td90 erkunt 100

Ynt: td90 erkunt 100

tarla yani eski tabirle takviye vitesindeki 4 yavaşı ve hızlısı yol 1 ve yol 2 nin hem yavaşından hem de hızlısından süratlıdır.
tarla şartalarında erkuntun zf sinde yol 1-tarla 1-2 takviye 3 hızlısı-4 ün hızlı ve yavaşı bunları tüm zf olanlarda aynıdır ve zor işlerde bu vitesleri işin akışına göre kullana bilirsin.
100 lük erkunt zf 4 lü 13-14 lü pullukda 4 takviye hızlı ve yavaşında yol vitesinin 1ve 2 sinin yavaşında ve hızlılarında ayrıca yer egimki ve tavında olursa hızlı 2 ve takviyenin 4 hızlısında çok rahat bir şekilde hatta yakıta etki etmeyecek şekilde ekonomik sürüm yapar.

13ve 11 li kaz ayagında 100lük erkunt 2 hızlı-3 yavaş tarla müsait olursa 3 hızlı ile çok rahat gidiyor.ve (hattda yol 4 ün yavaşında bile kullanadık ama bunu tavsiye etmiyorum )

servetlerde 11 kazayagında 3 yavaşı rahat taşıyor...
zf lerin tarlada vites çeçenegi fazla buda bir avantaj zaman ve yakıt için...
şuan 100 lügü 350 dekara yakın arazide kullandım sürüm ve ekim işlerinde ..bahar ayında daha agır işlerde deneyecegiz nasip olursa...
ben çok memnun kaldım bu 100 lükte....

hiç bir emsal güçte traktörle kıyas yapmadık.nasip olursa onuda yaparız ...

YAVUZ_13 link=topic=71636.msg829162#msg829162 date=1389913079' Alıntı:
memet01 kardeşim güzel traktörleriniz var maşallah güle güle kullanın

köyünüzün isminide duymuştum adananın kırsal yerlerinden ( egimli yamaç ormanlık bir tarafında bizleregöre yayla sayılır karaisalı tarafında)

yalnız ben birşeye takıldım

bu msjınızd tur bindiriyor demişsiniz viteslerini yazmışsınzı iki traktöründe vede aynı ekipman aynı yer demişsiniz

nasıl tur bindiriyor bütün şartlar eşitse
yok yani nh nin yerli modellerinin birçogunu bilirim kullandıgım için vitesini falan
yanlış degilsem erkuntun şanzımanıda zf
ve zf nin yol vitesi çok hızlı tarla viteside bir okadar yavaş diye duydum bu sitede duydum hatta yanlış degilsem
sizin erkuntun kaplumbaga 4 ü yol vitesimi tarla vitesimi bizleri biraz aydınlatsanız memnun oluruz

birde köyümüzde 70lüks 4-12 pullugu derin sürümde nh tdd nin vitesiyle söylemek gerekirse 1in 3üyle gittigimiz vites hızı kadar bir hızda sürüyordu
aynı yerde biizim tdd ile 2nin 2si ile sürüm yaptıgımız yerde erkunt 70 çok yavaş kalıyordu yani tdd den yavaştı epey ama yinede tur bindirme olmuyordu
ilk fırsatta videoyla destekleyecem erkuntun vitesi senin başağın vitesi gibi

erkunt 70-80 zf ler bunlarla 100 lügü kıyas yapmayın...100 lük 70-80 lerden daha seri ve hızlıdır güç farkı.zaten vites aralıgı az da olsa fazladır..3 silindirlerde bayılma oldugu için agır kalıyor ama yüksek devirlerde onlarda seri ama sonuçda agırlık çok 3 silindir agır kalması normaldir...ama ince ayar yapıldıkdan sonra turbo ve pompaya onlar da çok güzel oluyorlar tarlada ve yolda..tabi onu hesabını yapacak ustayı servisi bulmak çok zor..
100 lüklerin şöyle bir özelliğini keşfettim arkadaki tarım aleti uyumlu olursa yüksek viteslerde hiç zorlanma ve bayılma olumuyor yakıtta da ekonomiyi zorlamıyor..
pullukda ve kazayagında ve mübzerde bunu çok iyi farkına vardık..ayrıca ismini vermiyim bazı traktörlerin zorlandıgı yerde hiç kendini bozmdan rahat çıktı digerlerinden biraz fazla yükle..

erkunt tarlayada nh yi yer istedigin sartlara uygun vites secenekleri vari tarla konumunda iken 4n yol konumunun 2l sine den hatta biraz hizli bile.biz 70 lux 4. 14 kudrete ise 5 li 14 kullaniyoruz ikiside yol 2l ile cok rahat gidiyor