TRAKTÖRLERE İÇMELİK HAZIR SICAK SU SİSTEMİ YAPSALAR, NE GÜZEL OURDU. SİZCE?

Ynt: TRAKTÖRLERE İÇMELİK HAZIR SICAK SU SİSTEMİ YAPSALAR, NE GÜZEL OURDU. SİZCE?

Benim de aklıma tümosanın yanında tüple çay ısıtmaya çalışan abimizin fotosunu gördüm , üye arkadaş paylaşmış. tüp yansın diye etrafına rüzgardan korumak için uğraşmış, ordan aklıma geldi. çakmaklıklı soğutucu gördüm de ısıtıcı görmemiştim.en iyisi o galiba.

Ynt: TRAKTÖRLERE İÇMELİK HAZIR SICAK SU SİSTEMİ YAPSALAR, NE GÜZEL OURDU. SİZCE?

bu
qarizmatiqa link=topic=54212.msg571727#msg571727 date=1333108599' Alıntı:
bir de pompa lazım :Dsuya ihtiyaç varsa radyatörden al arada :D
su kaynatma işini işbora çok güzel yapar :), çok duymuştum babamdan.

Bizim Ares ' te kabinde su ısıtıcısı var. Tarlada neskafe, çay filan yapıp içiyoruz. Bazen arkadaşlara yanımıza geliyor. Onlarada yapıyoruz. Şaşırıyorlar...:D

ben ketılı traktöre bağlamayı düşünmüştüm bunun içinde aküdeki akımı düz akıma çevirmek gerek muzaffere sormuştım bi resim gördüm traktöre bi alet takmışlar trakkulube notebookla girmişler felan die onu yapan muhtar dedi ;D bnce o aletle düz akıma çevirip bişeyler yapılabilir...

çakmaklığa takılan kettllar var.Büyük bir fincan kahve veya cay yapılabilir.

talataga link=topic=54212.msg572098#msg572098 date=1333132992' Alıntı:
çakmaklığa takılan kettllar var.Büyük bir fincan kahve veya cay yapılabilir.
altındakki yorumlara bakınca 15 20 dkda kaynatıyo diyo geç gibi biraz normal ketıl 5 dk demiyo :)

gezenbilir de bunun gibi bi çok konu işlenmişti

-sulu webasto olabilir
ilk çalıştırmada motoru ve kabin içi ısıtmasında kullanılır
daha sonra meşrubatta ısıtır
kurulum ve işletme bedeli yüksek

-elektrikli ısıtıcıların geç ısınıyor ama hem ucuzlar hem coğunda kurulum yok

-lpg li (tüpte olabilir) sistemler traktöre bence uygun olmaz verimi yüksek tabi riskide

konuya en yakın olan sistem
kaput altında yer ve sıcak içme suyunu kabin içine taşıma sıkıntısı var
http://www.gezenbilir.com/index.php?PHPSESSID=hcpfbelldgl98qr9r2lsdnafh7&topic=61465.0;topicseen

12V İle çalısan hem buzdolapları hem ısıtıcılar mevcut, alırsın motorun camurlugun içine gömdürürsün, mis gibi kullanırsın ;)

saimbal link=topic=54212.msg572093#msg572093 date=1333132790' Alıntı:
ben ketılı traktöre bağlamayı düşünmüştüm bunun içinde aküdeki akımı düz akıma çevirmek gerek muzaffere sormuştım bi resim gördüm traktöre bi alet takmışlar trakkulube notebookla girmişler felan die onu yapan muhtar dedi ;D bnce o aletle düz akıma çevirip bişeyler yapılabilir...
saim senin ddiğin sekli yapmak için 12 v dc yi 220 v ac ye cevirmek gerenk, bunu da güç kaynagı ile yaparsın...
Pc ' ler için kullanılan bir güç kaynagını biraz elektrikten anlıyosanız kendiniz bile motora veya arabanıza monte edebilirsiniz ;)
ondan snra 220v ile çalısan istediğin herseyi motorda bile kullanabilirsin ;)

Ben evdeki 2+1 i motora monte etmeyi düşünmüştüm bu sekil yaparak ;)

Veya direkt cakmaklıga takılan, 12 v ' u 220v ' a ceviren ufak basit aletler var, ama onlar da sürekli kullanımlarda sakatlık cıkarır, ne de olsa 12 v luk aküden gerilimi kac katına cıkararak kullanıyo olcaz, eger buzdolabı veya su ısıtıcısı kullanırsak... Bu da sakat iş, elektrik tesisatına zarar verir, hatta yakar düşüncesindeyim...
Cünkü çakmaklıga takılan MP3 ' ü ben aksam motordan inerken cıkardıgımda mp3 ' ün bogazı hafiften ısınmış oluyor...

En güzeli 12v 220v larla ac dc akımlarla ugrasmaktansa direkt 12v la çalısan ısıtıcılar ve sogutuculara bakmak ;)

12 dc - 220 ac gerilime cevirmekte cozum degil. Ev tipi isiticilar ortamala 2000 w gucunde. Hadi biz en kucugunu. 500 w lik bulduk.
500 w = 500/12 = 41.5 amper Donusturucu kayiplariyla 45 amperden az olmaz cakmakliktan bu akimi alamayiz yeni tesisat cekmek gerek
sarj dinamosu kac amper traktorde daha isiklar klima. Olsun traktorun kendi ihtiyaclari var
Ev tibi olan 2000 w isitici 166 amper akim ceker en az onu dusunmeyin bile
Bu gucteki donusturuculerde ucuz degiller 150lira ustu dusunmek gerek

omerfarukkoc link=topic=54212.msg572346#msg572346 date=1333183033' Alıntı:
12V İle çalısan hem buzdolapları hem ısıtıcılar mevcut, alırsın motorun camurlugun içine gömdürürsün, mis gibi kullanırsın ;)
saim senin ddiğin sekli yapmak için 12 v dc yi 220 v ac ye cevirmek gerenk, bunu da güç kaynagı ile yaparsın...
Pc ' ler için kullanılan bir güç kaynagını biraz elektrikten anlıyosanız kendiniz bile motora veya arabanıza monte edebilirsiniz ;)
ondan snra 220v ile çalısan istediğin herseyi motorda bile kullanabilirsin ;)

Ben evdeki 2+1 i motora monte etmeyi düşünmüştüm bu sekil yaparak ;)

Veya direkt cakmaklıga takılan, 12 v ' u 220v ' a ceviren ufak basit aletler var, ama onlar da sürekli kullanımlarda sakatlık cıkarır, ne de olsa 12 v luk aküden gerilimi kac katına cıkararak kullanıyo olcaz, eger buzdolabı veya su ısıtıcısı kullanırsak... Bu da sakat iş, elektrik tesisatına zarar verir, hatta yakar düşüncesindeyim...
Cünkü çakmaklıga takılan MP3 ' ü ben aksam motordan inerken cıkardıgımda mp3 ' ün bogazı hafiften ısınmış oluyor...

En güzeli 12v 220v larla ac dc akımlarla ugrasmaktansa direkt 12v la çalısan ısıtıcılar ve sogutuculara bakmak ;)
İnternette gezinirken gördüm adamın birisi arabasına 2+1 monta ediyor.. dediğin şekil yaparak.. Yalnız traktörde ve arabada 220 ac ne kadar sağlıklı olur bilemem..

Dqn link=topic=54212.msg572634#msg572634 date=1333220010' Alıntı:
İnternette gezinirken gördüm adamın birisi arabasına 2+1 monta ediyor.. dediğin şekil yaparak.. Yalnız traktörde ve arabada 220 ac ne kadar sağlıklı olur bilemem..
İşte Pek Sağlıklı Değil, Aracın Tesisatına Çok Yüklenirik :D Yıksa Ben Sİmdiye Koymustum 2+1 İ TL-A ya ;D

En güzeli Dediğim Gibi 12v İle Çalışan Isıtıcılardan Almak ;)

alipasalierkan link=topic=54212.msg572063#msg572063 date=1333130834' Alıntı:
Bizim Ares ' te kabinde su ısıtıcısı var. Tarlada neskafe, çay filan yapıp içiyoruz. Bazen arkadaşlara yanımıza geliyor. Onlarada yapıyoruz. Şaşırıyorlar...:D
erkan sizinki kaliteli bişey galiba memnunsanız markasını yazda bizde o markadan alalım bazıları 20-30 dakika sürüyormuş ısıtması

marmara591 link=topic=54212.msg573054#msg573054 date=1333298569' Alıntı:
erkan sizinki kaliteli bişey galiba memnunsanız markasını yazda bizde o markadan alalım bazıları 20-30 dakika sürüyormuş ısıtması

Vallah markası kendi üzerinde yazmıyor. Amcam sanayiden aldıydı. Kutusunda yazıyordu. Ama kutu çoktan çöpe gitti. Bizimkisinin ısıtması çabuk. Memnunuz. O kadar uzun sürmüyor. Taş çatlasın 10-15 dk sürer. Tarlada 2-3 tur dönene kadar ısıtıyor.