Trakkulup ailesinden yardım istiyorum

çalismayarak nasil kazanicamki sen lise hayatım boyunca çalıştın mı ne zaman çalışmaya başladın derslere

Bak genç kardeşim. Manisada Köprübaşı Borlu ÇPL var. Sarıgölde de Milli Egemenlik ÇPL var. Bunların tarımla ilgili bölümleri var. Bu Liseleri araştır. Puanın tutuyorsa nakil yaptırırsın. Ya da başka size yakın bir ildeki böyle tarımla ilgili bir liseye. Ailene de anlat onları ikna et. Böylece hem sevdiğin dersleri okursun, hem lise biter. Zaten zorunlu eğitim var. Daha sonra puan 4 yıllığa tutarsa 4 tutmazsa 2 yıllık okursun tarımla ilgili üniversiteyi. Onu sonra düşünürüz.

Yürü be Serdar abi beni bile tavladın[emoji2]
Hey genç dostum bende12.sınıf öğrencisiyim universite yakin ve ziraatmuh. Tarla bitkilerine gidicem gibi duruyor zaten aileden çiftçiyiz bari bilinçli sekilde yapariz ciftciligi ayrica ilac firmasi ya da once küçük çaplı ciftlik kurariz çok para kazanmayiz ama sevdigimiz işi yapariz dert etme. Bu arada 9.sınıfın ve kendini okula nasil baglarsin 4 yil sonrasini hayal et sakın aklindan cikarma ziraat muh. Yada veterinerlik okurken köyüne bağlı kalirsin bu sana mutluluk verir ama bu hayala göre derslerini ihmal etme inan basaricaksin dostum takma kafana boş vakitlerinde sevdiğin şeyi yap [emoji6]

ziraat mühendisliğini okuyun kardeşim gerçekten teknik yeterliliğe sahip ziraat mühendislerine çok ihtiyaç var ülkemizde özellikle çiftçilikle uğraşan kişilerin mutlaka okuması gerekiyor diyorum ya insan sevdiği işi yaparken yorulmuyor

Vazgeçersen kaybedersin kardeşim okulu bitirip herşeyin zamanı var çiftçilik kaçmıyor sonuçta sen oku üniversitede de dikkatini çekecek ziraat yada veterinerlik gibi bir bölüm oku severek daha gönülden yap yine çiftçiliğini Arkadaşların dediği gibi okumazsan evlenmen bile sıkıntı olur ileride herşey senin elinde şuan... bizde çocukluktan beri bu alana sevdalıyız hastasıyız ama okumaktan vazgeçip direk yönelmedik niye mi Tek basına çiftçilik yada tek başına hayvancılık bir yere kadar yapabılıyorsan ikisini bir arada yapacaksın yada sulu tarıma yönelip birim alandan maksimum verim sınırlarını zorlayıp bilinçli yapacaksın 6 yıllık öğretmenim kuru tarım ve balya işini deden beri yapıyoruz böyle olması en güzeli iki mesleğe de hasret kalıp değerini biliyorsun yaşam koşullarında sana bağlı yaparsan kazanırsın yapmazsan kimse sana getirip kazanç vermez