Ben de ziraat mühendisiyim onlarca raporu detaylı şekilde inceleyip besleme programı yazdim.Hala daha bunu bu zamana kadar nasıl öğrenemedim dediğim bilgiler karşıma çıkıyor.Prof ünvanı olan kişilerin bile buğdaya dekara 200-300 tl maliyetinde demirli gübreleme veya dekara 20 kg map gibi garip uygulamaların tavsiye edildiğini gördüm.Hepimiz insanız yanlış yapabiliyoruz zaman zaman.Sadece her bilgiyi doğru kabul etmeden yüzeysel de olsa araştırmanın faydalı olduğunu düşünüyorum.Bir rapordada bana garip gelen tavsiyelerin mantığını anlamak için belki yanlışım vardır doğrusunu öğrenirim diye laboratuvar sorumlusuyla görüstüğümde yanlış tavsiye verildiğini söyleyip düzeltmişlerdi.Amonyum sülfat özellikle etkili kök bölgesinde ph düşürür.6.5 ph ta ortamda kireç gibi ph ı yüksek tutacak bir materyal olmadığını varsayarsak ve amonyum sülfat uygulaması ile ph ın 6 ya düşmesi istenen bir durum değildir bence.6.5 phın 6 ph tan 5 kat daha fazla asidik olduğunuda göz önünde bulundurursak mantıklı bir uygulama olmadığı yönünde fikrimi belirttim. Ayrıca daha etkin bir azot beslenmesi için kardeşlenme döneminde üre daha doğru bir tercihtir.Ek olarak saygım var demişsiniz ama küçümseyerek saygı olmuyor maalesef.