Bu sene bizim buğdaylar çok kötü dönümde 200 kg veriyor bugün bictirdik13 Temmuz 2019 resimlerini paylaştığım ufak parçayı biçtirdim toprak yapısı kumsal - kıraç dönüme 450 kg verim aldım.
Ekli dosyayı görüntüle 39829Ekli dosyayı görüntüle 39830
Ortalama ne oldu verimleriniz memnun kaldinizmi bende ekmeyi düşünüyorum bu sene13 Temmuz 2019 resimlerini paylaştığım ufak parçayı biçtirdim toprak yapısı kumsal - kıraç dönüme 450 kg verim aldım.
Ekli dosyayı görüntüle 39829Ekli dosyayı görüntüle 39830
Gayet memnun kaldım suluda 870 kg kuruda 400 - 450 kg arası verim aldım balya ve dane olarak suluda alınanın tam olarak yarısını veriyor kuruda tavsiye ederim.Ortalama ne oldu verimleriniz memnun kaldinizmi bende ekmeyi düşünüyorum bu sene
Kızıltan burdada ekiyorlar verimler bayağı düşük 100 - 120 kg arası ekmeyi düşünürseniz bu cinsi öneririm 1.300 tl'den aldı tüccar kaba biçildiği halde 7 dönümden 60 tanede balya çıktı.Biz kiziltan ekiyoruznormalde gecen sene suladik 400 kilo civari aldik bu sene yagislar fena gitmedi sulamadik 340 kilo aldik ama iyi fiyattan satildi
Tigemin tohumluk buğday katoluguna baktım da tiziana diye çeşit göremedim başka ismi varmı benmi göremedim bu sene denemek için ekecemKızıltan burdada ekiyorlar verimler bayağı düşük 100 - 120 kg arası ekmeyi düşünürseniz bu cinsi öneririm 1.300 tl'den aldı tüccar kaba biçildiği halde 7 dönümden 60 tanede balya çıktı.
Gayet memnun kaldım suluda 870 kg kuruda 400 - 450 kg arası verim aldım balya ve dane olarak suluda alınanın tam olarak yarısını veriyor kuruda tavsiye ederim.
Ben tigemden almıştım alfa tohumculuktada bulabilirsiniz.Tigemin tohumluk buğday katoluguna baktım da tiziana diye çeşit göremedim başka ismi varmı benmi göremedim bu sene denemek için ekecem
Tabana 20 kg DAP ile ekim yaptımMaşallah çok güzel verim almışsınız. Yaprak gübresi için bilgi vermişsiniz, tabana nasıl bir gübreleme uyguladınız acaba? Teşekkürler.
Tiziana 21 mart 2019
İç anadolu bölgesine tam uyumlu bir çeşit.
Ekli dosyayı görüntüle 36057
Ekli dosyayı görüntüle 36058
Ekli dosyayı görüntüle 36059
Ekli dosyayı görüntüle 36060
Ekli dosyayı görüntüle 36061
Ekli dosyayı görüntüle 36062
Bunlarda komşu tarlalardaki buğdaylar
Ekli dosyayı görüntüle 36063
Ekli dosyayı görüntüle 36064
Ekli dosyayı görüntüle 36065
Kayseride deneme yapan oldumu bilmiyorum ama verim güzel bu sene mevsim dengesiz gittiği halde ortalama 400 - 450 kg arası verim aldım sıcağa soğuğa ve hastalıklara karşı dayanıklı bir çeşit.iç anadolu için uygun demişsiniz baki bey.Kayseri için deneme yapan var mı?Kıraç arazide verim nasıl?
İyi günler suluda aldığınız oran Sivas için çok iyi. Kaç dönümden aldınız bu ortalamayı. Tiziana için yaptığınız Sulama ve gübreleme programını paylaşırmısınızGayet memnun kaldım suluda 870 kg kuruda 400 - 450 kg arası verim aldım balya ve dane olarak suluda alınanın tam olarak yarısını veriyor kuruda tavsiye ederim.
İyi günler aynen maşallah sap - dane verimi güzelİyi günler suluda aldığınız oran Sivas için çok iyi. Kaç dönümden aldınız bu ortalamayı. Tiziana için yaptığınız Sulama ve gübreleme programını paylaşırmısınız
Ben geçen sezon bu çeşidi araştırdım. Alfa tohumdu galiba. firmamın ziraat muhendisine yönlendirdiler. oda kıraç yerlere önermedi. Sulu varsa olur dedi.İyi günler aynen maşallah sap - dane verimi güzel
Sulu tarlaya ekmiştim tohumluk almak için 3 dönüm bu verimi aldım geçen sene kurak geçti kıraçlarda verim düşük oldu
Mibzeri 24 kiloya ayarlıyorum dönerek ektiğim için 30 kiloya denk geliyor tabana 20 kg dap kullanırım baharın mart veya nisan ayında havanın toprağın durumuna göre 10 kg üst gübresi atarım gün dönmeden de havanın sıcaklığına göre 1 defa sularım
Tarla kum olmasın yeterki kardeşlenme ve kelle doldurma zamanında yağmurda yağarsa değme keyfine kıraçtada güzel verimi oluyor.Ben geçen sezon bu çeşidi araştırdım. Alfa tohumdu galiba. firmamın ziraat muhendisine yönlendirdiler. oda kıraç yerlere önermedi. Sulu varsa olur dedi.
Allah bereket versin. Bende suluya 90 dönüm ektim. Suluyabilirsek iyi verim alacağımızı düşünüyorum. İnşallah güzel sonuç alırız. 250 kg ortalama ile yerimizde say
diger bugdaylara gübre ne kadar atıyorsun?
Sulamayı hangi evrede veya ne zaman yapıyorsunuzAllah bereket versin. Bende suluya 90 dönüm ektim. Suluyabilirsek iyi verim alacağımızı düşünüyorum. İnşallah güzel sonuç alırız. 250 kg ortalama ile yerimizde sayıyoruz