telefo tercihin netleşmiş oldugu için gönül rahtlıgıyla yazabilirim fikirlerini etkilemeyecegimi düşünerek yazıyorum
bende uzun zaman araştırdım aylarca araştırdım resmen ve kurban bayramından 1 gün önce aldım bir telefon ve şuanda kullanmaktayım şimdilik iyi diyebilirim
telefon alırken neden uzun zaman araştırdım çünkü uzun zaman sorunsuz kullanmak için
bu işler biraz şans biraz kader kısmet işi olsada araştırmakta fayda var
öncelikle şarj konusundan bahsedeyim
akıllı telefonlar şarz konusunda aciz magdur ezik
yani tam kapasite kullanırsan sürekli oyun internet konuşma vs vs kullanırsan 1 günü hiçbir makinada göremezsin
ben kendi telefonumdan şarj konusunda memnunum çünkü tam kapasite kullanmıyorum çünkü vaktim yok okadar
stabilite konusuna gelirsek
bu konu birazda aldıgın telefonun üetim tarihiyle alakalı
neden dersen telefon sektöründe benim gördügüm kadarıyla herzaman son çıkan modeller daha stabil daha saglıklı
bunun sebebide firmaların sürekli yeni telefon çıkarıp yeni çıkarttıkları telefonlara daha çok önem gösterip ilgilenmeleri eski modelleri ise açıkça çöpe atmaları
bunun sebebide bizim gibi tüketim toplumu ülkelerin insanları
bizler sürekli yeni bir model yeni bir marka yeni bir özellik gördügümüzde dayanamıyoruz agzımızın suyu akıyor
traktör seçimlerimize bile yansımış durumda bu olay
ayrıca kişilerin ihtiyaçlarıda önemlidir
bir insan sadece alo diyecekse 100liralık telefon işini görür mesela
bunun gibi düşün
hatta forumda benimde konum vardı telefon alırken açtıgım ordada epey konuştuk arkadaşlarımızla
birde büyüklük küçüklük olayı var
firmalar genel itibariyle ekranı büyüttükçe ekstra özellik katıyor üretikleri makinalara
ekranı küçültüp mini veya compackt vsvs adıyla ürettikleri makinalarda ise bazı özellikler olmuyor yani özellikten ve teknolojden çalıyorlar
ekranı küçültüp yani telefonu küçültüpte özellikten çalmayan yok enaz çalan hangisi dersen inceledigim kadarıyla sony lerin compacktları diger firmaların minilerinden daha az çalıyor
birde şunu ekleyim nokia malum satıldı ve satın alan firma nokia adıyla telefon üretmeyecegini belirtti
yani şuanda piyasada satılan cihazlar son elde kalan stoklar onlarda satılınca bu devir bitecek nokia adına
uzun lafın kısası
şimdiden alacagın telefon hayırlı olsun kardeşim