tosunbey buğday

Ynt: tosunbey buğday

rahimavci link=topic=38168.msg377422#msg377422 date=1302519571' Alıntı:
konya çengilti köyü
sulak araziye attık 2 defada su verdik sadece 800 kg civarı aldık ama daha çok aldıgını söyleyen köylülerim var
rahim kardeşim taban gübresi olarak ne attın. kaç kg attın. üst gübresi olarak ne attın. kaç kg. attın. ektiğin yerde daha önce ne ekiliydi.

mete26 link=topic=38168.msg377427#msg377427 date=1302519861' Alıntı:
rahim kardeşim taban gübresi olarak ne attın. kaç kg attın. üst gübresi olarak ne attın. kaç kg. attın. ektiğin yerde daha önce ne ekiliydi.

daha önce yine bugday ekiliydi ukrayna ekiliydi

altına 40 kg dap üstüne 35 kg 33 o kadar :)

DqN 58 link=topic=38168.msg377429#msg377429 date=1302520217' Alıntı:
Bizde seneye denemek için 20 dekar ekeceğiz bilgi verebilecek olan varmı büyüklerimden bilgisi olanlardan. Normalde gerek ekeriz dekara 200 kg verir. köyümüz 200 mm yağış alır ?
Gecen verdikya la.))) Haa bilgi yetmediyse tohumda veririk topraaam. Merak etme, ek sen, emin ol digerlerine göre daha memnun olacak ihtiyar...

Selamlar arkadaslar Ben Haymana Ahırlıkuyu köyündenim aslında ben memurum 70 dekar kadar arazi var babam gecen yıllarda vefat ettiğinde iş bana kaldı bu sene kooperatiften tosunbey bugdayı aldım gecen hafta gübre ve holder yapmaya gittim bugdayın boyu iyi ama hani arpa kıstan cıkarken bi yanıklık olurya yapraklarında bugday o şekildeydi bende çiftçilikten pek anlamıyorum komsular bugdayın pas hastalığına yakalanmış ilaçla dediler fakat holder yaparken yaprakları kontrol ettiğimde elime herhangi bir pas bulaşıgı olmadı fakat alt yaprakları tamamen sararmış durumda bu konuda tecrübesi olan arkadaşla r bilg i verirse sevinirim şimdiden teşekkurler.

buda benim tosunbey. :) ne sonbahar nede ilk bahar su görmedi. sararmış. bizde şeker attık. işe yararmı bilmem. at dediler attık. :) ben pek anlamam. sarı pas oldumu ayakkabın kırmızımsı renk alır içinde gezeken. güneş istiyor ekinler bence.

ömer sarıkulak link=topic=38168.msg392438#msg392438 date=1304277028' Alıntı:
Selamlar arkadaslar Ben Haymana Ahırlıkuyu köyündenim aslında ben memurum 70 dekar kadar arazi var babam gecen yıllarda vefat ettiğinde iş bana kaldı bu sene kooperatiften tosunbey bugdayı aldım gecen hafta gübre ve holder yapmaya gittim bugdayın boyu iyi ama hani arpa kıstan cıkarken bi yanıklık olurya yapraklarında bugday o şekildeydi bende çiftçilikten pek anlamıyorum komsular bugdayın pas hastalığına yakalanmış ilaçla dediler fakat holder yaparken yaprakları kontrol ettiğimde elime herhangi bir pas bulaşıgı olmadı fakat alt yaprakları tamamen sararmış durumda bu konuda tecrübesi olan arkadaşla r bilg i verirse sevinirim şimdiden teşekkurler.
bizdede aynı kuruma oldu nedeni bahar gübresini attık hepsineda tarlanın birisinin ekini iyice kabardıydı yazık dedik kıyıpta giremedik en iyi ekin olan otarla gerileyip sararmay başladı..napak ne edek biz buraya gübreyi atalım dedik çünki diğerlerinde böylebi sorun yok..sonra geçte olsa gübresini attıktan sonra ekin aynı rengini aldı durum bu :) şimdi bugünde yanından geçtim maaşalh şahane ekin olmuş..

2. biçerde kaçtı 3. sünü buldum biçtirdim. güçç*-* dönümüne kıraç 650 kg çıktı. beklediğimden az çıktı. bir tarafı seyrekti.nadasım var, oraya yine ekecem. baharın üre atmam gerekirmiş. tüccara götürdüm makinada unun kalitesini ölçtü %26.70 çıktı almadı özü az dedi. :S 2 ay sonra ister benden o.:)

gerek link=topic=38168.msg426656#msg426656 date=1310978163' Alıntı:
2. biçerde kaçtı 3. sünü buldum biçtirdim. güçç*-* dönümüne kıraç 650 kg çıktı. beklediğimden az çıktı. bir tarafı seyrekti.nadasım var, oraya yine ekecem. baharın üre atmam gerekirmiş. tüccara götürdüm makinada unun kalitesini ölçtü %26.70 çıktı almadı özü az dedi. :S 2 ay sonra ister benden o.:)
verim oldkca güzel cıkmış bicerciler neden kacıyor ?dölümü ne kadar sizin orda 2500 m2 ?

Biz en az verimi tosunbey den aldık. Esperya kırkız gibi çeşitler yüksek verirken tosunbey büyüyemeden tarlaları ot bastı. hatta bizim yörede en az verimi tosunbey verdi.

Akar link=topic=38168.msg428779#msg428779 date=1311767283' Alıntı:
Biz en az verimi tosunbey den aldık. Esperya kırkız gibi çeşitler yüksek verirken tosunbey büyüyemeden tarlaları ot bastı. hatta bizim yörede en az verimi tosunbey verdi.
bölge neresi bende düşük verim aldım kırac bugdayı sulu tarıma gelmiyor 2 kere yagmurlama ile sulamıştım başka bi bugdaydan dk 920 kilo aldım aynı sulama şekli

kulu fevziye link=topic=38168.msg429271#msg429271 date=1311891238' Alıntı:
ekeceksen ahmet aga ek kardesim busene masallah rahmet boldu ama tosunlar olmadi

bu sene son ektim ahmetagayı bdaha ALLAHım göstermesin o bugdayı ekmem tamam verimi yüksek ti ama para etmedi ben napıyım onu o zaman 525 den ahmetaga verirken esperyayı 660 - 720 verdim aradaki farka bak