Trakkulup ailesinden yardım istiyorum

Aynisi bugun bana oldu tarih dersinde herkes hocayı pür dikkat dinliyor ben kafami sıraya koyup yapacağım hayvan altliklarini düşünüyordum kauçuk mu olsun toprak mı olsun gubreye Aysan mı çekeyim diye

sevgili manisalı kardeşim ve hemşerim diyeyim birde. sonuçta egelisin ilk önce hoşgeldin diyorum. bir ziraat mühendisi ve çiftçilik yapan abin olarak biraz dişini sık okulun üzreine düş ziraat mühendisliği veya veterinerlik oku ondan sonra hiç vakit geçirmeden çiftçiliğe başla gerçekten işe çok ilerde başlarsın

sevgili manisalı kardeşim ve hemşerim diyeyim birde. sonuçta egelisin ilk önce hoşgeldin diyorum. bir ziraat mühendisi ve çiftçilik yapan abin olarak biraz dişini sık okulun üzreine düş ziraat mühendisliği veya veterinerlik oku ondan sonra hiç vakit geçirmeden çiftçiliğe başla gerçekten işe çok ilerde başlarsın

Okulun üstüne dusucek kadar heves yok bende maalesed

Okulun üstüne dusucek kadar heves yok bende maalesed

lisedeyken ben de öyleydim ama vazgeçme bi şekilde olur allahın izniyle. benim zamanımda öss sınavı sistemi vardı. ilk sınavda kazanamadım ikinci yılımda kazandım sınava gitmeden önce susam yeri hazırladım akşama kadar dıskaro yaptım ertesi gün sınava gittim. iikinci yıl sınavdan iki üç gün önce buğday anızlarını sürdüm ikinci ürün mısır için di galiba. sınavdan geldim pamuk arası sürmeye gitmiştim hiç unutmuyorum sınav sonrası yerleştirme belgesini almaya bile traktörle gittim. ama üniversitede çok güzel zamanlar geçirdim arazi derslerinde. okulda çok traktör kullandım

lisedeyken ben de öyleydim ama vazgeçme bi şekilde olur allahın izniyle. benim zamanımda öss sınavı sistemi vardı. ilk sınavda kazanamadım ikinci yılımda kazandım sınava gitmeden önce susam yeri hazırladım akşama kadar dıskaro yaptım ertesi gün sınava gittim. iikinci yıl sınavdan iki üç gün önce buğday anızlarını sürdüm ikinci ürün mısır için di galiba. sınavdan geldim pamuk arası sürmeye gitmiştim hiç unutmuyorum sınav sonrası yerleştirme belgesini almaya bile traktörle gittim. ama üniversitede çok güzel zamanlar geçirdim arazi derslerinde. okulda çok traktör kullandım

Bak bu güzel haber traktör falan dedin üniversitede beni tavladın

Sen okulda kız arkadaş edin kendine yani okula bağlayıcı bişiler olsun bu şekildeki düşünme hayatının yanlışını yaparsın yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kız bile vermezler cahil köylüye :)

okulun önü otoban a bakıyor tırları seyrediyorum boş arazi var kepceler çalışıyor onları izliyorum karşıda ustalar sıva yapıyor onları izliyorum bende meşgale bol ,kız işi bırak kalsın

şu an da lisede olsam ve türkiye birincisi olsan sınavda (olamam ayrı konu da ) yine ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ okurum hiç şüphe etmeden çiftçiliğin de kralını yaparım
Yürü be Serdar abi beni bile tavladın[emoji2]
Hey genç dostum bende12.sınıf öğrencisiyim universite yakin ve ziraatmuh. Tarla bitkilerine gidicem gibi duruyor zaten aileden çiftçiyiz bari bilinçli sekilde yapariz ciftciligi ayrica ilac firmasi ya da once küçük çaplı ciftlik kurariz çok para kazanmayiz ama sevdigimiz işi yapariz dert etme. Bu arada 9.sınıfın ve kendini okula nasil baglarsin 4 yil sonrasini hayal et sakın aklindan cikarma ziraat muh. Yada veterinerlik okurken köyüne bağlı kalirsin bu sana mutluluk verir ama bu hayala göre derslerini ihmal etme inan basaricaksin dostum takma kafana boş vakitlerinde sevdiğin şeyi yap [emoji6]

merakimi gidermek için okuyabilirim ama ben ciftci olcam
Merakını gidermek için okursan başarısızlıktan başka birşey olmaz. Ben 2 yıl önce merakım makine üzerineydi gittim makine mühendisliği yazdım 2 snee okuyup ziraate geçiş yaptım ve ilerde çiftçi olacağım ama ziraat mühendisliği bitirmiş bir çiftçi olacağım sanada önerim bu olur. Eğer okuma hevesin yoksa kendine heves oluştur mesela ziraat mühendisliğini araştır yada veterinerliği onların ne yaptığını gör. İmkanın varsa git üniversitede derslerine gir onlarla tanış akıl al. Öyle heves kazanırsın.

Arkadaşlar yazmış çok uzatmıycam şuan okumazsan eğer geşecekde berbat bir hayatın olabilir. Çiftçi olsan iş adamıda olsan çok zengin olsan bile okumadığın için bütün hayatını pişmanlıkla geçirenilirsin .. okumak zorundasın bu bir tercih meselesi olamaz önce kendin için sonra ailen için ileride doğacak çocukların için yapmak zorundasın... tahsilini tamamlarsan ne olursun nilmem ama şimdi vazgeçersen çok pişman oluursun benim gibi olma... bu dinimizin de emri unutma..

Kardeşim kısa ve net eğitim şart. Şimdi sıkıla bilirsin ama yarın pişman olmak çoluğuna çocuğuna örnek olmak için eğitimini boş sevdaya bağlama. Şimdi malın mülkün imkanın var yarın hepsini kaybettiğini düşün. Köyde ancak vasıfsız mehmet ağanın oğlu olarak namın kalır. Bu zamanda ya en büyük çiftçisin yada idare eden çiftçi olursun. Büyüklüğünle belki bir yol alırsın ama tökezledin mi bitersin. Ha köylerede adam lazım ama ağa ama kahveci ama çoban. İşin özü okuyabildiğin kadar oku. Mühendis olma ama en azından eğitimli ol.

Yilmaz Atatürk ün egitimle ilgili bir sözü vardi tam söyle diyordu "Okul genç beyinlere; insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en uygun, en güvenli yolu öğretir. Memleket ve milleti kurtarmaya çalışanların aynı zamanda mesleklerinde birer namuslu uzman ve birer bilgin olmaları lazımdır. Bunu sağlayan okuldur" der.

Benim küçükken oyuncaklarım bile çiftlik setiydi. Hep köye yerleşeceğim diyordum. Ailem okula başlayınca karar değişir diyordu. İlkokulu bitirdim ama kararım değişmedi. Liseye gidince değişir dediler. Veteriner olup da köye gideyim dedim ama yanlış bölümü (Matematik-Fen yerine Türkçe-Matematiği seçince) seçince onu da olamadım. Üniversiteye gidince kararın değişir dediler. İşletme bölümü okudum ve köye yerleşme arzum her geçen gün arttı. Okul bir an önce bitsin, dersten kalıp da okulu uzatmayım diye çalıştım ve okulu dereceyle bitirdim. Geçenlerde bir holdingte iş görüşmesine gittim. Gittim ama ortam bana göre değil. Ben köyde, ineklerle, tavuklarla, doğayla başbaşa olmak istiyordum. Görüşmeden çıktım, annemi aradım. "Ben kararımı verdim, köye yerleşiyorum" dedim :D. Bugün de sipariş verdiğim sebze tohumları elime ulaştı. Mart-nisan gibi de bir kaç kovan arı alacağım. Bir kaç tavuk da alırsam, yavaştan köy hayatına başlayacağım.

Pişmanlığım asla okumak olmadı. Yani keşke okumasaydım demedim. Ama keşke bu bölümü okumasaydım dedim. Keşke veterinerliğe girmek için uğraşsaydım ya da ziraat mühendisliği okusaydım dedim.

Kısacası oku ama okumuş olmak için okuma. Gerçekten sana fayda sağlayacak, hayalini gerçekleştirmende sana yardımcı olacak okulları, bölümleri oku.

Bunu derslerde hayvan melezlemelerini, çıkacak yavruları nasıl değerlendireğini düşünen birisi olarak söylüyorum :D. Okul defterlerimin yarısı ahır planlarıyla, hayvan ırklarıyla ilgili yazdıklarımla dolu :D.

Hayalinden vazgeçme ama pişman olacağın işler de yapma. İleriyi planlayabilirsin ama geriye dönemezsin.