Ynt: trakkulüp buluşmasından sonra sorunlarımıza dönük siyasi eylem yapalım
köylü link=topic=70610.msg808677#msg808677 date=1386798363' Alıntı:
ah işte çifçilik bilinci olacak...
ögertmen var çiftçi...hakim savcı doktor var çiftçi...memur mühendis var çiftçi...çiftçi de ne ararsan var...ama ortaklık asla orta yol asla....bu ülkede olmaz...trakkulupde hiç olmaz...
çitçi-köylü- üreten..
hep bilinçsiz cahil kişilerden olur ...gariban kesim...bilgisiz okumayan işini kaybeden--yan gelip yatan kalın kafalı kişiler olarak bilinir...bazende HAK EDİYOR..
aslında çiftçilikte matemetik var...kimya var...biyoloji var...fizik var..ekonomi var...hukuk var...muhasebe var...dünya ticareti de olcak artık..bukadar bilime dayalı bir sektöre bizim köylü çiftçi hazırmı egitimi var mı? sormak lazım...
ee aslında trakkulube bakarsak türk diplomalı egimi fazla üretenimiz var..elde var sıfır...
ama partiye dayalı politik bilgisi olan bir profil çizen sektör çizgis çok fazla..bunu kırmak yıllar alacak... bu tarım politiları onları bir bir saf dışına bırakacak zaten bu gidişle..
car açık 50 milyar dolar bunun tarımla ne ilgisi var derler şimdi..
670 irilyon kredi battı ziraat bankasından bize ne derler..
mazota gübre ye zam gelir dolar artı ondan derler..
ürününü satamaz pazarı bulamaz ne ekecegine karar veremez dünya küçüldü der...ve akp oy verirler..gerçi makarna kömür un olarak geri döner ...
haklı oldugun noktalar var sayın köylü abi
fakat şunuda belirtmek isterim ki olay bu sitede birlik olup eylem yapmak konusu olursa ben bu işi başarabilecegimizi zannetmiyorum
sebebide burda ki üyelerin kötü olması veya tecrübesiz olması vea cahil olması veya buna benzer konular degil aksine siteye üye olan kişilerin %80i bence bu saydıgım konularda gayet üst seviye insanlar
fakat sorun şu ki malesef daha henüz insanımız reel hayatta bile birbirine inanıp güvenemezken
sanal ortamda trakkulupte biribine inanıp güvenmesini ve ortak hareket etmesini beklemek biraz hayal olur
yoksa ciddi manada bir organizasyonla bu site veya buna benzer siteler güzel işlere imza atabilir
bizlerin eksik noksa şu ki hem cesur degiliz hemde malesef sanala olan güvensizligimiz
yoksa örnegin son yapılan buluşmaya katılan kişi sayısına bakıyorum 25-30 kişi katılmış keşke bende katılabilseydim ama katılmadım
arkadaşalr ankaradayken ben talada iş yapıyordum
birde mesela buluşmaya ait fotograflara baktım videoları izledim ve msjları okudum herşey gayet güzel fakat ben eger gözümden kaçtıysa özür dilerim ama
buluşmada muhabbet yeme içme tarla denemesi gibi konular dışında ciddi manada sitenin stkya veya kooperatife dönüştürülebilmesi konsuunda bir adım atıldımı buna dair ne bir yazı ne bir görüntü yok varsada ben görmedim
yani malesef burdan beklediginiz şeylerin olamayacagı eazında n şimdilik olamayacagı aşikar