TD 90 nın GÖZÜMDE DÜŞTÜĞÜ AN

Ynt: TD 90 nın GÖZÜMDE DÜŞTÜĞÜ AN

Bir de şöyle bir sorun var arkadaşlar. Başta newholland olmak üzere türk firmaları fiyat olarak birbiriyle rekabet edebilsin diye çinmmalı parça kullaniyorlar çoğu yerde. Bu da dayanıksız malzemeden kaynaklanan arizalara neden oluyor. Gerci saglam malzeme kullanınca da fiyat artacak.bu sefer de kimse almayacak. Bi karar vermek gerek.fiyat mı dayaniklilik mı. Keşke bunları duyabilseler bizden. Keşke müşteri ilişkileri kuvvetli olsa da sorunları bizden duysalar. YÜretip üretip firlatiyorlar piyasaya motorları

seredes link=topic=71658.msg827620#msg827620 date=1389713423' Alıntı:
New Holland kullanıcısı olarak new hollandın kendini bozduğunu düşünüyorum.Ama daha iyi bir alternatif yok.

aynen katılıyorum

delikanlım06.. katılıyorum.. bazen eski daha ekonomiktir, bazen en teknolojik en karlı değildir!

Senede 40-50 bin 0 km motor satılıyo ortalama.. peki tarım o kadar hızlı büyüyor mu!

Kendi adıma 'tarım parkımız eski' hikayesine ÇOK kulak asmıyom.. eğer bunu diyenlerin gerçek dertleri ülkenin mekanizasyon meselesi olsa 'makine parklarını-müteahhitliğini' da dile getirirlerdi..

Avrupada-ABD ' de bile yarım asırlık faal traktörlere çokca rastlamak mümkün ve doğaldır..

http://www.trakkulup.net/muhabbet-teknik-bilgiler-214/red-zetor-day!/

new holand alıpta yakıttan servisten pişman olmayan kişi görmedim sayılır ' ' garaj traktörleri hariç ' ' uyy-*s

70 ' lerin 480 ' leri halen kolay kolay elden çıkarılmıyo, temizi hemen satılıyo mesela :) aslında eski toprak orjinal, el emeği göz nuru motorların çoğu öyle..

Bu yığın üretim ve dünyayı kaplama hırsı bozdu bazı şeyleri.. bide garanti varya kalite testini müşteriye bırakıyorlar artık..

YILLARDIR ÇIFTCIYI SÖMURMUSLER HALADA SÖMURUYORLAR.YENI CIKAN BUTUN MODEL TRAKTÖRLER PARA TUZAGINDAN BAŞKA BİŞEY DEGIL(BANA GÖRE).BIZDEKI BU MERAK BIZE DAHA COK ZARAR GETIRIR...İNSANLARIMIZ ÇALIŞMAYI SEVMIYOR ÇAGREYI TRAKTÖR BUYUTMEDE ARIYOR..PEKI SORUYORUM SIZLERE ESKI TRAKTÖRLERIMIZİN NEYİ VARDI? MESALA 640LIK 285LIK 70-56MIZ 265LIKLERIMIZ 5000LIK FORD LARIMIZ YETMIYORMUYDU BIZLERE.NE ARIZA YAPARDI NE MOTUR YAKARDI KENDINE GUVEN 24SAAT STOP ETMEDEN ÇALISTIR.AMA BIRAZ PARA KAZANDIKMI DÖKUYORUZ BU CİVATA YIGINLARINA.ŞİMDIDE İLENİYORUZ COK AGRIZA YAPIYOR COK YAKIYOR FALAN FILANLARA..DİYORLAR BUYUK CIFTCIYIZ 5-6 PICAK CEKSIN İŞTEN ZAMANDAN KAZANALIM ZAMANDAN KAZANMAK ISTIYORSAN 4GUN FAZLA CALIS PARAN CEBINDE KALSIN.BU TRAKTÖRLERLE ESKI TRAKTÖRLERIMIZIN ARASINDA EN FAZLA 5VEYA 6 GUN FARK EDER...YAZACAK O KADAR ŞEY VAR LAKIN UZATMAYADA GEREK YOK ANLAYAN ANLAR.....
saydığın motorlar 640 285 70 56 5000 lik ford halen kullanılmakta iş yapar tarla sürer ara işi yapar vs vs ama lazer işi olsun havuç işi olsun veya büyük çiftliklerde iş yapmaz illaki teknolojik ve büyük motorlar olması lazım

Yeni herzaman iyidir yenilik iyidir kesinlikle eski traktorlerle yeniler kıyaslanamaz istedigi kadar saglam olsun.

Yerli şetıllı nh ile ithal şetıllı nh baskı balata sisteminin farkı nedir yorum yapabilecek varmı .
Yerli nh lerin baskı balataları levyeli ile şetıllı aynımı? şetıllı olunca baskı balata farklı değilmi ?

150saat de hakikaten komedi.Yerli traktör alırken en büyük korkumuz bu tarz anlamsız problemler çıkma ihtimaliydi,ama maalesef ithallerin fiyatı belli çiftçinin durumu ortada açıkçası senelerce traktöre çalışmamak için mecbur yerli kullanıyoruz.

ramazanpullu link=topic=71658.msg827672#msg827672 date=1389716890' Alıntı:
saydığın motorlar 640 285 70 56 5000 lik ford halen kullanılmakta iş yapar tarla sürer ara işi yapar vs vs ama lazer işi olsun havuç işi olsun veya büyük çiftliklerde iş yapmaz illaki teknolojik ve büyük motorlar olması lazım

kişiye göre haklılık payı vardır.benımkı genel olarak konusmadır.lazer havuc vs işi ıle ugrasan bır kısım çiftcı vardır çogunlugu söyledıklerım gibidir.

bunlar neden avrupada uretıldığı gibi uretılmez de bı kısım değişikliğe giderler bunu hıç anlamam madem değişiklik yapacan uret bi yerlı traktör görelim. bunlar bızı ya çok zengin sanıyo ya çok salak nh deyınce herkes avrupadaki nhler gibi algılıyo

Kullanan adamın hiç suçu yokmu hep traktörün suçumu ya adam traktörü hep yarım debrajda kullanır oda biter

sonuçta kul yapısı böyle arızalar çıkabiliyor ama traktörün nasıl kullanıldıgıda önemli ama gerçekten can sıkıcı yeni motorların böyle arıza yapması allaha şükür bizimkinde bi sıkıntı yok

AYHAN YARAR link=topic=71658.msg827704#msg827704 date=1389721370' Alıntı:
Kullanan adamın hiç suçu yokmu hep traktörün suçumu ya adam traktörü hep yarım debrajda kullanır oda biter
150 saatte bitecekse debriyajım var demesin :)