benim dünki yorumumdan sonra yorumuma cevap niteliginde bir msj göremedim
fakat birçok msj yazılmış konu başlıgıyla alakalı ve genelide siyaset olursa nolur olmazsa nolur ben varım ben yokum gibi msjlar
arkadaşlar belki bu konu başlıgı altında yazılan msjların birkısmı ciddi manada siyasi içerik taşıyor
belki iktidarı belkide muhalefeti övüyor veya yeriyor
k,mse kusura bakmasın ama bundan diyelim 30 sene önce bizi yöneten hükümet ler nasıl biiz düşünüyrsa veya bizi düşünmüyorsa bizi ihya ediyorsa veya batırıyorsa
şuanda da başımzıa iyi veya kötü ne geliyorsa bunun sorumlusu hükümettir kimse muhalefet suçlu diyemez diyenin aklına şaşarım
ha yarın başka bir parti hükümet olurda onlarda bizi batırısa onlarada isyan etmek rest çekmek en dogal hakkımız tıpkı şimdi oldugu gibi
beyler bu işin özü siyaset yapmak degil iktidar yandaşlıgı yapıp keseyi doldurmak degil muhaletef edip muhalif partiler için oy toplamakda degil
herkes önce bir düşünsün
1 kişi tek başına belli bir kitlenin sorunu olan sıkıntıyı çözebilirmi tek başına eylem yapsa protesto yapsa veya hakkını aramaya çalışsa nekadar başarılı olabilir ben yarın gidip valiligin önünde 1 bidon benzin döksem üzerime kendimi yaksam 2 gün sonra unutulup giderim
fakat bir dernek veya stk birlik olup bir eylem yaparsa bunu herkes duyar bilir görür
birde şöyle düşünün birlik olup resmi adım atıp dernekleşerek veya buna benzer bir yapılanma içine giderek neler yapılabilir
basit bir örnek vereyim
ailemin yani aynı soyadını taşıdıgım kişilerin bir dernegi var şuanda yaklaşık 4-5 yıl önce kuruldu haliyle bende üyeyim yıllık düşük bir aidatı var(20 tl) parası çok olan çok veriyor azolan 20 tl veriyor
eskiden bu dernek yokken hiç bir siyasi parti hiçbir kamu kurumu veya kuruluşu yöneticisi aile bazında bizleri önemsemezdi ailemiz çok büyük oldugu halde
veya bir sorun oldugunda toplu hareket edilemezdi
haydi denildiginde kimse elini taşın altına koymazdı ve sıkışan dünyayı senmi kurtaracaksın derdi bireysel hareket eden oldugunda
ama şimdi yani dernek kuruldugu günden beri bu böyel degil artık tüm siaysi partiler hersene 2-3 defa oy alsada almasada il yönetimini toplayıp geliyor birsür hediye ile ve işin komigi oy versekte vermesekte dernek sayesinde birçok olumlu işler oldu her partiye il bazınds gücümüz nazımız yetiyor
onun dışında ailede bir dügün ve ya cenaze olduguunda gereken maddi destek saglanıyor veya maddi durumu zayıf olan kişilerin okuyan çocukları varsa onlarada maddi yardım yapılıyor
sonuçta dernegin bri yönetimi bir başkanı ve bir bütçesi var
hiçde azımsanmayacak işlerede imza atıyor dernek
eskiden dernek yokken kimse kimseye günahını bile vermiyordu ama şimd idernek var teminat güvence hak aram gibi konularda sıkıntı yok
biz burda ne yapabilriiz trakkulup olarak derseniz
biz bu şekkilde normal bir internet sitesi olarak devam edersek
hersene yapılan bulşmalara 30 kişi katılır 3-5kişi sıkı dost olur okadar diger kişilerde işte siteye girip arada konu açar yorum yazar vs vs
biirinin başı sıkışsa siteden olacak şey herkesin diyecegi banane banamı sordu başı sıkışırken olur
onun dışında sitenin sadece adında tarım olur gücünde tarım olmaz tarımla alakalı hiç bir konuda resmi reel şartlarda söz hakkı olmaz sitenin
site bu şekilde devam ederse olacakların listesi bu şekilde uzayıp gider
hatta bir logu sticker çalışmasında bile madd iimkansızlıklar dolayısıyla herkes ekndi yapsın denilebilir
belkide yarın birgün veya bugün bir site admini çıkar siteyi begenmeyen siteye gelmesin başka sitelerde takılsın der
birde site bir stk ya veya dernege dönüşürse neler olur
bunları degerlendirelim
öncelikle aynen bizim ailenin dernek kurduktan sonraki hali gibi olur elinde güç olur ve eger güç dürüst kişiler tarafından yönetilirse
biz çiftçilerin birçok sorunu resmi kanallara daha kolay iletilebilir ürettiklerimizi saatrken tükettiklerimizi alırken heralanda avantajlı oluruz
ve bizi gören biziim yararlandıgımız avantajlardan yararlanan herkes azda olsa sorunlarına çözüm bulmuş olur ve bizleri gören trakkulup üyesi olmayan bir çok çiftçi sırf bu avantajlardan yararlanmak için trakkuluplü olmak ister
ve böylece trakkulup gücüne güç büyüklügüne büyüklük saygınlıgına saygınlık katar
bunun dışında
begenmedigimiz bir sorun yaşadıgımız bir konu oldugunda yönetim ve başkan bir bakmışsın mecliste hakkımızı arıyor
veya bir bakmışsın siyasi parti yönetimleri dernek yönetimimizle ve başkanımızla görüşmek için randevu istiyor güçlüysen sözün dinlenir bunu kimse inkar edemez
çok basit bir yapılanma ile trakkulup bölge temsilcilikleri şeklinde bir yapılanmaya gidilerek seçilecek bölge temsilcileri tarafından yapılacak çalışmalarla her bölgede trakkulup e resmi üye olan kişilere tarım ürünleri tarım alet edevatları alımında ve mahsullerinin satımında cazip fiyatlar sunulabilir hatta çok fark olurmu bilmem anlaşmalaı petrol istasyonlarından 20-30 kuruş ucuza bile alınabilir mazot
insanlar artık hayali işlere sıcak bakmıyor şimdi şurda biri çıksa ilas ettim yardım edin banadese zanenrim 10kişi yi geçmez o kişiye yardım eden kişi sayısı mesela ben resmi bir yapılanma yoksa her diyene neden yarıdm edeyim ki etmem
fakat işin içine resmiyet girerse
1 başkan 8-10 kişilik yönetim kurulu 7 bölgeye ait 7 tane bölge temsilcisi ve eger bulunabilirse her ile ait il temsilcileri seçilebirse bu sistem çokda güzel işler ve birçok başarıya imza atılabilir
tercih site yönetiminindir onların aldıgı veyalacagı kararlara saygı duyarım
ister site bu şekilde yani şuanki işleyişinde devam eder
ister benim dedigim tarzda bir yapılanmaya gidilir
ben her ikisindede varım k,imse sanmasın ki şu olursa bu olursa giderim şöyle olursa böyle olursa küserim tarzı msjda yazmam
çok güzel izah etmişsin...yorumunu içtenlikle tebrik ediyorum..bir partinin peşinde koşarsan savunursan siyaset yapmış olursun...bu konu siyaset yapmak için a partiyi övmek b partisinini yermek için açılmamıştır...hak aramak için açılmıştır..dolayısıyla kimse siyasete yönlendiriyorsunuz bunun yeri burası değil dememelidir...tabiki hakkımız emeğimiz kimlerin elindeyse ordan demokratik yollardan istemeliyiz...sitemizin değerli üyelerinden geleneksel trakkulüp buluşmasından sonra, geleneksel hak arama günleri düzenlemesini bekliyoruz...