Acele yoookkk. Daha martın 20si.
45 gün sonra bile rahat rahat ekilir
45 gün sonra bile rahat rahat ekilir
Ertar kimyanın Reclame ilacını aldım İsmail abi, etken maddesi 330g/l pendimethalin. Aynı içeriğe sahip farklı firmaların ilaçları; herbimat, sponsor, penalin hepsi aynı sayılır dekar maliyetleri 10-13lira arasında değişiyor.Bizim civarında hareketlilik başladı, toprak altı ilaç atıp aysan çekenler var. Pancar ekimi yapılıyor. Birkaç gün sonraki yağışlar düşsün yere duruma göre birşey düşünürüz artık.
Ayçiçeği toprak altı ilaç olarak atacak varsa hangi ilacı kullanacağını ve fiyatlarını yazsın lütfen, henüz ilaç almadım, ziraat odasına 10 gündür soruyorum gelecek diyorlar gelmedi halen..
Suluya ekecegimiz çerezlik çekirdekte kullansak iyi bi sonuc alabilir miyiz bu ilaçtanUpl fist gold atiyorum tirmik altina arkadaslar memnunum beyaz cerezlik aycicegi ekiyorum gecen sene memnun kaldim bu sene de devam.
Teşekkürler Gürcan, birini seçeceğiz artık.Ertar kimyanın Reclame ilacını aldım İsmail abi, etken maddesi 330g/l pendimethalin. Aynı içeriğe sahip farklı firmaların ilaçları; herbimat, sponsor, penalin hepsi aynı sayılır dekar maliyetleri 10-13lira arasında değişiyor.
Ayçiçek ekilecek yerlerde kaba ot ve kara çimler çıkmaya başlamıştı.Pazartesi ve salı günkü yağmur öncesi ince bir aysan yapalım dedik. İnşallah önlemimizi aldık diye düşünüyorum
Orası neresi?Bizim burda gavurlar ekti çıkan da var önümüzde ki hafta kar yağışı gösteriyor havalar soğuyacak
Arkadaşlar ayçiçeğini 15 gün önce ekmiştik.tam bir hafta sonra topraktan yeni çıkarken 5 gün boyunca hava yağmurlu gitti..kuşlar yağmur boyunca cikan ayciceklerin bedenlerinin yari yerlerinden koparmışlar..bunlar yeniden filizlenip yaprak verir mi..yoksa hepsi öldü mü dersiniz..veya bunlari harekete geçirecek sivi bir gübre uygulasak .deneyen falan oldu nu..yoksa yeniden ekme yolu mi gozukuyor bize...
Yuzde 20-30 arasini kesmiş. Napim ben şimdi. Yuzde 70 i bozmaya deger miyarı yerlerinden kesildiği zaman ayçiçeği ölür geçmiş olsun.
Geçmiş olsn abi bu kuş bu yil sıkıntıya soktu bizi..salyangoza zehir atıyorsun önemli var kuşa bişey de yapamıyorsun. Tarlalarin genelde takım ve kenarlarında yiyor iç taraflarında zararı yok denecek kadar az, birde dere kenarı veya tarlanin etrafında agaclik varsa yine o bölgede yiyorlar, bizde kenarlarada biraz ası yapicaz çıkış süperdi ama kuş biraz zarar verdiArkadaşlar ayçiçeğini 15 gün önce ekmiştik.tam bir hafta sonra topraktan yeni çıkarken 5 gün boyunca hava yağmurlu gitti..kuşlar yağmur boyunca cikan ayciceklerin bedenlerinin yari yerlerinden koparmışlar..bunlar yeniden filizlenip yaprak verir mi..yoksa hepsi öldü mü dersiniz..veya bunlari harekete geçirecek sivi bir gübre uygulasak .deneyen falan oldu nu..yoksa yeniden ekme yolu mi gozukuyor bize...
250 kğ ürün verse %30u 75 kg yapar. 3 tl fiyattan 225tl yapar karar senin. Ben geçen yıl bazı yerlerde yüzde yirmi gibi köse hastalığı vardı bozmadım ama bildikten sonra o yüzde yirmi dediğim işin faturası acı oldu bana. Karar sizinYuz
Yuzde 20-30 arasini kesmiş. Napim ben şimdi. Yuzde 70 i bozmaya deger mi