54c traktörüm var lastikler sıfır olduğu için şimdi düz taban lastik atamıyorum ama tahmircim dedi ki arka lastiklerin yerini değiştirelim sağı sola solu da sağa takalım 10 cm den fazla genişleyecek dedi batinaj etmez avantajları ve dezavantajları nelerdir başka
54 C tek çeker traktörün arka dingil genişliğini arttırma derim. Çünkü büyük ihtimalle 3 lü pulluk kullanıyorsun, yani sol teker izini götürmüyordur, teker aralarını arttirirsan pulluğun egzantrigini de kaydirman gerekecek, sonra sol teker izinden iyice sağ taraftan sürüm yapmış olacaksin, bu durumda traktörün pulluğun çeki merkezi daha sağa kayacak ve sol teker daha fazla patinaj edecek.
Ben 2 li pulluk ta, 3 lü pulluk ta 4 lü pulluk ta kullandım. 2 li pulluk ta sol teker patinaj manyağı oluyor, 3 lü de sol teker patinaj görece azalıyor, 4 lü de daha azalıyor.
Mesela cizel ile sürüm ysptiginda ise hiç bir fark olmaz.
Benim tavsiyem ön dingili genişlet, fabrikadan çıkışta ön lastikler arka lastiklerin iç izine paralel, bunu arka lastiklerin dış izine paralel yapmaktır.
Bunun en büyük faydası pullukta ön lastiklerin hafifçe sola bükülü gitmeyi azaltıyor, çünkü traktör sürülmüşe kaçmasın diye pulluk duvar izinden götürmeye çalışmak oluyor, fakat önler genisleyince pulluk duvarı izine yapıştırma gerek kalmıyor, direksiyonu tam düz tuttuğun halde arka lastikler sürülmüşe binmemiş oluyor.
Sonuç olarak 54 C nin arkaları değil de onlerin mesafeyi genişlet, benim tavsiyem bu.