Biz hemen hemen 3 te 1 ini aşılama yaptırdık tekrar. Tarlanin heryerinde yoktu çok seyrek yediği yerleri yaptırdık çıkanları yine yemezse[emoji5]Yuz
Yuzde 20-30 arasini kesmiş. Napim ben şimdi. Yuzde 70 i bozmaya deger mi
Nohuttu havalı mibzerle belirtiniz ölçülerde mi Ekim yaptınız? Dekara tahminen kaç kilo tohum gitti ?Uzun yıllardan beri ilk kez Mart ayı içersinde nohut ekimi yapabildik. Bugün itibari ile ektik Merlin flex ot ilacını da verdim üzerine. Bu hafta sonu da güzel yagis gösteriyor inşallah tutar. Marmara da trakya da baya kurak bir Mart ayı geçirdi.
Havalı mibzeri en az 60cme ayarlayabiliyormusuz 55cm ekme hayalim gerçek olmadı. 70cm sıra üzeri 10-12 cm ile Ekim yaptık Her zamanki gibi. Erken Ekim ile belki daha iyi verim alabiliriz inşallah.
Nohuttu havalı mibzerle belirtiniz ölçülerde mi Ekim yaptınız? Dekara tahminen kaç kilo tohum gitti ?
Kaclik diskle Ekim yaptiniz Delikler kaç mm di? Ekim yapilan iz araligina da Ekim yapmayi denediniz mi boyle olursa 35cm düşerdi bu şekilde denediniz mi? Çok soru sordum hakkınızı helal edin bu yıl bende bu şekilde düşünüyorum ekmeyide merakım ondan.8 kg hesaplamıştım ama aldığım tohum biraz ufaktı 6-7 kg civarı düştü
Anladım teşekkür ederim. Ben bezelyede geçen yıl yapabildim 35cm dusurebilmeyi. Diskler mısır diski mi yoksa daha büyük delikli bı disk mi kullandiniz 6-6.5mm disk oneriliyor ama siz nasıl kullanıyorsunuz.Valla hocam biz hep aynı ayarda ekiyoruz. Şöyle diyim 30 lastik , ilk dişli 15 ikinci dişli 11 bilmiyorum tarif edebildim mi ama. 8.3cm yazıyor kılavuzda ancak 11 cm gibi denk geldi.
O söylediğiniz gibi ekenler oldu nohutta da çiçekte de. Becerebilenlerin güzel oldu bazen kaydıranlar oldu. Biz beyaz yemeklik nohut ekiyoruz biraz duble mal üretmeye çalışıyorum. %50 10 numara %40 9 numaraydı geçen yıl. %2 fire. Bu şekilde perakende satıyorum o amaçlı 35cm dar gelir yeterli büyüklüğe ulaşmıyor. Ekebilseydim 52,5-55cm gibi araya girebileceğim mesafeye ekmek istiyordum ama. Şanzıman 60cme kadar düşmeye izin veriyor. Diğer tarafları daha çok kısmam gerekecekti uğraşsam olurdu belki ama zorlamadım açıkçası.
Ama ekebilirseniz 35 cme havalı ile çok iyi olur. Ancak ozaman sıra üzerini biraz açmanız gerek. ilk dişli 15 ikinci dişli 15 olursa 16-18 cm civarı düşebilir
Anladım teşekkür ederim. Ben bezelyede geçen yıl yapabildim 35cm dusurebilmeyi. Diskler mısır diski mi yoksa daha büyük delikli bı disk mi kullandiniz 6-6.5mm disk oneriliyor ama siz nasıl kullanıyorsunuz.
Uluhan hocam şanzumanlı buğday mibzeri ile 2 göz kapalı 1 açık yada 3 göz kapalı 1 açık niye yapmadınız? Ot mücadelesi için mi?
Yuz
Yuzde 20-30 arasini kesmiş. Napim ben şimdi. Yuzde 70 i bozmaya deger mi