TRAKKULÜP ÜN EVLENECEK YAŞTA OLANLARI...!!!!

Ynt: TRAKKULÜP ÜN EVLENECEK YAŞTA OLANLARI...!!!!

ibrahim_11 link=topic=73547.msg859702#msg859702 date=1394138498' Alıntı:
arkadaşlar kimisi konuyu çiddiye aldı kimisi şakaya vurdu ben çiddi bi konu açmiştim kimisi kızdı kımısı teşekür etti herkez elinden geldince bişeler yazmış dışarı cıkmıştım takip edemedim konuyu valla bu ara bunalımdayım hem aile baskısı hem çevremim bana değişik bakması beni bunalıma sokuyor aranızdan sessizce ayrılırsam kusura bakmayın hepiniz hakkınızı helal edin : ' ( : ' (
Sevgili İbrahim. Senin başına gelenler aynen benim başıma gelmişti.İki üniverste bitirmeme rağmen çiftçilik haricinde bir işi hiç düşünmedim.Sırf çiftçi olduğum için söylemesi ayıp olmazsa neyse sayı söylemeyim çok kız istemeye gittik.Herkes köyde çiftçi olduğum için kız vermedi daha doğrusu kızlar istemedi.Eğer şehire gitseydim önüm açıktı.AMA o yüce MEVLAM geç te olsa evlenmemi nasip etti.Şükürler olsun.
Yinede karar verecek sensin.Sabrın sonu selamettir.Mutsuz bir işte bir ömür geçmez.ALLAH yar ve yardımcın olsun güzel kardeşim.

uzay kasa link=topic=73547.msg859691#msg859691 date=1394138049' Alıntı:
Azcık daha sık dişini hemşo,Ukrayna ' da iç savaş çıkmış kapılarımızı sonuna kadar açalım diyorum ben.Allısı,morlusu ne istersen buluruz :D
Şaka bir yana da bu sitemini hanıma ileteyim bakalım,sonucu ne olacak :)

hemşo ukrayna işi sakat iş en güzeli memleketimziden olması
yoksa bir tanıdık kasım sonu gibi köye ziyarete geldi antalyadan
evlenmiş rusla ben onu gördüm ve direk sordum bu senin hanım insansa bizim türkiyedekiler ney dedim oderece yani :)

buarada güzel haberlerini bekliyom hemşo yengeye slm ve saygılar
arkadaşlar kimisi konuyu çiddiye aldı kimisi şakaya vurdu ben çiddi bi konu açmiştim kimisi kızdı kımısı teşekür etti herkez elinden geldince bişeler yazmış dışarı cıkmıştım takip edemedim konuyu valla bu ara bunalımdayım hem aile baskısı hem çevremim bana değişik bakması beni bunalıma sokuyor aranızdan sessizce ayrılırsam kusura bakmayın hepiniz hakkınızı helal edin : ' ( : ' (

ibrahim kardeş sen sıkma canını
aynı sıkıntı bendede var kafaya taktım ama evlenecem busefer 2015 girmeden
neler söylüyorlar bir bilsen
annem torun istiyorum diyor
babam evlen annen kendine bakamıyor bi gelin gelsin şu eve diyor
komşular saglık probleminmi var diyor
benim abiler ablalar artık evlen anneme babama yük olma diyor

hatta geçen yıl babamın bir arkadaşı gelmişti 70 küsür yaşında adam
yegenim neden evlenmiyon yaşında epey olmuş kestirdinmi yoksa dedi :) akıllı ol dayı fayansların dili olsada konuşsa dedim :)
yani akıl almaz diyaloglara maruz kalıyorum
herkes birşeyler diyor
hakkında hayırlı birisi vardır illaki ve birgün karşına çıkar sıkma canını

Bereket Tv Uzman Görüşü programında irdelesek bu sorunu. Ne dersiniz? aslında geçen programda köyden kente göç konusuna bunu da eklemiştim, iki kelime değinemedik ya laa.:)

nailyetek link=topic=73547.msg859791#msg859791 date=1394141527' Alıntı:
Bereket Tv Uzman Görüşü programında irdelesek bu sorunu. Ne dersiniz? aslında geçen programda köyden kente göç konusuna bunu da eklemiştim, iki kelime değinemedik ya laa.:)
nail abi neden iletmedin ya bekar kaldık köyde anlş-*s

nailyetek link=topic=73547.msg859791#msg859791 date=1394141527' Alıntı:
Cok iyi olur abi bu durum da olan cok arkds var bizim memlekette ha orda tv de konustuk diye kizi vermeyen verecek mi gene vermez ama bence konusulmasi gerekn bi konu

ibrahim_11 link=topic=73547.msg859796#msg859796 date=1394141627' Alıntı:
nail abi neden iletmedin ya bekar kaldık köyde anlş-*s
tt555 link=topic=73547.msg859800#msg859800 date=1394141747' Alıntı:
Cok iyi olur abi bu durum da olan cok arkds var bizim memlekette ha orda tv de konustuk diye kizi vermeyen verecek mi gene vermez ama bence konusulmasi gerekn bi konu
Neyse hazırlık notlarını Malik bey aldı, bir ara iletişime geçip geniş katılımlı bi program ayarlıyalım. Sadece çağırdığımızda mazeret uydurup gelmemezlik yapmayın yeter. ben programa sadıç olarak katılırım.:D

nailyetek link=topic=73547.msg859802#msg859802 date=1394141795' Alıntı:
Neyse hazırlık notlarını Malik bey aldı, bir ara iletişime geçip geniş katılımlı bi program ayarlıyalım. Sadece çağırdığımızda mazeret uydurup gelmemezlik yapmayın yeter. ben programa sadıç olarak katılırım.:D
abi biz herzaman hazırız bizim köy ve çivar köylerde sorun hep aynı bu konuyu bi acarsak valla bereket tv reyting patlaması yaşanır

İyi geceler arkadaşlar. Bütün yorumları enine boyuna okudum.Herkesin genel kaygısı çiftçiye kız verilmemesi. Kızın ailesinin bu konuya sıcak bakmaması bir yana, kızlar da ne iş yapıyosun diye sorunca böyle bir cevap karşısında bön bön bakıyolar suratınıza. Yemin ediyorum çok gerizekalı dişiler var buralarda. Hani ben kendim için çiftçiyim demiyorum şu an. Makine okuyorum ama çiftçilik aile mesleğimiz ve çok sevdiğim,yapmaktan büyük zevk aldığım ve ileride belki geçim kaynağım olabilecek bir iş diye anlatıyorum.Nesini seviyosun dediklerinde güzelce anlatıyorum. Çoğu anlamyor beni. Bir de İstanbul ' da diyorum bunları.Okuldan veya biryerlerde tanıştığım kızlara anlattığımda kimisi dalga geçiyor,kimisi aa ne iyimiş falan diyor ama hiçbiri böyle bir işinizin olmasına sıcak bakmıyor. Zaten çoğu evlenilecek insanlar değil.Sonuç olarak,evet ben de korkuyorum. Hayallerimin peşinden gitmeme destek olacak ve bu yolda beraber olacağım bir kız bulamamaktan korkuyorum. Allah hepimize güzel bir eş nasip etsin arkadaşlar. Düğün en kolay iş. Hele trakyada olursa var yaa off.
Ve merak etmeyin Alper abimizin de yakında düğününe gideriz.Hissediyorum. Traktörlerle konvoy yapıcaz alper abimize.

İyi geceler hepinize.

Çok ilginç bir konu olmuş. :) Ama gerekli olan birşey. Benim de etrafımda hep gözlemlediğim bir olay. Ne kadar zengin olursan ol köyde durunca herkes farklı bakıyor. Halbuki ne güzel işinin başındasın, kafan daha rahat. Sadece evlenme meselesi yüzünden köydeki bütün düzenini bozup şehirde kıt kanaat geçinen çok insan var. Ve bu insanlara güzel geliyor. Tamamen gösteriş meraklısı bir topluma dönüştüğümüzün alameti maalesef bunlar. Allah evlenmek isteyen herkese hayırlı nasipler versin.

<<B.Özyurt>> link=topic=73547.msg859845#msg859845 date=1394145608' Alıntı:
İyi geceler arkadaşlar. Bütün yorumları enine boyuna okudum.Herkesin genel kaygısı çiftçiye kız verilmemesi. Kızın ailesinin bu konuya sıcak bakmaması bir yana, kızlar da ne iş yapıyosun diye sorunca böyle bir cevap karşısında bön bön bakıyolar suratınıza. Yemin ediyorum çok gerizekalı dişiler var buralarda. Hani ben kendim için çiftçiyim demiyorum şu an. Makine okuyorum ama çiftçilik aile mesleğimiz ve çok sevdiğim,yapmaktan büyük zevk aldığım ve ileride belki geçim kaynağım olabilecek bir iş diye anlatıyorum.Nesini seviyosun dediklerinde güzelce anlatıyorum. Çoğu anlamyor beni. Bir de İstanbul ' da diyorum bunları.Okuldan veya biryerlerde tanıştığım kızlara anlattığımda kimisi dalga geçiyor,kimisi aa ne iyimiş falan diyor ama hiçbiri böyle bir işinizin olmasına sıcak bakmıyor. Zaten çoğu evlenilecek insanlar değil.Sonuç olarak,evet ben de korkuyorum. Hayallerimin peşinden gitmeme destek olacak ve bu yolda beraber olacağım bir kız bulamamaktan korkuyorum. Allah hepimize güzel bir eş nasip etsin arkadaşlar. Düğün en kolay iş. Hele trakyada olursa var yaa off.
Ve merak etmeyin Alper abimizin de yakında düğününe gideriz.Hissediyorum. Traktörlerle konvoy yapıcaz alper abimize.

İyi geceler hepinize.
demekki türkiyenin her bölgesinde aynı durum varmış
Mustaf-a link=topic=73547.msg859846#msg859846 date=1394145684' Alıntı:
Çok ilginç bir konu olmuş. :) Ama gerekli olan birşey. Benim de etrafımda hep gözlemlediğim bir olay. Ne kadar zengin olursan ol köyde durunca herkes farklı bakıyor. Halbuki ne güzel işinin başındasın, kafan daha rahat. Sadece evlenme meselesi yüzünden köydeki bütün düzenini bozup şehirde kıt kanaat geçinen çok insan var. Ve bu insanlara güzel geliyor. Tamamen gösteriş meraklısı bir topluma dönüştüğümüzün alameti maalesef bunlar. Allah evlenmek isteyen herkese hayırlı nasipler versin.
abi durum şu şehirde ne insanlar tanıyorum ay başını zar zor getiriyor evde huzur yok köyde ben evlencem kişiyi tarlada çalışsın istemiyorum zaten ama birak tarlayı köyden nefret edenler var ALLAH sonumuzu hayır eylesin

ibo takma kafaya kardeşim 6 sene emek verdiğim bir ilişki vardı kız olmadı bitti dedi 6 sene sonunda gitti başkasıyla evlendi...aynı şeyleri bende yaşıyorum evlen dıolar ha bire onlarda haklı torun istiyolar...herşeyın hayırlısı olsun kardeşim bende böle yapıyorum hayırlısı olsun dıorum.

ahmtkskr link=topic=73547.msg859718#msg859718 date=1394139115' Alıntı:
abi daha yaşın 26 insanlar 50 yaşına kadar bekar duruyor ve alın yazın neyse o olur ne zaman kaderin açılırsa o zaman evlenirsin..Bu acele nedir abi ya evlenmedim diye bunlar düşünülürmü..İnsan hayatı bu kadar mı değersiz ? yanlış düşünüyosun kusura bakma da..Hakkında hayırlı kılınan budur belki nerden biliyorsun ?? milletin sözüyle yürünmemeli lütfen !
senin yerinde olsam o ortamdan uzaklaşırım bi süre gerçekten yanlış düşünüyorsun

çok güzel ifade etmişsin .

ben 30 yaşındayım bu tarz durumlar hep oluyor, o muhabbetleri kimseyi kırmadan kapatmak lazım.
insanlar iyi niyetle de olsa bilip bilmeden hep bişeyler söyleyebiliyor ve zaman geçtikçe rahatsız edici hale geliyor bu durum. ahmet arkadaşımın söylediği gibi nasiptir ve bizim için hayırlı olanı biz bilemeyiz. şöyle bi düşünsenize, hayatımızda neyi ne kadar kontrol edebiliyoruz, neyi ne kadar seçebiliyoruz . biz habire isteriz. şu olsun bu olsun. hayırlısı neyse o olsun herşeyde.