Aynisi bugun bana oldu tarih dersinde herkes hocayı pür dikkat dinliyor ben kafami sıraya koyup yapacağım hayvan altliklarini düşünüyordum kauçuk mu olsun toprak mı olsun gubreye Aysan mı çekeyim diye
sevgili manisalı kardeşim ve hemşerim diyeyim birde. sonuçta egelisin ilk önce hoşgeldin diyorum. bir ziraat mühendisi ve çiftçilik yapan abin olarak biraz dişini sık okulun üzreine düş ziraat mühendisliği veya veterinerlik oku ondan sonra hiç vakit geçirmeden çiftçiliğe başla gerçekten işe çok ilerde başlarsın
Okulun üstüne dusucek kadar heves yok bende maalesed
lisedeyken ben de öyleydim ama vazgeçme bi şekilde olur allahın izniyle. benim zamanımda öss sınavı sistemi vardı. ilk sınavda kazanamadım ikinci yılımda kazandım sınava gitmeden önce susam yeri hazırladım akşama kadar dıskaro yaptım ertesi gün sınava gittim. iikinci yıl sınavdan iki üç gün önce buğday anızlarını sürdüm ikinci ürün mısır için di galiba. sınavdan geldim pamuk arası sürmeye gitmiştim hiç unutmuyorum sınav sonrası yerleştirme belgesini almaya bile traktörle gittim. ama üniversitede çok güzel zamanlar geçirdim arazi derslerinde. okulda çok traktör kullandım
Kız işine bulaşırsa tam okulu bırakır Aman herşeyi ayarında yap senSen okulda kız arkadaş edin kendine yani okula bağlayıcı bişiler olsun bu şekildeki düşünme hayatının yanlışını yaparsın yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kız bile vermezler cahil köylüye
Hedefin makine mühendisliği olsun. Ama o olmasada tarım makinaları bölümü olsun bir çok ünidede açılmaya başladı ve tam senin istediğin bölüm ☺ bir yanda traktör bir yanda pulluk, diğer yanda mibzer vs vsBak bu güzel haber traktör falan dedin üniversitede beni tavladın
Hedefin makine mühendisliği olsun. Ama o olmasada tarım makinaları bölümü olsun bir çok ünidede açılmaya başladı ve tam senin istediğin bölüm ⺠bir yanda traktör bir yanda pulluk, diğer yanda mibzer vs vs
Yürü be Serdar abi beni bile tavladın[emoji2]şu an da lisede olsam ve türkiye birincisi olsan sınavda (olamam ayrı konu da ) yine ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ okurum hiç şüphe etmeden çiftçiliğin de kralını yaparım
Merakını gidermek için okursan başarısızlıktan başka birşey olmaz. Ben 2 yıl önce merakım makine üzerineydi gittim makine mühendisliği yazdım 2 snee okuyup ziraate geçiş yaptım ve ilerde çiftçi olacağım ama ziraat mühendisliği bitirmiş bir çiftçi olacağım sanada önerim bu olur. Eğer okuma hevesin yoksa kendine heves oluştur mesela ziraat mühendisliğini araştır yada veterinerliği onların ne yaptığını gör. İmkanın varsa git üniversitede derslerine gir onlarla tanış akıl al. Öyle heves kazanırsın.merakimi gidermek için okuyabilirim ama ben ciftci olcam