traktöre intercooler,lda ve hız kiti taktırmalı mıyım?

Ynt: traktöre intercooler,lda ve hız kiti taktırmalı mıyım?

bende de var td 85 plus var ben de çelişkide kaldım daha detaylı bilgiyi sizden alabilirmiyim tel no gönderirseniz memnun olurum iyi akşamlar

turbo ınterkol degıl uzaydan bı alet takcan yakıt duşmez boch pompanın genetıgınde yakmak vardır guç artışını bılmem :S

700 liraya turbo ve intercoleri nasıl taktırmış bu arkadaş anlam veremedim bi türlü bizim komşu fiat 70 56 ya sadece turboyu 1500 e taktırdı memnunmusun dedim cok memnun adam yakıtı baya fark etmiş

ya makıne zaten kuvvetli oldugu için yakıtı düşüyo zorlayan makıne ye ne takarsan tak yakıt düşmez ama gercekten bayılma felan hiç yapmıyo fark war aga : ) zaten parasını vermedık adam dedı suan 95 le bagla arka arkaya bak suruklemezse para istemıyom

güzel kardeşim orjinal intercooler new holland fiyatı 1.500 lira işçilikte 150 lira alsalar eder 1650 hadi bilemedin 1750. geçen gün müşterinin birine td95d taktık aynen bu fiyat çıktı. 1250 değerindeki geriye kalan aparat nedir ben anlamadım.

ben tam olarak bilmiyorum fiyatlarını arkadaş 700 taktırdım demiş mesacında interkoll olabilir sadece diye düşündüm taktıran arkadaşa sormak lazım

arkadaşlar 3.060 traktörlerde turbo zaten orjınal olarak var 700 liraya sadece intercooler ı taktırdık 500 tl intercooler ın maliyeti 200 tl de hortum ve işçilik ücretleri toplam 700 tl ye maloldu.

İntercooler nedir? adam yazmış anlatmış bende buraya aktarayım:)

Turbo şarjlı motor larda turbonun sıkıştırması sonucu ısınan havanın soğutulması için kullanılan ek soğutucudur. Turbonun basıncını yükselttiği hava radyatöre benzeyen peteklerin içerisinden geçirilerek tekrar soğutulduktan sonra motora gönderilir.

Intercooler ' ın adı herkes tarafından bilinir fakat bu parçanın tam olarak ne iş yaptığını tam olarak bilmeyiz.Şimdi bu parçanın görevini anlatmaya çalışacağım. Her araçta olduğu gibi Turbo otomobillerdede motora giden hava önce HavaFilitresi elemanından geçer.İçeri alınan hava silindirlerin içindeki patlamadan sonra Turbo kompresorune gelir ve burdanda Intercooler ' a pompalanır. Kompresyona uğrayan hava ısınır, ısınan hava ise genişler.İçerideki havanın ısınmasının sebebi Turbonun sıcak olmasından değil, kompresyona uğramasından dolayıdır.Hava girişinden içeriye aldığı soğuk hava sayesinde diğer tarafa geçmekte olan(içeriye alınan kompresyona uğramış hava) sıcak havanın yoğunluğunun artmasına ve daha fazla hava molekküleri içermesine yardımcı olur.Artık soğuyan ve hava molekküleri artan gaz emme manifoldundan tekrar içeri alınır ve burda kompresyona uğrayan hava, ısınır.Isınan hava ise genişler bu yüzden turbodan gelen basınç artışı havanın motora gitmeden önceki ısınmasının sonucudur.İyi bir güç artışı için silindirler daha fazla hava moleküllerine ihtiyaç duyarlar, sadece basınç motorun gücüne artırmaya yetmez.

Bu radyatöre benzeyen siyah kutu turbochargerdan gelen basınçlı havanın içinden geçmesine sağlar, ince kanallardan geçen basınçlı gaz süzülür ve soğutulur.Bu sayede motora daha fazla hava molekülü girmesi sağlanır.Örnek olarak eğer turbocharger basıncı 0,7 bar ise intercoolerda 0,7 bar ' lık sıkıştırlılmış havayı süzecek kapasitede olmalıdır.

Motora girecek en soğuk hava alabileceğinin yüksek güç anlamına gelir.Bu yüzden intercoolerın büyük olması demek daha fazla havayı moleküllerine ayırıp daha soğuk havayı motora gönderebileceği anlamına gelmektedir.Intercoolerın soğutmasına yardımcı olmak amacı ile intercoolera su püskürten kitler bulunmaktadır.

muhittin cihan link=topic=40483.msg398963#msg398963 date=1305226195' Alıntı:
ben tam olarak bilmiyorum fiyatlarını arkadaş 700 taktırdım demiş mesacında interkoll olabilir sadece diye düşündüm taktıran arkadaşa sormak lazım
Aga sen taktır beğenirsen bizlerde taktıralım o zaman :D

turbo yakıtı kesinlikle ama kesinlikle düşürüyor ve exstra güç olarak faydası da var 98 model mf 265 s vardı çekişte buçuk vites arttı yakıtta 120 lira yaktığı yerde yaklaşık 85-90 lira flan oldu güçç*-*

arkadaşlar bende geçen yıl 80 66 vardı 1500 tl verdim turbo attırdım orijınal turbo fakat çok pişman oldum ne yakıta ne çekişe faydası oldu sattım kurtuldum orijinal olmayan bu tip şeyleri kesinlikle hiçbir arkadaşıma tavsiye etmiyorum benim gibi paranızdan ve traktörünüzden olmayın

Anladğıma göre turbo yanında intercooler olursa faideli.Çünkü tek başına turbosu olanlar memnun değil gibi.Bunlar da birbiri ile uyumlu kapasitede olacakmış.Bunu anladım örneğin 0,7 bar basınçlı turbo ya 0,7 bar basınca uygun soğutabilecek kapasitede intercooler.