Traktör Şirketleri Hakkında Soruşturma

%50 faiz indirimi ile kredi çekip traktör alma imkanı olan alsın
devlet zaten bütçeden bu ödeneği anayasa gereği dağıtıyor
bu sizin aklınıza yatmoyorsa, devletin işverene verdiği destekleri duysanız aklınız şaşar
mesela süt üretiyorsun devlet sana fazladan para veriyor, o zaman bu desteği de almasın kimse

Guzel bir adım olmuş, son 1-2 senedir zaten iyice karaborsa yapmaya başladı bircok sektör, arabalarda da bazı depolar vs basıldı. Sonra cok birsey olmadı, devlete göre imkansız diye birsry yok , her bayiye yolla birer görevli, kim yok derse git deposunu denetle , küçük ve kolay saklanacak birsey değil koskoca traktörler, yeterki kararlı olsun devletimiz , bu kararın ardını operasyonlar ile denetlesin taşlar kısa sürede yerine oturur , bakalım önümüzdeki günlerde ne olacak, inşallah gerisini getirirler , Benzer durum alet edavat satanlardada var , cok insafsız zamlar yapıyorlar, iyice işin çivisi çıktı.

Liste fiyatı üstüne bayi 100-150 haraç kesiyor.
O yönden sdf grubu çok disiplinli frutteto 65 alacağım zaman denizli bayisi ve İzmir bayisinin fiyat farkı vardı 30bin tl izmir bayisi yeni listeden haberleri yoktur demişti denizli bayisine söylediğimde direkt merkezi arayıp fiyatı liste fiyatına indirtti (izmirliyim o yüzden denizli bayisi ben kendi bölgemde yetişemiyorum sana satamam demişti) ama nh bayileri bildiğin tefeci gibi olmuşlar ek parayla öne çektiriyolar kendini
Liste fiyatı üstüne bayi 100-150 haraç kesiyor.

Avrupa traktörü anlarım , gelmesi zor , üretimi sıkıntı. Ama yerli traktörlere ne oluyor ? Yerlilerin fiyatına bakarsak Avrupa traktörler ucuz bile sayılır.
Bu firmalara ceza kesip de Türkiye pazarindan çekilirlerse ne olacak ?
Bakanlıklar ne iş yapar, hukumet te o kadar millet vekili saçma sapan işler peşinde koşacağına ne bileyim bu işlere bakacak hiç mi kimse yok ? Koskoca sektörü neden başı boş bırakıyorsun ?

O yönden sdf grubu çok disiplinli frutteto 65 alacağım zaman denizli bayisi ve İzmir bayisinin fiyat farkı vardı 30bin tl izmir bayisi yeni listeden haberleri yoktur demişti denizli bayisine söylediğimde direkt merkezi arayıp fiyatı liste fiyatına indirtti (izmirliyim o yüzden denizli bayisi ben kendi bölgemde yetişemiyorum sana satamam demişti) ama nh bayileri bildiğin tefeci gibi olmuşlar ek parayla öne çektiriyolar kendini
Satışta zarar etmemek adına, alırken fazladan haraç vereceğime , satarken zararına satarım ama en azından bile isteye kazıklanmam düşüncesiyle gittim tek çeker agroplus aldım. Deutz bayilerini aradığımda bir iki bayi dışında fiyatlar 3 aşağı 5 yukarıydı. ( aç gözlüler vardı ama N.H.‘dakiler kadar değil.)

Satışta zarar etmemek adına, alırken fazladan haraç vereceğime , satarken zararına satarım ama en azından bile isteye kazıklanmam düşüncesiyle gittim tek çeker agroplus aldım. Deutz bayilerini aradığımda bir iki bayi dışında fiyatlar 3 aşağı 5 yukarıydı. ( aç gözlüler vardı ama N.H.‘dakiler kadar değil.)
Hayırlısı olsun güle güle kullanın