Traktörde bir hendeğe veya bir cisme hızlı giderken üstünden geçtiğinde tekerler sağa sola sallanıyor ve traktör yavaşlamadan durmuyor. Fikirlerinizi bekliyorum.
Şişkin ve silik lastikten ve direksiyon aktarma organlarının bakimi yapilmali laçkalasan rotlar yenilenmeli,benceTraktörde bir hendeğe veya bir cisme hızlı giderken üstünden geçtiğinde tekerler sağa sola sallanıyor ve traktör yavaşlamadan durmuyor. Fikirlerinizi bekliyorum.
rotlar yeni yenilendi.Şişkin ve silik lastikten ve direksiyon aktarma organlarının bakimi yapilmali laçkalasan rotlar yenilenmeli,bence
hidrolik değil hocamHidrolik direksiyon ise hava yaptığı zaman da yapar
hidrolik değil hocam
Verilen cevapların bir kısmı doğru olabilir fakat ,asıl yapılması gereken: rot ayarıdır.Tüm araçlarda traktör dahil ön tekerleklerin ön kısmının içinden alınan ölçü ile arkaya bakan kısmının arasından alınan ölçünün arasında 1,5 ile 2,5 cm fark olmalıdır.Yani diğer bir ifade ile ön tekerlekler önden bakıldığında birbirine bakar olmalıdır.Eğer böyle olmazsa yolda en ufak bir tümsek ya da sette dalış yapar,biraz hızlı ise sallanmaya başlar yavaşlamadan düzelmez.Rot başları değişti diyorsun,zaten bu durumu ispatlar durumda.Eline metreyi al bir ön taraftan bir de arka taraftan ön tekerlek aralarını ölç ön taraf arkadan dar olmalı.Traktörde bir hendeğe veya bir cisme hızlı giderken üstünden geçtiğinde tekerler sağa sola sallanıyor ve traktör yavaşlamadan durmuyor. Fikirlerinizi bekliyorum.
pek anlamadım nereyi ölçeceğimiVerilen cevapların bir kısmı doğru olabilir fakat ,asıl yapılması gereken: rot ayarıdır.Tüm araçlarda traktör dahil ön tekerleklerin ön kısmının içinden alınan ölçü ile arkaya bakan kısmının arasından alınan ölçünün arasında 1,5 ile 2,5 cm fark olmalıdır.Yani diğer bir ifade ile ön tekerlekler önden bakıldığında birbirine bakar olmalıdır.Eğer böyle olmazsa yolda en ufak bir tümsek ya da sette dalış yapar,biraz hızlı ise sallanmaya başlar yavaşlamadan düzelmez.Rot başları değişti diyorsun,zaten bu durumu ispatlar durumda.Eline metreyi al bir ön taraftan bir de arka taraftan ön tekerlek aralarını ölç ön taraf arkadan dar olmalı.
On iki tekerin arasindaki mesafeyi hem lastiklerin onunden hem arka tarafindan olcpek anlamadım nereyi ölçeceğimi
arka tarafından kasıt aksın arkasındaki taraf dimi tekerinOn iki tekerin arasindaki mesafeyi hem lastiklerin onunden hem arka tarafindan olc