. Koyde ortalama verimi en çok hangi buğday veriyor ise onu ekmekte fayda var. Biz uzun yıllardir golia ekiyoruz. Golia erkenci bir çeşit ve ılıman iklimi seviyor. Bu yıl erkenci bir çeşit olmasına rağmen bizim buğdayın çıkışı geç kaldığı için tamamen şans eseri yüksek verim aldık. Buğdaylar zamanında çıkmış olsaydı normalde 500 u zor görürdüm. Kesin olmamakla beraber makarnalik çeşitleri gibi benim golia da kiragidan etkilenirdi. Fakat iyi bakim yapıldığında golia en kötü yılda bile 500 kg ortalama verecek bir cins buğday. Şubat ayında paylaştığım konudaki fotoğraflar ektedir. Arpa olarak en iyi verimi seymen arpadan aldık. Lg 59 u bu yıl bir çok arkadasimiz ekecek gelecek yıl bende ekmeyi düşüyorum.lg 59 dan en yüksek verimi aldık 600-700 ,erkenciler kötüydü bizim bu sene ama 2 sene önce 800 kilo bora biçmiştik o yüzden onuda ekicez. sadece bu seneye bakıp karar vermek yanlış olur.
aynen bizde 5ile 14 kasım arası ektim yaptığımız yerlerden daha memnun kaldık. 5 yıl golia ektik hiç 700 golia alamadık sizin yerler süper denk gelmiş.