td90 hakkındaki düşünceleriniz

Ynt: td90 hakkındaki düşünceleriniz

kullanıcısı değilim ama fabrikada gördüğüm kadarıyla td 90 acayip satılmış yada siparişi var gibi. sürekli ondan gönderiyolar. ama şurası bi gerçek, iş ticaretse para kazanmak ise karlı olanı seçmelisin kesinlikle. aletlerin, tarla toprak yapısı, ektiğiniz ürünler vs en uygunu seçmelisin. ara işinde td90ı koşmaya kalkarsan mazotun altından kalkamazsın haberin olsun. eğer işleriniz çok da değilse 90lık büyük gelebilir. ama işiniz ağırsa, aletlerin büyükse tabiki 90lık idealdir. alıp satmak takas felan kolay işler değil. kaldıki günümüz çiftçiliğinin bu zor şartlarında.. yine de hakkında hayırlısı olsun. iyi araştırıp kullanıcılarıyla irtibata geçmelisin, kendi kafanda karar verdikten sonra..

td90nı bilmem ama td100 zü bayagı met ediyolar kardes canavar gibiymis yakıtı nasıl ama bilmiyorum td95 nasıl dersen itine dök bi ise yaramaz

_FaTıH_ link=topic=51492.msg524015#msg524015 date=1327883173' Alıntı:
kullanıcısı değilim ama fabrikada gördüğüm kadarıyla td 90 acayip satılmış yada siparişi var gibi. sürekli ondan gönderiyolar. ama şurası bi gerçek, iş ticaretse para kazanmak ise karlı olanı seçmelisin kesinlikle. aletlerin, tarla toprak yapısı, ektiğiniz ürünler vs en uygunu seçmelisin. ara işinde td90ı koşmaya kalkarsan mazotun altından kalkamazsın haberin olsun. eğer işleriniz çok da değilse 90lık büyük gelebilir. ama işiniz ağırsa, aletlerin büyükse tabiki 90lık idealdir. alıp satmak takas felan kolay işler değil. kaldıki günümüz çiftçiliğinin bu zor şartlarında.. yine de hakkında hayırlısı olsun. iyi araştırıp kullanıcılarıyla irtibata geçmelisin, kendi kafanda karar verdikten sonra..
haklısın kardeşim insanoğlu işte açgözlü oluyor ok-*-s işin harbisi benim işmi td65 bile görür.illaki 4 silindirli olsun dedik td75e karar verdik.ondan sonra td90 dedim..evet ayak işlerindede kullanacaz.bize tek motor yeter.şuanda 265s var ama traktör gelince satacaz

qarizmatiqa link=topic=51492.msg524439#msg524439 date=1327944556' Alıntı:
265 den sonra newhollandın hızı sana düşük gelecektir 40km sipariş etseydin (40km hala üretiliyor dimi)
gerek yok tarlalar eve yakın zaten.tarlada ağır şanzıman daha iyi gibi.yanılmıyorsam 33km herhalde

fiyat farkı fazlada yokmuş aslında eğer gücün yeterse bence 90lık al ben olsam öyle yapardım yani. ama 75likte olsa 90lıkta olsa shuttleli olandan almanı tavsiye ederim...

mfden %10 yavaş . biz kendimiz kullanmıyoruz devirirler diye 30 km tavsiye etti bayi ,bence 40 km olsa orta kademedeki tüm vitesler tarlada kullanılabilirdi şimdi yavaş kalıyor

Arkadaşım düşük devir değil ki TD90D ben kullanıyorum benim hoşuma gitmeyen vitesi düz birin 2 nin dördünden yavaş olması..Başkada bir sıkıntısı yok bence.Birde ilk kalkışta çok DUMAN atıyor sebebini ben çözemedim.Herhalde turbo interkolün devir yetersizliğinden.Biraz devirli kalkarsan dumanda yapmıyor ama genelde sol tarafın karadumandan görünmüyor

masseysuper90 link=topic=51492.msg527357#msg527357 date=1328219269' Alıntı:
Arkadaşım düşük devir değil ki TD90D ben kullanıyorum benim hoşuma gitmeyen vitesi düz birin 2 nin dördünden yavaş olması..Başkada bir sıkıntısı yok bence.Birde ilk kalkışta çok DUMAN atıyor sebebini ben çözemedim.Herhalde turbo interkolün devir yetersizliğinden.Biraz devirli kalkarsan dumanda yapmıyor ama genelde sol tarafın karadumandan görünmüyor
sen kaça almıştın sorması ayıp olmasın :S dumanı benim gördüğüm nerdeyse hepsi atıyor.34 jant mı seninki?

evet 34 jant.O dumanı atmaması lazım bir uyumsuzluk var işte Ben 73.5 bin e almıştım 12. ayda

işine hangisi uygunsa onu al. ben senin yerinde olsa td75 alırım.
150 dönüm için td75bile çok büyük. td90d nin mozotuna yetişemezsin ara işlerde.
masseyferguson90 2nin 4nün seri 1den hızlı olduğunu bahsetmişin bu dezavantaj deil
mesela tırmıkta düzde seri2yle gidiyorsun rampaya geldinmi boğulunca seri1e alıyorsun buda yavaş geliyor. tırmıkta 2nin4ü daha uygun
kısacası 1.buçuk görevi yapıyor :)

pekmezkafa link=topic=51492.msg527397#msg527397 date=1328224848' Alıntı:
135 lik 150 dönümün anasını aglatır yada şteyr al kalan paraya iyi bi jeep al gez
pamuk çiftçiliği yapıyoruz biz.makinalı hasat yapıyoruz,makinanın ağırlığı yirmi ton,birde topraklarımız sert.265s çekmediği için çiftçeker alacağız.birde pamuk römorku çekicez.ortalama 10-12 ton römork çekicez.sence 135 lik çekermi 12 ton römorku :) neyse karamızı verdik zaten.saolun ilginiz için. TD75 :)