traktörde , römork varken yokuş yukarı vites değiştirmenin kaybı...

Ynt: traktörde , römork varken yokuş yukarı vites değiştirmenin kaybı...

aşağıdan kaptırıp gelmek birde profosyonel bir şekilde vites düşürmek lazım aragaz yapmadanda olmaz :D

erkut orkal link=topic=25187.msg253186#msg253186 date=1266322172' Alıntı:
aşağıdan kaptırıp gelmek birde profosyonel bir şekilde vites düşürmek lazım aragaz yapmadanda olmaz :D
ara gaz olmazsa olmazlardan :D :D

motorcu link=topic=25187.msg253498#msg253498 date=1266403702' Alıntı:
ara gaz olmazsa olmazlardan :D :D
illede aragaz... olmazsa olmaz agaaaa :D :D hele bı de turbon varsa baska hıcbırseye degısmem bu keyifi :D :D

Yokuşun neresinde olduğunuzla alakalı... Yokuş yukarı sadece vites düşülecek diye bir kaide yok... arttırılabilirde... Vites değiştirilmek için var... :)

pamukçu link=topic=25187.msg254158#msg254158 date=1266526243' Alıntı:
Yokuşun neresinde olduğunuzla alakalı... Yokuş yukarı sadece vites düşülecek diye bir kaide yok... artırılabilirde... Vites değiştirilmek için var... :)
:D Evet yeri geldiğinde vites istiyor, boşa mazot yakmanın kime faydası var..Gerektiğinde yükselteceksin. Buçuk vitesi bu yüzden çok beyeniyorum.

Tucano340&Arion520 link=topic=25187.msg253186#msg253186 date=1266322172' Alıntı:
:D bnm 640 ta rampada aragaz çekmeyince cartlardı.ama sadece 3 ten 2 düşerken cartlardı onunda çözümü war çift dewriyaj yapıp aragaz çektinmiydi şakır şakır geçerdi.ama bunu yapmak her yiğidin harcı deildr :D pratik olması lazm yoksa rampadı kaldımı bağırırsn taş koyun arkaya die :D

firari11 link=topic=25187.msg254167#msg254167 date=1266526650' Alıntı:
:D bnm 640 ta rampada aragaz çekmeyince cartlardı.ama sadece 3 ten 2 düşerken cartlardı onunda çözümü war çift dewriyaj yapıp aragaz çektinmiydi şakır şakır geçerdi.ama bunu yapmak her yiğidin harcı deildr :D pratik olması lazm yoksa rampadı kaldımı bağırırsn taş koyun arkaya die :D
80-66dt turbo ile çok dik rampada normalde 1 le çıktığım yerde 18ton yani iki römork buğday ile kalmıştım resmen geri kayıyordu geri kayarken sağ tekerleri şarampole toprağa denk getirip çıkmıştım ama koltuğa oturmadım o an korkudan :D

ben zaten hiç değişmem yokuşta çok yakıyor diye .... en temizi basıp çıkacan :)

yokuş yukarı gayet normal vites değiştirilir..tabiki seri şekilde olması lazım...traktörün hızını kesmeden vites değişmiş olmalı...amma yokuş aşağı inerken vites değiştirmesi çok sakıncalıdır nedeni ise traktör belli bir devirde inerken debriyaja basıp vitesi düşürürsen çok tehlikeli olur ...tekerlekler kızaklar ve tehlikeli sonuçlar doğurur

samsunbafra link=topic=25187.msg254300#msg254300 date=1266590053' Alıntı:
yokuş yukarı gayet normal vites değiştirilir..tabiki seri şekilde olması lazım...traktörün hızını kesmeden vites değişmiş olmalı...amma yokuş aşağı inerken vites değiştirmesi çok sakıncalıdır nedeni ise traktör belli bir devirde inerken debriyaja basıp vitesi düşürürsen çok tehlikeli olur ...tekerlekler kızaklar ve tehlikeli sonuçlar doğurur
bide vitese geçiremedini dusun aşa doğru durduramasnda!

yokuşa vururken motoru en son hızla çıkabildiği yere kadar çıkılmalı.motor bayılmaya başladı mı.çok ta bayılmasına müsade etmeden bir vites aşağı düşürülmelidir.eğer motor çok bayılırsa debriyaja basılıp motor devrinin tekrar yükselmesi beklenirken araç daha da yavaşlar ve bu seferde 4 tem 3 düşeceğine 2 ye yada 1 e düşersin.bu işin pratik yapılması için şoför ün o traktöre elinin yatkın olması şart bence.Ayrıca ekstreme durumlar söz konusu ise.yani 3 tonluk traktöre 20 tonluk birkaç römork takmışsan tehlikelidir.burada en doğru karar. ' korkanın anası ağlamaz. ' ' deyip römorkları aşağıda bölüp teker teker çıkarılmalıdır.bu işlem uzun ve sıkıcı gibi görünsede devrilmiş römorklardan buğday yada pancarı yeniden yüklemekten kolaydır.

ali_kockaya link=topic=25187.msg254355#msg254355 date=1266599077' Alıntı:
yokuşa vururken motoru en son hızla çıkabildiği yere kadar çıkılmalı.motor bayılmaya başladı mı.çok ta bayılmasına müsade etmeden bir vites aşağı düşürülmelidir.eğer motor çok bayılırsa debriyaja basılıp motor devrinin tekrar yükselmesi beklenirken araç daha da yavaşlar ve bu seferde 4 tem 3 düşeceğine 2 ye yada 1 e düşersin.bu işin pratik yapılması için şoför ün o traktöre elinin yatkın olması şart bence.Ayrıca ekstreme durumlar söz konusu ise.yani 3 tonluk traktöre 20 tonluk birkaç römork takmışsan tehlikelidir.burada en doğru karar. ' korkanın anası ağlamaz. ' ' deyip römorkları aşağıda bölüp teker teker çıkarılmalıdır.bu işlem uzun ve sıkıcı gibi görünsede devrilmiş römorklardan buğday yada pancarı yeniden yüklemekten kolaydır.
ali abi zaten rampada kalan pek yok herkes motoruna göre römork takıyor genelde...ben bazen başaktan korkup 80-66ya 2tanesinide takıyorum birşey olmuyor başakta arkadan boş gelio :D

Tucano340&Arion520 link=topic=25187.msg254388#msg254388 date=1266601497' Alıntı:
ali abi zaten rampada kalan pek yok herkes motoruna göre römork takıyor genelde...ben bazen başaktan korkup 80-66ya 2tanesinide takıyorum birşey olmuyor başakta arkadan boş gelio :D
bayır yıkarı hayatta korkmam kaldımmı kalırım.aşa doğrı asıl korkum :D sürmeye başladımı yapçak bişiy yok.bide bunu toprak yol olarak düşünürsek :D bn hayatta rampa aşa inerken takviye kullanmam.

ben yol iyiyse 4le vites değiştirmeden inerim 80-66da eğer yol kötüyse 2-3 römork varsa bizim römorklarda 6ile 8ton arası alıyor frene basmıyorum bile zaten fiatlar bu konuda başka markalara göre baya bi farklılar zuha-*-s *098*- :D 3e takarım rampalar uzun olduğu için video çekecek birini bulamıyorum yoksa paylaşırdım şimdi...
http://www.dailymotion.com/video/xc52oz_fiat-80-66dt-turbo_auto

römorkta kantara binse en az 8500 gelir çünkü boşu 2700 falan :D

ben mf 165 ile bızım burda yokusun tam onunde tren yolu var 4 tonla 2 ıle gecıyorum tren yolunu gecınce son gaz yapıyorum 3 atıyorum zorlansada cıkıyor ama hareret cok yukselıyo

benbekirya link=topic=25187.msg255234#msg255234 date=1266778690' Alıntı:
ben mf 165 ile bızım burda yokusun tam onunde tren yolu var 4 tonla 2 ıle gecıyorum tren yolunu gecınce son gaz yapıyorum 3 atıyorum zorlansada cıkıyor ama hareret cok yukselıyo
5dakikalık olayda hararetmii artıyor afrn-*s

o sıcaklarda artıyorr :)) o yokustu artmıyo ama ondan sonra cok dık olmayan az dık olan bı yol var yaklasık 15 dk 4 vıtes son gazda orayı gıdınce sona vuruyo

benbekirya link=topic=25187.msg255711#msg255711 date=1266872039' Alıntı:
o sıcaklarda artıyorr :)) o yokustu artmıyo ama ondan sonra cok dık olmayan az dık olan bı yol var yaklasık 15 dk 4 vıtes son gazda orayı gıdınce sona vuruyo
Araba mı sandın sen bunu :D son gaz basınca daha artar traktörde hararet:D bnm 640 ın da radyotör tıkalıydı mesela uzun yolda çok bastımmı inadına ısınırdı hatta bazen radyotörün taliye borusundan su akıtırdı yani kaynatırdı :D yawaşladımmı hararet düşerdi!