Bundan 8 - 10 ay öncesine kadar 180-200 bin TL ye Deutz C ilanları vardı. Şimdilerde pek görünmüyor.
Hayırlısı olsun hocam kafana takma sonuçta bir John Deere sahibisin pişmanlık duyucağın bir şey yok bence gayet iyi bir traktör bu segmentlerde hep adı geçen ve zirveye oynayan bir model ve marka . John Deere tüm parçalarını kendi üreten bir firma. Motor şanzıman uyumu iyidir diye düşünüyorum. Bu da bir avantaj toplama bir traktör değil. John Deere gerçekten çok başka. Yukarıda da yazıldığı gibi parçası çok pahalı sadece bir yerini bozulduğunda çift rakamlı paralar ödemek çok olası bir durum. Case konusunda ise
Fenomen nickli beyefendi kullanıcısıymış ve en iyi bilenlerden biri de odur. Çekişinin iyi olduğundan bahsetmiş. Motor 3.4 lt. ama teknolojik bir motor. Sonuçta eskiden 6 silindir bilmem kaç litre ama 50 bg traktörler varmış. Kullanılan teknoloji öneml.
Ben yormam ağlatmam traktörü düzgün kullanırım. Çekebileceği yükü veririm. Landini ve Kubotayı ise eledim kesin olarak.
Farmall c 115 kullanıcısı olarak traktörün en buyuk eksiği dingil mesafesinin kısa olusu. Yeni seriler 5 cm daha uzun. Kısa oluşunun dez avantajını yaşadık mi diye sorsanız hiç yaşamadık. Neden yaşamadık çünkü ekipmanlarimiz bir üst segment traktore göre almadik 1200 kg gübre makinasi 1000 lt. İlaç makinasi takıyoruz hiç sorun yok. 24 lu potinger de eğer merdane toprak toplamaz ise yine sorun yok. Yakit ara işlerde çok düşük. 800 saatten sonra performans daha da arttı. 2 yıl 1600 saat oldu daha bir arıza yaşamadık ama traktöru limitleri dahilinde kullanıyoruz. Tavsiye edermiyim evet ederim. Tek sorun tüm ithal traktörlerin parça fiyatının yüksek olması arıza çıkar ise iyi can yakar.
Eger case almaya karar verirseniz yeni seri 2018 modelleri almanizi tavsiye ederim. Tüm eksiklikleri giderilmiş. Yada çok fazla fiyat farkı yok ise new holland t5 veya tr5-115 serilerini almanizi öneririm çünkü şase farmall c ye göre 1 tik daha güçlü.
Diğer markalara gelince landini nin de sağlam bir traktor olduğunu düşünüyorum uzun yıllardır arıza yapan landini çevrimi de duymadım. Fakat 5 serisinde motorları güncellemesi gerek dingil mesafesi farmall c ile aynı gibi.
Mf 5400 serisinde tek dez avantaj fiyatlar çok yüksek bazı markalar o fiyata sıfır traktör verebilir veya uygun fiyatlı üst segment 2. El traktör bile alınabilir. Şimdiden hayırlı olsun.