traktör çekici lastiklerinde , yumuşak lastikmi , sert lastikmi çabuk aşınır...

Ynt: traktör çekici lastiklerinde , yumuşak lastikmi , sert lastikmi çabuk aşınır...

bahsettiğin traktörleri hiç incelemedim.bir bilgim yok.yanıtı sizden duyalım....

Ynt: traktör çekici lastiklerinde , yumuşak lastikmi , sert lastikmi çabuk aşınır...

ali_kockaya link=topic=23697.msg194063#msg194063 date=1247262678' Alıntı:
bahsettiğin traktörleri hiç incelemedim.bir bilgim yok.yanıtı sizden duyalım....
siz onun cevabını 1 saat te bulursunuz...

evet bu konunun hala cevabı yok...siz traktörünüze lastik alırkan dikkatli olun diye düşünüyorum...

atilla link=topic=23697.msg194020#msg194020 date=1247259085' Alıntı:
genelde bütün lastikler % 20 doğal kavuççuk , % 80 ni petrol ürünleriyle yapılıyor ...bunun tam tersi hangi lastik olabilir ...% 80 doğal kauççuk ....
????????

atilla link=topic=23697.msg194318#msg194318 date=1247343756' Alıntı:
niye olduğunu bilemem,tecrübelerime göre öyle,örnek vereyim ,petlas traktör lastikleri yumuşak lastik fakat 2 sene gitmez ne diş kalır ne tırnak,ama bugün radial lastikler dişleri çok sert yanaklar yumuşak ama dişleri çok sert değme eskimez

samsunbafra link=topic=23697.msg194384#msg194384 date=1247391737' Alıntı:
niye olduğunu bilemem,tecrübelerime göre öyle,örnek vereyim ,petlas traktör lastikleri yumuşak lastik fakat 2 sene gitmez ne diş kalır ne tırnak,ama bugün radial lastikler dişleri çok sert yanaklar yumuşak ama dişleri çok sert değme eskimez
petlas lastikleri yumuşak mı...

ARKADASLAR BİZ LASSA VE PETLAS KULLANIYORUZ.. AYRICA KUZENİM SAME DE RADYAL LASTİK KULLANIYOR... RADYAL LASTİK KONFOR VE TUTUNMA ACISINDAN HARİKA TRAKTÖRE PATİNAJ YAPTIRMAZ VE YOLDADA AMAİSÖRLÜYMUŞ GİBİ KONFOR SAGLIYOR TRAKTÖRE SALLAMA FALAN OLMUYOR... AMA DAYANIKLILIGINA GELİNCE 2007 MODEL TRAKTÖR VE ŞUAN KABAK LASTİKLER İLK YIL 600DÖNUM GECEN YILDA 1000DÖNUM YER İŞLEDİ (PULLUK-KULVATÖR-MİBZER- KAZAYAGI) VE ARA İŞLERDE KULLANILDI.. VE İLK ALDIGINDA İLK 3 AYDA SOL TEKERDE ASIRI ASINMA GÖRDUK İKİ DEFA ŞİKAYET ETTİ FABRİKAYA GELİP ÖLÇÜM YAPTILAR BİSONUCA BAGLAMADILAR YANİ GECİŞTİRDİLER PRELLİ COK YUMUSAKTI RADYAL LASTİGİ.. DAHA SONRA KULLANMAYA DEVAM ETTİ..BU EKİMDE ARTIK DEGİŞTİRMESİ GEREKECEK LASTİKLERİ... AMA BENİM İNSİYATİFİM HERZAMAN RADYALDAN YANADIR.. GOODYEAR VEYA LASSA NIN VARSA PETLASINDA OLABİLİR RADYAL LASTİKLERİ.. YANLIZ EGER AGIR Bİ TRAKTÖRUNUZ VARSA VE BİDE ÜZERİNE RADYAL LASTİK ATARSANIZ ARTIK O TRAKTÖRUN PATİNAJ YAPMASINI BAYA Bİ ENGELLEMİŞ OLURSUNUZ BUDA AŞIRI ZORLAMALARDA BELKİ TRAKTÖRUN ÖMRUNU KISALTABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...

radyal lastik nedir , diyogonal lastik nedir ...ilk öce bunları çözelim o zaman ..ondan sonra yumuşak ve sert lastiklerin aşınmasını tartışalım ...ne dersiniz...

nforcer link=topic=23697.msg194500#msg194500 date=1247425997' Alıntı:
tamamda ne fark war aralarında
siteye teknik bilgiler vermeye çabalıyorum...lastik çok pahalı ...önemli olan doğru lastiği almak ... derse devam diyelim kardeşim...

abi bizim buralar çok sert değil....genelde buğday ekimlerinde yerler tavlı oluyo yazın ise herhangibi çiftçiliğimiz yok öyle kuruda falan yer sürmüyoruz genelde...ve benim lastikler baya bitti ve bu sene değiştireceğim herhalde ne marka bi lastik önerirsin abi...sonuçta 3-4 sene kullanacağız biz bu alacağımız lastikleri doğru seçimi yapmak lazım...bide kaplama falan yapıyolarmış sağlıklı oluyumu acaba?

radyal lastik çağın gereği.patinaj yaparak boşa geçirecek zamanımız yok.

nforcer link=topic=23697.msg194510#msg194510 date=1247427463' Alıntı:
abi bizim buralar çok sert değil....genelde buğday ekimlerinde yerler tavlı oluyo yazın ise herhangibi çiftçiliğimiz yok öyle kuruda falan yer sürmüyoruz genelde...ve benim lastikler baya bitti ve bu sene değiştireceğim herhalde ne marka bi lastik önerirsin abi...sonuçta 3-4 sene kullanacağız biz bu alacağımız lastikleri doğru seçimi yapmak lazım...bide kaplama falan yapıyolarmış sağlıklı oluyumu acaba?
traktörün ağırlığını ver ...çeşidini belirt hemen seçeyim...

traktör 60-60n tümosan 2800kg balon lastik ölçülerini tam olarak bilemiyorum...