TAVUKÇULUK

Ynt: TAVUKÇULUK

cücükleri gübre sepme makinesiyle mi yemliyonuz ;D işletme güzel emeğine sağlık Allah bol hayırlı kazanç versin

emektraktor link=topic=51764.msg526765#msg526765 date=1328132376' Alıntı:
işin zor be kardeşim
sorma abi :)
anayurtlu 3105d link=topic=51764.msg526883#msg526883 date=1328145798' Alıntı:
kolaygelsin fatihh baya kalabalık gibi kümes videoda :)
sağolasın volkan şuanda 26500 hayvan var o yazdan kalma bir video :D
qarizmatiqa link=topic=51764.msg526891#msg526891 date=1328147464' Alıntı:
cücükleri gübre sepme makinesiyle mi yemliyonuz ;D işletme güzel emeğine sağlık Allah bol hayırlı kazanç versin
yok o krmızı taslara otomatikman kendi doluyo. makine tarla işi için :D

maşallah güzel oturmuş bir sistem var paylaşım için teşekkürler..
mesela 40günlük bir yetişme süresinde ne gibi gelir giderler oluyor kazanç nasıl biraz açıklarmısınız ?

güzel bir resim ve çiftlik.hayrını gör.kış sizleride vurmuş demek ki.
tavuklar saglıklı besleniyordur inşallah.ençok tavuk tüketiliyor sofrada.

Tucano340&Arion520 link=topic=51764.msg527063#msg527063 date=1328191030' Alıntı:
maşallah güzel oturmuş bir sistem var paylaşım için teşekkürler..
mesela 40günlük bir yetişme süresinde ne gibi gelir giderler oluyor kazanç nasıl biraz açıklarmısınız ?
sağolun.gelir gider hiç belli olmuyor. mesela zaman geliyor kömür 150 lira zaman geliyo 300 lira. hayvan iyi çıkarsa iyi para. çıkmazsa idare eder.
alipasalierkan link=topic=51764.msg527135#msg527135 date=1328198629' Alıntı:
Güzel paylaşım. Maşallah büyük bir işletme. Bizim buralarda da tavuk çiftlikleri var. En sevmediğim taraf kokusu...:D
:D şimdiye kadar alışmış olman lazım ama oralarda varsa ;D
köylü link=topic=51764.msg527139#msg527139 date=1328198966' Alıntı:
güzel bir resim ve çiftlik.hayrını gör.kış sizleride vurmuş demek ki.
tavuklar saglıklı besleniyordur inşallah.ençok tavuk tüketiliyor sofrada.
sağolun teşekkürler. 24 saat yiyip içiyolar :D

Ahmet745 link=topic=51764.msg527261#msg527261 date=1328211677' Alıntı:
tesis sizinmi fatih karacabeyin neresinde? bi ara görmeye gelicem çok güzel tesis.
evet abi bizim karacabeye 8 km uzakta yeniköy boğaz yoluna giderken tavşantepe benzinliği var belki bilirsin onu geçtikten biaraz sonra rampa çıkıyo sola. 5 km çıkıp yarış köyüne geldin mi tam oralarda abi zatn görürsün yol boyunda ok-*-s daha 10 15 gün daha buralardayım abi ne zaman gelmeyi düşünüyosun ? 10 güne kadar gelirsen bi mangal yaparız hem hayvanlarıda görürsün :)

rocky link=topic=51764.msg527858#msg527858 date=1328300759' Alıntı:
evet abi bizim karacabeye 8 km uzakta yeniköy boğaz yoluna giderken tavşantepe benzinliği var belki bilirsin onu geçtikten biaraz sonra rampa çıkıyo sola. 5 km çıkıp yarış köyüne geldin mi tam oralarda abi zatn görürsün yol boyunda ok-*-s daha 10 15 gün daha buralardayım abi ne zaman gelmeyi düşünüyosun ? 10 güne kadar gelirsen bi mangal yaparız hem hayvanlarıda görürsün :)
tesis çok güzel allah işlerinizi ras getirsin kardeşim bu akşam açtığım konuya bak benim tarlanın yanıda tavuk çiftliği. bende numaran var işleri ayarlayabilirsem ben sana alo derim fatih bu aralar geçen senenin zeytinlerini çıkartıyoruz işlere belli olmuyo.

Ahmet745 link=topic=51764.msg527862#msg527862 date=1328301029' Alıntı:
tesis çok güzel allah işlerinizi ras getirsin kardeşim bu akşam açtığım konuya bak benim tarlanın yanıda tavuk çiftliği. bende numaran var işleri ayarlayabilirsem ben sana alo derim fatih bu aralar geçen senenin zeytinlerini çıkartıyoruz işlere belli olmuyo.
sağol abi cümlemizin inşallah. tamam abi ben buralarda olurum gelirsen. bi alo dsen ben gelir alırım karacabeyden. ama önce iş tabi. anlş-*s

rocky link=topic=51764.msg527871#msg527871 date=1328301454' Alıntı:
sağol abi cümlemizin inşallah. tamam abi ben buralarda olurum gelirsen. bi alo dsen ben gelir alırım karacabeyden. ama önce iş tabi. anlş-*s
eyvallah kardeşim boğaz yeniköye geldim daha önce arabayla gelirim kısmet olursa.

Fatih bereketli olsun MAŞALLAH tavukcuklara,güzelbir işletmeniz var resimlerde harika paylaşımlarının devamını bekliyoruz.

hacimmet link=topic=51764.msg528256#msg528256 date=1328349698' Alıntı:
Fatih bereketli olsun MAŞALLAH tavukcuklara,güzelbir işletmeniz var resimlerde harika paylaşımlarının devamını bekliyoruz.
sağol abi teşekkürler. bir iki hafta içinde bidaha paylaşıcam inşallah hayvanları gündüz alırlarda bide onları çekerim sarım ekibi kamyonlar filan.ama hep gece sardıkları için... :( temizlenmesini filan çeker yüklerim yine inşallah abi.

Güzel resimler...Eline sağlık... :) :)

Bizim bağın yanında kümes var tavuk götüren kamyon gelmişti sanırım kasalar boştu ama kasalarda kalan tavuk bacakları,kafaları vs. vardı... :( Dedim bir daha tavuk yemem ama sonuç yiyoruz.. :D Yalnız kesilmeden önce indirirken dikkat etmiyorlar herhalde tavuklar kasalardan çıkarken ölüyor sanırım... :(

demir45 link=topic=51764.msg530739#msg530739 date=1328641198' Alıntı:
Güzel resimler...Eline sağlık... :) :)

Bizim bağın yanında kümes var tavuk götüren kamyon gelmişti sanırım kasalar boştu ama kasalarda kalan tavuk bacakları,kafaları vs. vardı... :( Dedim bir daha tavuk yemem ama sonuç yiyoruz.. :D Yalnız kesilmeden önce indirirken dikkat etmiyorlar herhalde tavuklar kasalardan çıkarken ölüyor sanırım... :(
yok mahmut öyle olmuyo tavukları sararken sarıcılar çk hızlı dolduruyor kasaları. bazen kanatları filan kırılıyor. kasayı kasanın üstüne atarken hayvanın ayağı okırık yerler yada boşluklardan çıkıp iki kasanın arasında kalıp kopuyor malesef :( inşallah gündüz sararlarsa foto video çekerimde paylaşırım görürsünüz :( ok-*-s
tahir link=topic=51764.msg530742#msg530742 date=1328641425' Alıntı:
güzel paylaşım eline sağlık ama nh yi daha kapalı yere çeksen iyi olur yazık üşümesin kardeş
sağolun teşekkürler malesef çekecek başka yer olmadığı için mecbur oraya çekiyoruz :)

köylü link=topic=51764.msg531878#msg531878 date=1328734154' Alıntı:
şöyle dogal bir üretimle yapacaksın bu işi.yumurta dogal tavuk dogal bak hayata paraya.
biz etlik bakıyoruz. fakat bu işi organik yapanlarda çok azda olsa var. ve fiyatıda çok pahalı oluyor deli para kazanıyorlarmış ama henüz yaygın olmadığı için pek bi bilgim yok. ama örneğin şuan kafes sistemi dillerde. bu sistem saysinde üst üste kafeslerde daha az m2 de daha çok hayvan yetiştirebiliyorsun. fakat bazı müslüman ve hayvansever devletler buna karşı. havanlara eziyet oluyormuşhayvan hakkı oluyormuş özgürlüğü olmuyomuş gibi ifadeler ile eğer bu sistemi kullanırsanız sizden et almayız diyorlar ve şartlara uygun başka bir firmadan ürün alıyorlar. bizim şirket gibi çoğu firmada genelde asya ülkelerine ihracat yapmakta olduğundan pek yanaşılmıyo bu sisteme ama yapanlar bayada var. geçen sene sadece bizim tavuklar özel olarak ahmedi necata gitti. galiba mevlid yapacakmış ve şirket bizimkini seçmişti. tek tek besmele ile kesilip öyle hazırlanmışlar. makine ile istememiş. ok-*-s

Tavukculuk

Yaw kardes bu tavuklarin kesim sekileri nasil simdi sen daha iyi bilirsin bazilari diyo bilmem hayvana sok veriliyo bazilari oluyo gene kafalarini kesiyolar diye boyle bisey var mi.

Fatih kolay gelsin. Maşallah işletme çok güzel, kışta çok fena olmuş 5 çuval kömür kafama takıldı, inşallah çözülmüşütür.