı yok?Bu forumda Trakyalı olupta tarlasında bu virüsün oldğu fotoyu çekip buraya koyarsa bizde daha çok bilgileniriz.Yorumların bir kısmı doğru olmakla birlikte,katılmadığım noktalarda var.oncelikle bu hastalığın noksan hizmet dolayısıyla çıktığı gerçeği olsa hemen hemen Trakya genelinde olmazdı.değerlendirecek olursak,bugun ilaç attığım bir arazide küçük lokal bi kısmında vardı.fakat diğer arazilerde rastlamadım.yani işin kulturel ve kimyasal hizmet kısmına katılmıyorum.işini takip eden çiftçilerin yanında Trakya bölgesinde işini muhensislerle takip eden buyuk tarım işletmeleri dahilinde bile boyle bir sorun görülürken boyle bir konunun tedbir hizmet ve kimyasalıyla ilgili bir hususu olamaz.
Trakyali22 kac seneden beri ekim yaptiginin onemi yok ki.. iklim ne getirirse onu gorursun, ona gore onlem alirsin. Tohumunu eletirken lamardorun yanina gaucho katarsin, kok bogazla birlikte hunter atarsin... bunlar artik herkesin bir sekilde yapmasi gereken uygulamalar. Sana sacma gelirse bildigin yoldan devam edeceksin, yorumumu gormezden gel kardesim, allah hepimizin yardimcisi olsun. Ama once tevekkul