Traktörü devirsiz kullanırsak hantal olurmu ????

Ynt: Traktörü devirsiz kullanırsak hantal olurmu ????

CAGLAR BIYIK link=topic=46220.msg549639#msg549639 date=1330419650' Alıntı:
teknik olarak motorun canlı gibi düsünülmesi sağır yada açılmış olması bana mantıklı gelmiyor yakıt canımızı çok yakıyor basmak demek aşırı yakıt tüketimi demek ben geçen yıl traktörü alır almaz nadasa girdim 1500 deviri geçmiyorum yakıtta iyi çekişte kulaktan dolma eski düşüncelere itibar etmiyorum maximum torka kitabında 1400 devirde ulastığı yazıyor daha fazlası cebe zarar diye düsünüyorum herkesin düşüncesinede saygı duyuyorum
katılıyorum, max torkuna göre gaz verilmeli ok-*-s

Ynt: Traktörü devirsiz kullanırsak hantal olurmu ????

Beyler yukardaki tüm yorumları okudum herkesin kendine göre kullanım tarzı var ama her sıfır traktörün bir kullanma kitabı var yorum yapan arkadaşların çoğu bu kitabı okumamış yada babaları sağ ve yaşıyor ALLAH uzun ömürler versin (petrole hesap ödemeye babalar gider)
bu kullanma kitabında ben görmedim ; basacaksın gaza yok sağır olur yok iyi açılır yapan adamlar hepsini yazmış ilk zamanlar mekanik aksam yani dişliler alışıncaya kadar zorlamayacaksın diyorlar benim dördüncü traktörüm bu yıl aldım sonuncuyu dördünüde 0 aldım
ilk traktörüm 1980 model fiat 480 7000 saatte sattım ikincisi 55-56 newholland 1999 model 5000saatte sattım üçüncüsü tt 65 2011 model 1000 saatte sattım sonuncu case jx 75 var daha 15 saatte
hiç birisi usta kapısı görmedi tamirat yada revizyon olmadı ama daha hiç devir saati 2000i geçirmedim ne sağır oldular nede başka bir şey günümüz teknolojisi traktörleri çalışmaya hazır halde üretiyorla rsiz hiç zahmet etmeyin motoru açacağım falan diye ama siz mazotu ucuz alıyorsanız o iş başka..