Ynt: Toprakaltı damla sulama montajı
Toprakaltı sulamada mısırlar gelişime devam ediyor. Genel olarak bir sıkıntı yok yaklasık 12 dekar alan ekildi.
Genel olark özetlersek montajı zahmetli bir iş benim yaptıgım yer pivotun koseleri oldugu için yeraltı borusu cok kullanıldı cunku hatbasları ve hatsonları yeraltı borularına baglanıyor
Benim hat basları 90 lık boru hat sonları 50 lik boru
Genel olarak sıkıntılar hatsonları ve hat basları baglantılarda oluyor kacırmalara patlaklar gibi zaman içerisinde bu ları gozlemleyip tamir edildignde hic bir sorun kalmıyor
Ben damlama borularını 1 er metre ara topragın 35 cm altına gomdum. Damlatcı aralığı 40 cm saatte 1 lt kapasiteli
Genel olarak fiyat bilgisi sorulmus bu tamamiyle arazi yapısı , tasarım ve kişisel isteklere göre degişiyor.
Ornek olarak filtre ben tam otomatik filtre tercih ettim alternatif olarak yarı otomatik vr manuel opsiyonları vardı. Diger husus damlatıcı araşıgı genellike toprak ustu uygulamaalrda 60 cm 1,6 lt kullanıyorlar ben bugday için de kullanmak istedigim için toprak altısistemini 40 cm aralıklı sectim buda maliyeti etkileyen bir faktor. 1,4 m aralıgı yerine 1 mt yi tercih ettim
Damlatıcı boruların et kalınglı maliyete etken diger bir kon. Batbaslarının ve sonlarının yeraltı borulama ihtiyacu duyması butun bas ve son hatların yeraltı borulama mecburiyeti getiriyor.
Bunun gibi etkenler maliyeti toprak ustune göre artıran etkenler. Ama firmanın bana soylediği toprakaltı dakatıcı boruların toprak üstünden fiayta farkı olmadıgı sadece ana boruların toprak altına gomulme zorunlugu, damaltıcıların daha sık olaması ve sıra arasında bir dolu bir bos serilen borular yerine her 1 mt boruların serilmesi fiyatı arttıyormus
Asagıdaki resimler yaklasık 10 gun once cekildi
Bu resimler ise 2 gun once