toprak işlemede son teknoloji dünyada tek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: toprak işlemede son teknoloji dünyada tek

Bizi boyle yeniliklerle mutlu ve haberdar ettiğiniz için sizlere teşekkür etmek gerekir.Ama ben daha 13 yaşındayım.Traktoru sadece romorkla falan kullandım (4-5 kere).O da araba surebildiğim için.Babam çok fazla vermez çunku heves edip çiftçilik yapmayayım diye.Ama imkanım olsa seve seve gelirdim.Ama siz video ve fotooğraf koyunca babamı ikna edip babamla gelebilirim.Zaten orada anne tarafından akrabalar var.Yani sorun olmaz ))) Video ve fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyorum.
Saygılar...

arkadaşlar o resimdeki aleti unutun tamamen yeni tasarım sistem aynı ,aslında 8 yıldır var ama 8 yıldır denemeler eksikleri,derken çok şükür tamamlandı,türkiyenin çeşitli arazilerinde denendi iranda dahil,her konumdaki arazide başarılı,taşlı arazi fark etmiyor,malzeme 1.sınıf 2yıl garanti.dünyada tek idda ediyorum dünya bu sistemi kullanacak,yakında ankara/polatlıda tanıtım olacak hava şartlarına baglıyız gelmek isteyen arkadaşlar bana ulaşsın resim görüntü bir yere kadar uygulamalı,hasadı yapılmış pancar tarlası,hasadı yapılmış sogan tarlası,hasadı yapılmış kavun tarlası,hasadı yapılmış ayçiçegi tarlası,saplı anız, görüp kendileri kullansın yardımcı olayım,görüntülere gelince tanıtımda çekilen görüntüler yayınlanacaktır,fiyatı kdv.dahil 32000 tl hibe destekli.teşekkürler
yusuf türker:05362583402
always156@mynet.com
resim taşlı tarla
http://i1010.hizliresim.com/2010/10/17/1247.jpg

Gerçekten çok para. kaç lira maliyeti olurki bu aletin bu kadar pahalı? sıfır traktör parası

Önümüzdeki hafta ankara fuarı var katılmayı düşünüyormusunuz ayrıca makınanın yakından çekilmiş fotolarını yüklerseniz seviniriz

Pardon ben konuya Fransız kalıdm biraz :S :D şimdi siz hangi firma oluyorsunuz..

adana tarım fuarına kesin katılın kasim ayında bu aleti adanada satabilirsiniz.. adana çifçisi alır diye düşünüyorum bu aleti..

ceya023 link=topic=35461.msg301975#msg301975 date=1287316109' Alıntı:
adana tarım fuarına kesin katılın kasim ayında bu aleti adanada satabilirsiniz.. adana çifçisi alır diye düşünüyorum bu aleti..
SAYIN CEYA SATIŞ KONUSUNDA HERHANGİ BİR SIKINTI YOK,ÇOK YOGUN TALEP VAR ADANADANDA-TARSUSTANDA DİGER TÜM ŞEHİRLERDE BU ARKADAŞLAR TESLİMATI BEKLİYOR,TANITIMDAN SONRA SERİ ÜRETİME GEÇİLECEK TESLİMATLAR BAŞLAYACAK.YURT DIŞINDA TÜRKİYENİN ÜZERİNDE DAHA ÇOK TALEP VAR.ADAMLAR 200 BG GÜCÜNDEKİ TRAKTÖRE TAKACAK 11 ' Lİ 12 ' LİSİNİ İSTİYOR ÖZEL ÜRETİM.TABİKİ ADANA FUARINA KATILABİLİRİZ,SATIŞ İÇİN DEGİL İNSANLAR GÖRSÜN DİYE YÜZDE YÜZ YERLİ ARTIK TÜRK TARIMININDA BİR İCADI VAR GURUR DUYUYORUZ.

Benim adana fuarını katılın dememdeki amaç başka yerde satamassınız orda satarsınız demek değildi.. sadece adanada buyuk çifçi sayısı bi hayli fazla ve yeniliklere acıktırlar.. iyi bi tanıtım yapmış olursunuz onların işine daha cok yarar bu alet senede 2-3 ürün kaldırdıkları için zamanla yarışıyorlar.. bir çifçiye 2-3 traktör yetmiyor çukurovada.. bu acıdan adana da bu alet tutulursa kısa vadede ordaki talebi bile karsılamakta güçlük çekebilirsiniz.. çukurova bu ülkenin en verimli ve iklimi en uygun ovası bence..

Nasıl ki siz ürettiğiniz üründen yana gurur duyuyorsanız bizde sizden bu çalışma için gurur duyuyoruz ayrıca resim gerçekten çok etkileyici .

always156 link=topic=35461.msg301895#msg301895 date=1287296818' Alıntı:
sevgili firari, mazotun gider ama alet sende kalır
10 sene sonra o aletin kalıcanı hiç sanmıyorum ama neyse. dedin gibi olsun ama o fiyata pek alan olmaz bence.bizim burlarda alan olcanı hiç sanmıorm.

çok a$ırı pahalı .. bi$eyin fiyatını belirlerken makul olmak lazım .. bende aradım görü$tüm ne$et beyle ama cok pahalı .. ediceği en fazla 10 bin lirayken 3 katı fiyat isteniyor .. çözemedim .. neden bu kadar fiyat istendiğini .. bence oturup hesap kitap yapıp makul karlı bi fiyat isteyin buna ki sürümden kazanın .. iddaa ediyorum bu fiyata kimse almaz bunu alanda ciftciliğe yeni baslamıs nein ne oldugunu bilmiyodr..

Bu aletin çalışma hızı nedir acaba Bir saatte kaç dönüm yer işleyebiliyor. Kuyruk mili devri ne kadar olmalı?
bilgilendirirseniz memnun oluruz.

[size=12pt]şimdi hesap yapmak lazım alet güzel hoş ama.. fiyat ı getirisi götürüsü nedir.. ???[/size]

[size=12pt]diyelim 1000 dekar arazi yıllık işleyecegiz..
pullukla sürdük ortalama 1,5Lt mazot tükettigimizi varsayalım =1500lt mazot harcarızz
külivatör çekmek için ortalama 0,75lt dekarda tükettik diyelim = 750lt
artı git gel v.s. ufak tarla buyuk tarla sert toprak derken +250tl fazla yaktıgımızı düşünelim hepsi =2500Lt mazot eder..
bu aleti tekseferde çektik traktör sadece çekme işi yapmayacak aynı zamanda şaftta çalışacak.. yakıtıda dönüm bası 1,5-2Lt den aşagı olmaz diye tahmin ediyorum ..
oda 1000dekarX2Lt dersek =2000Lt mazot harcamış olacagız..
yada dekarda 1,5Lt yaktıgını düşünürsek 1500Lt mazot harcarız. ortalama 500 ila 1000Lt mazot kazancı sağlayacagımız anlamına geliyor..
mazotun litre fiyatı ortalama 3tl olarak hesaplarsak .. 1000litre kar ettigimizde 3000tl yıllık kar elde edecegiz bu aletle 1000 dekar arazi işleyince..

gel gelelim fiyatına.. 32bin tl.. yani eflasyonun sıfır oldugunu varsayarsak kabaca 10yılda fiyatını kendini amorti edecek..
fiyat konusuna gelince gercekten cok abartılı sanırım fiyatın bu kadar abartılı olmasında devletin hibe destegininde etkisi var.. otomatikmen fiyat artırılmış nede olsa devlet yarısını karsılıyor çifçinin gözüne gözükmez ticari düşüncesi ile.. bunlar sadece benim fikrim..

bu alette pahalı olan parcalar neler ???
[/size]

[size=12pt]eger bu alet gercekten 32bin tl ediyorsa maliyeti 20bin tl nin altında olmamalı şayet öyle ise bu aletin herparcası cok pahalı.. bi yeri kırılınca yada bozulunca cok masrafta acar ozaman.. belli bi süre sonra illaki parcaları değişecek ozaman parca degişiminede 5-10bin tl mi verecegiz.. ???[/size]

geçen yıl biz aramıştık pullmaster için bize fiyatının 5li pulluk fiyatına yakın olacagı söylendi oda 7-8bin tl civarı bişey olur diye düşünüyorduk.. hatta tlfnumuzuda vermiştik gelince denemeye cagıracaklardı onlara yardımcı olacaktık.. görüştügümüz kişiler sizmisiniz bilmiyorum ama arayan olmadı sonra..

[size=12pt]eger bu sorularıma mantıklı cvplar alabilirsem bu ürünü ciddi manada savunur ve satılması için uğraşırım..belkide satın alırım.. herzaman yerli üretimin ve yerli sermayenin kazanmasıni isterim.. bu ürünü tasarlayan kişiyide tebrik ederim.
burada ortalama kabaca bi hesap yaptım yanlışlıklar olabilir elimdeki bilgilerle kaba bi hesap yaptım.. ufak tefek masraflar her iki işleme çeşidindede olacagını tahmin ettigimden katmadım..
...
[/size]

cruelmann link=topic=35461.msg302100#msg302100 date=1287337820' Alıntı:
çok a$ırı pahalı .. bi$eyin fiyatını belirlerken makul olmak lazım .. bende aradım görü$tüm ne$et beyle ama cok pahalı .. ediceği en fazla 10 bin lirayken 3 katı fiyat isteniyor .. çözemedim .. neden bu kadar fiyat istendiğini .. bence oturup hesap kitap yapıp makul karlı bi fiyat isteyin buna ki sürümden kazanın .. iddaa ediyorum bu fiyata kimse almaz bunu alanda ciftciliğe yeni baslamıs nein ne oldugunu bilmiyodr..
degerli arkadaşım,yaptıgı işleri karıştırmadan,tabiki bizde isterdik hesaplı vermeyi ama gerçekten çok maliyetli yeni alet biraz teferuatlı,aleti birebir görün kesinlikle hak vereceksiniz,çok kaliteli malzemeden üretiliyor,üçüncü sınıf malzemeden üretip kendi itibarımızı ve kullanıcıları zor durumda bırakamayız,bu sistemde çalışan alete böyle malzeme kullanmak zorundayız.sadece yaglaması yapılacak sonra devam,
bir 22 ' li coble,8 ' li pulluk,9lu kazayagı,tırmık vb,bunların fiyatlarını biliyorsunuzdur,sırf bir koble 9-10 bin tl ve bu aletle bunların yaptı her işi yapabiliyorsun,tabiki fikirler bir olmaz ama mantıklı ve dürüst olmak zorundayız,bizler fırsatçılık yapmıyoruz,buyrun gelin misafirimiz olun ben size maliyetini tek tek açıklayayım,soruşturun.bunlar hesap işi satış konusuna gelince degerli dostum,alan aldı zaten benim burda amacım satış degil,tanıtmak alanda makinayı bire bir gördü,parasını çöpe atmayacak insanlar geri dönüşümünü hesaplayıp tartan kişiler,ayrıca çiftçilikleri yeni degil, aynı zamanda bende tarımla ugraşıyorum arzilerim var.

Yusuf link=topic=35461.msg302135#msg302135 date=1287344658' Alıntı:
Bu aletin çalışma hızı nedir acaba Bir saatte kaç dönüm yer işleyebiliyor. Kuyruk mili devri ne kadar olmalı?
bilgilendirirseniz memnun oluruz.
arazi konumuna göre saatte 10-15 dekar yer sürebilirsiniz,540 dw

always156 link=topic=35461.msg302149#msg302149 date=1287347584' Alıntı:
degerli arkadaşım,yaptıgı işleri karıştırmadan,tabiki bizde isterdik hesaplı vermeyi ama gerçekten çok maliyetli yeni alet biraz teferuatlı,aleti birebir görün kesinlikle hak vereceksiniz,çok kaliteli malzemeden üretiliyor,üçüncü sınıf malzemeden üretip kendi itibarımızı ve kullanıcıları zor durumda bırakamayız,bu sistemde çalışan alete böyle malzeme kullanmak zorundayız.sadece yaglaması yapılacak sonra devam,
bir 22 ' li coble,8 ' li pulluk,9lu kazayagı,tırmık vb,bunların fiyatlarını biliyorsunuzdur,sırf bir koble 9-10 bin tl ve bu aletle bunların yaptı her işi yapabiliyorsun,tabiki fikirler bir olmaz ama mantıklı ve dürüst olmak zorundayız,bizler fırsatçılık yapmıyoruz,buyrun gelin misafirimiz olun ben size maliyetini tek tek açıklayayım,soruşturun.bunlar hesap işi satış konusuna gelince degerli dostum,alan aldı zaten benim burda amacım satış degil,tanıtmak alanda makinayı bire bir gördü,parasını çöpe atmayacak insanlar geri dönüşümünü hesaplayıp tartan kişiler,ayrıca çiftçilikleri yeni degil, aynı zamanda bende tarımla ugraşıyorum arzilerim var.

Yazdıklarınıza saygı duyuyorum mutlaka elinizde resim vardır artık yüklerseniz hem insanların kafalarındaki soru işaretli gidecek hemde nedir neşekildir görmüş olacağız

o makina 1000 dönüm yer bitene kadar 5bin liralık masraf açar diye düşünüyorum :D

nediyim hayırlı satı$lar .. dik rotavatörler var oda goble ve tırmıgın yaptıgı i$i görüor ama fiyatı bi goble ile tırmıgın fiyatının toplamı deil .. öle pulluk+goble+tırmık $eklinde hesap yaparsanız sizde yanılırsınız ..

ayrıca alplerdede çok pahalı kaliteli avrupa profiller kullanılıo .. kalkıp onlarda bi pulluga 30 binlira isterlerse olur mu .. platinyumdan mı malzemesi bunun çok pahalı derken ? sonucta çelik yani en kalitelisi olsa ne yazar ..

ceya023 link=topic=35461.msg302142#msg302142 date=1287346520' Alıntı:
[size=12pt]şimdi hesap yapmak lazım alet güzel hoş ama.. fiyat ı getirisi götürüsü nedir.. ???[/size]

[size=12pt]diyelim 1000 dekar arazi yıllık işleyecegiz..
pullukla sürdük ortalama 1,5Lt mazot tükettigimizi varsayalım =1500lt mazot harcarızz
külivatör çekmek için ortalama 0,75lt dekarda tükettik diyelim = 750lt
artı git gel v.s. ufak tarla buyuk tarla sert toprak derken +250tl fazla yaktıgımızı düşünelim hepsi =2500Lt mazot eder..
bu aleti tekseferde çektik traktör sadece çekme işi yapmayacak aynı zamanda şaftta çalışacak.. yakıtıda dönüm bası 1,5-2Lt den aşagı olmaz diye tahmin ediyorum ..
oda 1000dekarX2Lt dersek =2000Lt mazot harcamış olacagız..
yada dekarda 1,5Lt yaktıgını düşünürsek 1500Lt mazot harcarız. ortalama 500 ila 1000Lt mazot kazancı sağlayacagımız anlamına geliyor..
mazotun litre fiyatı ortalama 3tl olarak hesaplarsak .. 1000litre kar ettigimizde 3000tl yıllık kar elde edecegiz bu aletle 1000 dekar arazi işleyince..

gel gelelim fiyatına.. 32bin tl.. yani eflasyonun sıfır oldugunu varsayarsak kabaca 10yılda fiyatını kendini amorti edecek..
fiyat konusuna gelince gercekten cok abartılı sanırım fiyatın bu kadar abartılı olmasında devletin hibe destegininde etkisi var.. otomatikmen fiyat artırılmış nede olsa devlet yarısını karsılıyor çifçinin gözüne gözükmez ticari düşüncesi ile.. bunlar sadece benim fikrim..

bu alette pahalı olan parcalar neler ???
[/size]

[size=12pt]eger bu alet gercekten 32bin tl ediyorsa maliyeti 20bin tl nin altında olmamalı şayet öyle ise bu aletin herparcası cok pahalı.. bi yeri kırılınca yada bozulunca cok masrafta acar ozaman.. belli bi süre sonra illaki parcaları değişecek ozaman parca degişiminede 5-10bin tl mi verecegiz.. ???[/size]

geçen yıl biz aramıştık pullmaster için bize fiyatının 5li pulluk fiyatına yakın olacagı söylendi oda 7-8bin tl civarı bişey olur diye düşünüyorduk.. hatta tlfnumuzuda vermiştik gelince denemeye cagıracaklardı onlara yardımcı olacaktık.. görüştügümüz kişiler sizmisiniz bilmiyorum ama arayan olmadı sonra..

[size=12pt]eger bu sorularıma mantıklı cvplar alabilirsem bu ürünü ciddi manada savunur ve satılması için uğraşırım..belkide satın alırım.. herzaman yerli üretimin ve yerli sermayenin kazanmasıni isterim.. bu ürünü tasarlayan kişiyide tebrik ederim.
burada ortalama kabaca bi hesap yaptım yanlışlıklar olabilir elimdeki bilgilerle kaba bi hesap yaptım.. ufak tefek masraflar her iki işleme çeşidindede olacagını tahmin ettigimden katmadım..
...
[/size]

degerli kardeşim,çok güzel sorular sormuşsun,şimdi tek tek aydınlatayım.
öncelikle traktörün kaç beygir bilmiyorum, 85 beygir farz edelim 4 ' lü pulluk çeker,arazinin konumuda önemli tabiki
1-pullukla bir dekara ne kadar yakıyorsan 5 ' li pulmaster ile yarısını yakacak ve dahada az yakabilir.yakında tarım bakanlıgı test uygulamalı raporumuzu alacagız resmi.traktörde kesinlikle zorlanma olmaz rahat çalışır.çünkü 8 ' pulluk kadar yer götürüyor,ayrıca çizi açmadıgı için gizli patinaj ortadan kalkar ve çekişte bir sorun olmaz,traktörün lastikleri yıpranmaz,pulluga göre daha seri hareket eder.kazayagı,tırmık gibi aletlerle tekrar girip ekstra yakıt yok ve zamandan kazanç.hesap ortada

2-fiyatla devletin,higbenin bir alakası yok,önceki mesajımda belirttim.

3-topragı işleyen dönen fanlar,şase piston sistemi,testereler,zaten arıza yapacak bir malzeme olsaydı bu kalite malzeme kullanmaya gerek kalmazdı.3.sınıf malzeme kullanır maliyeti düşürüp ucuz olurdu,sonrada hepimizin başı agırırdı,sizce böyle dahamı iyi olurdu,ama şunu söyleyebilirim kolay kolay arıza yapmaz 7-8 yıldır bu alet deneniyor kontrol altında degişecek parçalar rulmanları ve testereleridir.buda hiçbir kullanıcıyı etkilemez.diger parçaları sabit oldugundan herhangi bir sorunla karşılaşılmaz.

4-pulmasterin mucidi sayın neşet ünal beydir,ziraat mühendisi tarım aletleri mezunu kendisi,büyük ihtimal kendisiyle görüştünüz,sizin fiyat sordugunuzda resimleri internette olan ilk makinanın fiyatıdır,ve sanmıyorum size net bir fiyat verdigini çünkü maliyet daha belli degildi,bu geliştirilmiş pulmaster biraz daha teferuhatlı.

5-servis agımız olacak,satış sorası hizmetler,aleti sat al paranı ne yaparsa yapsın mantıgı yok bizde,kesinlikle kullanıcılarla hep irtibatta olacagız yanlız bırakmayacagız.
umarım sizi aydınlatabilmişimdir

yani kısacası kendi kendini amorti edecek bir alet

gösterdiginiz ilgi için size teşekkür ederim,

buyrun gelin görüşelim makinanın yanında yüz yüze size daha saglıklı cevap verebilirim,kesinlikle alıp almamanız önemli degil.misafirim olun yeter.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...