Traktör kredisi

Merhabalar, Vakif Traktör kredisi hakkinda bilgisi olan var mi? Geçen sene ziratten çektim, 2. Kucuk traktorum ariz averdigi icin baska bkr marka almak istiyorum. Verirler mi? Özel bankalarda ki traktör kredisi ne durumda?

Üreticiyi faize doğru yaklştırdılar sonunda, napsın traktör fiyatı uçtu, çalışıp kazanaeak alamayınca şimdi faizle alacaksın birde faiz ödiyceksin, olacak işmi, çalışıp kazanıp alamıyorsun birde faize çalışınca gümlersin, üstelik ödeyeceğin faiz ne kadar olacak belli olmıycak, ölme eşeğim ölme, durma faiz öde, üretici zaten ne kazanacağı belli olmayan işi yapıyor, kazancınıda faize verirse gümler, bu hep böyle olmuştur.

Traktör işi tamamen karıştı 2 milyon dan ucuz pek mantıklı traktör kalmadı 2 milyon lafta kolay ama kazanmak gerçekten zorlaştı.
İki milyon , dokuz ton kırmızı karkas et demektir, işletme sermayesi olarak 30 başlık ahır diyelim.
Beygiri bin liradan beygiri yirmi bin liraya gelmişiz.
Kırmızı et ucuz bedavaya yaşıyoruz deyince bize belki gülüyorlardır.😂

İki milyon , dokuz ton kırmızı karkas et demektir, işletme sermayesi olarak 30 başlık ahır diyelim.
Beygiri bin liradan beygiri yirmi bin liraya gelmişiz.
Kırmızı et ucuz bedavaya yaşıyoruz deyince bize belki gülüyorlardır.😂
Bugün Mısır ekenlerde küfür sırası hocam dünde bizim mahallede ki emekli teyzem beddua ediyordu herkesi bir yokluyorlar bu ara biz memurlardan biraz uzaktalar heral bizi yılbaşına saklıyor ondan sonra ayarı verecekler

Sabah Ziraat katılıma uğradım, İkinci ele vermiyoruz dediler. Kar oranı değişecekmiş

Hatta önümde 1 tane vatandaş vardı, dün imzaları alınmış kredi kullandırımı olmamıştı. Bugün kar oranı değişti, tekrardan imza alacağız dediğine kulak misafiri oldum

Ekleme : bankalar sıfır traktöre veriyor, burada ki sıfır olma mevzusu bayii den alınması yani hiç devir işlemi olmaması manasına geliyor değil mi? Yoksa misal biri sıfır almış, devir işlemi görmüş ancak traktör sıfır saatte, bu şekilde de oluyor mu?

Son düzenleme:
Sabah Ziraat katılıma uğradım, İkinci ele vermiyoruz dediler. Kar oranı değişecekmiş

Hatta önümde 1 tane vatandaş vardı, dün imzaları alınmış kredi kullandırımı olmamıştı. Bugün kar oranı değişti, tekrardan imza alacağız dediğine kulak misafiri oldum

Ekleme : bankalar sıfır traktöre veriyor, burada ki sıfır olma mevzusu bayii den alınması yani hiç devir işlemi olmaması manasına geliyor değil mi? Yoksa misal biri sıfır almış, devir işlemi görmüş ancak traktör sıfır saatte, bu şekilde de oluyor mu?
Alım satım olan traktora 2 yıl kredi kullanılmıyor işlen olqn traktor zaten 2. El oluyot

Hayır direk ilk sizin adınıza tesvillenmesi gerekiyor

İnşallah yıllıkta da çok olmaz Cemal.
Geçtiğimiz Nisan ayında sıraya yazılmış , tt4.75 ;
Liste fiyatı üzerine 100 000 TL ile fiyat sabitlenmiş.
Takas var , takas üstüne 550 000 TL ye anlaşılmış.
Nisan ayında 5 yıl kredi kullanılırken, Temmuz'da 3 yıl kredi kullanılmış.
Traktör ne zaman gelirse , 3 ay geçmiş, Temmuz' da gelmiş.
550 000 TL ye , 720 000 TL ödemesi var.
Sabit taksit 240 000 TL + hayat sigortası , 25-30 000 TL taksitleri oluyor.
Hayat sigortası primleri her yıl katlayarak artıyor.
Totalde 3 yılda 900 000 TL gibi ödemesi oluyor.
Her sene on bina taksit ödemek , kuru tarım için pek mümkün görünmüyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında sıraya yazılmış , tt4.75 ;
Liste fiyatı üzerine 100 000 TL ile fiyat sabitlenmiş.
Takas var , takas üstüne 550 000 TL ye anlaşılmış.
Nisan ayında 5 yıl kredi kullanılırken, Temmuz'da 3 yıl kredi kullanılmış.
Traktör ne zaman gelirse , 3 ay geçmiş, Temmuz' da gelmiş.
550 000 TL ye , 720 000 TL ödemesi var.
Sabit taksit 240 000 TL + hayat sigortası , 25-30 000 TL taksitleri oluyor.
Hayat sigortası primleri her yıl katlayarak artıyor.
Totalde 3 yılda 900 000 TL gibi ödemesi oluyor.
Her sene on bina taksit ödemek , kuru tarım için pek mümkün görünmüyor.
Peki hocam MF nin 3085vb serilerin tek cekerleri nasıl 285 ile halk dilinde farkları nedir