Traktör kredisi

Banka demiş 8000 civarı masraf gider
Doğruluk payı ne kadar acaba

2016 yilinin Agustos ayinda Ziraat Bankasindan amcama (Yasi 75) New Holland TT55 4X4 kabinli 5 yil vadeli yüzde yirmibes pesinatli 64 binliraya traktör aldik.Cok iyi hatirliyorum faizdi kaskoydu hayat sigortasiydi falandi fistikti derken tam 48 binliranin üzerine 9 binlira bindi.

Ben yeni kredi aldım. 34bin tl 5 yıl senede bir ödemeyle 41250 geri ödenecek. Kasko 600tl, trafik 190tl, hayat sigortası 100tl, komisyon-ıvırzıvır..vb 500tl toplamda 1400tl gibi masraf oldu. Bu piyasa şartlarında çok iyi bence.

2016 yilinin Agustos ayinda Ziraat Bankasindan amcama (Yasi 75) New Holland TT55 4X4 kabinli 5 yil vadeli yüzde yirmibes pesinatli 64 binliraya traktör aldik.Cok iyi hatirliyorum faizdi kaskoydu hayat sigortasiydi falandi fistikti derken tam 48 binliranin üzerine 9 binlira bindi.
Ozaman ziraattin faiz yuksekti suanda ziraat bank ta faizin yaridan cogunu devlet karsiliyo ben 40 bin lira talep ettim 4 yilda 44 000 olarak odenecek benimki ekipman kiredisi baska kredi ile karistirmayin 8 10 cesit tarimsal kredi var ziraatte

Kardeş dosya masrafi aldigin miktara göre degisir. %1 aliciya %0.5 saticiya dosya masrafi. Ama ikisinide sen ödersin. Yanı 150 bin için 2.250 dosya masrafi. Hayat sigortasida aldigin miktara gore %2 olsa 3bin yapar. Kasgoyuda ziraat kendi yapıyor mecbur olduğu için piyasanın iki katı. 200 bin lik traktör için enaz 3binde o tutar. Kaç yıllık kredi kullanırsan her yıl bu parayı ödersin. Yanı 5 yıl için en az 35 bin boşa gider. Kredi faizine gelince %12 ama yarısını devlet ödüyor. Sana %6 kalıyor oda yıllık 9bin tutar. 5 yıl için 45 bin faiz ödersin. Yanı hiç mantıklı değil. Illa çekeceksen kredi miktarını düşük tutmaya çalış. Zaten krediyi de faturanın veya kasgo bedelinin %75 ine veriyor.