Ynt: Traktörle tarla sürerken en çok neye dikkat edersiniz
doganbey1 link=topic=23403.msg236888#msg236888 date=1261580264' Alıntı:
bakınız tohum 3 parmak altına düşüyor diyorsunuz.gündendiden örnek verelim.gündendiyi ektin.belli zaman geçti haziran gibi gündendin biraz büyüdü ne oldu suya ihtiyacı var.ortalık kurak.havalar sıcak.tam çiçeğe kalkacakken yeteri kadar su olmadığı için kafa yapmıyor gündendi.kellesi en fazla 10 cm çaplı oluyor.sonra bu kuraklarda gene su bulamıyor.ne oluyor iyice büzülüyor gündendi kellesi.biçim zamanı geliyor.biçer tarlaya giriyor.100 dönüm(100000 metrekare)7 tonluk römork zor doluyor.bunu satmaya götürüyorsun.tüccar çekirdeğe bakıyor.ve bu tam yağlı değil bunun fiyatı bu kadar ve sonuç fiyasko mazotunu tohumunu gübresini karşılamıyor.yazın derin sürdük toprak iyice kesek çıkardı.yaz yağmuru yağdı.sonbaharda yağdı.tarlan ot yaptı.ister ufak nolu pullukla sürersin istersen patlatma çekersin.sonra gereken işlemleri yaparsın vede ekersin gündendiyi.haziran gibi gündendin büyür vede su aramaya başlar hop kökleri suyu çeker.dahada büyüdü suya ihtiyacı arttı aşağıdan toprağın depoladığı sudan çeker.vde kelleler tohum cinsine göre 25-30-40 cm olur.daha büyüğü o kadar iyi değil çünkü ortaları boş kalıyor.sonra gelirsin biçerle 100 dönüm yeri biçersin.dönüme 300 kg üstü alırsın.100 dnm yerden 30 ton mal alırsın gidersin tüccara iyi parayla o malı satarsın vede hüsrana uğramazsın.KAYNAK:doğancan seyhan(bizzat tarafımızca her sene böyle yapılmaktadır.vede başarılı sonuca ulaşılmaktadaır.inşallah böyle devam eder.
MERHABA DOĞANCAN,
GERÇEKTEN ÇOK DOĞRU VE MANTIKLI BİR DÜŞÜNCE.
BİZ PANCAR YERLERİNİ ÇOK DERİN SÜRERİZ. AMA BUĞDAY EKECEKSEK O DERECE DİKKAT ETMEYİZ.
BABAM MEMUR, BİZ DE ŞİMDİYE KADAR ÖZEL FİRMALARDA ÇALIŞIYORDUK. HAL BÖYLE OLUNCA DA PANCAR, NOHUT GİBİ MEŞEKKATLİ İŞLERE YÖNELMİYORDUK. SADECE BUDĞDAY EKİP BALYA SATIYORDUK ANLAYACAĞIN. HARMAN DÖNEMİ BİZİM İÇİN 20 GÜNÜ GEÇMEZ
BEN O YAZIYI YAZARKEN TAMAMEN BUĞDAY EKİMİNE GÖRE DÜŞÜNMÜŞ, O ŞEKİLDE KAFAMDA ŞEKİLLENDİRMİŞTİM. GEREKTİĞİ ZAMAN DÜŞERİM YAVAŞ 4 ' E, PULLUKLAR İKİLİ ZATEN, KUYU KAZAR GİBİ SÜRERİM ABİ
AMA PROFESYONEL ANLAMDA ÇİFTÇİLİK YAPAN BİRİSİ OLARAK GÖRÜYORUM SİZİ.
ALLAH ÜRÜNÜNÜZÜ BOL VE BEREKETLİ ETSİN.
KRİZ GELDİ ŞİMDİ ÖZEL ŞİRKETTE DE ÇALIŞMIYORUM 6 AYDAN BU YANA..PROFESYONEL OLARAK BEN DE ÇİFTÇİLİĞE VE ÖZELLİKLE SIĞIRCILIĞA YÖNELMEK İSTİYORUM. SÖYLEDİKLERİN ÇOK ÇOK MANTIKLI, PAYLAŞIM İÇİN SAĞOL