bağ için bana dekara 1 ton tavsiye etmişti ziraat mühendisi.metreküpe 130 tl demişlerdi yıl başında. Bir dekara en az 10 metreküp gider bence. Dekar başına 1300 tl sadece buna gidecek yani. pahalı geldi almadım
Tavuk gübresi attığım tarladan bu yıl yağış az olmasına rağmen dekara ortalama 450 _ 500 kg verim aldım.Merhaba Arkadaslar.
25 dekar bugday tarlama dekara 1 remork ( DEKARA 10 m3 dekara 3 ton) gelecek sekilde toplam 25 remork tavuk gubresini traktore takılan bıcakla serptim. Akabinden azatun uçmaması icin hemen sürdüm. 1 ay sonra 10 kasımda tarlama dekara 27 kg midas bugdayım ektim.. Tabana suni
gübre hiç kullanmadım. Ust
gubrede hiç kullanmayacagım.
Yaprak gübreside hiç kullanmayacağım.
Humik ve fulvik asit de hiç atmayacagım.
Sadece uste 1 veya 2 defa ot ilacı atacagım.
DEKARA (1000 m2) 3 TON TAVUK GUBRESİ ILE TOPRAGIMA NEKAZANDIRDIM;
1. AZOT en az % 2 : 60 kg saf azot kazandırdım. Bu yıl bitki azotun % 65 ini kullanacak. Baska azoto ihtiyacim yok.
2 FOSFOR%2) 60 KG FOSFOR topraga karıştı . 5 yıl tarlamin fosfor ihtiyacı giderildi 5 yıl tarlama fosforlu gübre hic kullanmayacağım
3. POTASYUM : % 2 60 KG POTASYUM toprağa karışti. Bilhassa Kumsal topraklarda potasyum yetersizligi olur. Kumsal taarlalarda bile 4_5 yıl potas kullanmıcam.potasyum fazlaagından dolayı bitkim hastalıklara daha direncli. Kuraga daha dayanıklı taneler daha iri ve hektolitre daha yüksek olacaktır.
4. HUMİK ASİT % 10 ewet ewet %10
TAVUK GÜBRESİNİN %10 u HUMİK ASİT dir.1 dekara tam 300 kg humik asit stmış oldu. Yani bidonlarla binlerce lira verilerek satın alınıp 300 dönume atılan humik asiti ben tavuk gübresi ile 1 dönüme attım.
hocam normalde kaç kg alıyordunuz fark ne kadar yani ?Tavuk gübresi attığım tarladan bu yıl yağış az olmasına rağmen dekara ortalama 450 _ 500 kg verim aldım.
Bu yılda tarlalara gübre serpme remorku ile dekara 800 kg ile 1000 kg dökme tavuk gübresi serptim . Toprağa karıştırdım bugdayımi ektim.
Hayırlısı Allahtan.Ekli dosyayı görüntüle 66800
Normelde tavuk gubresiz az bakımda 300 kg hic gecememistim. Bölgemizdeki verimler ortalama 250 ile 350 kg arasinda. Tavuk gübreli tarlalardan bölge ortalamasının üzerinde verimler aldım. Pas ve kök ilacı atmadan sadece tavuk gübreli 600_ 800 kg buğday aldığım tarlalar oldu.hocam normalde kaç kg alıyordunuz fark ne kadar yani ?
Tavuk gubresini tarlalara atmadan önce tarlaları tahlil yaptırmıştım tarlaların hepsinin tuzluluk oranları çok duşuk du. Tarlaları sulama yapmıyoruz. Bölgemizde Yagış miktarıda 600 _700 mm civarı . Tuzluluk yapacağını sanmıyorum.Bereketli olsun tavuk gübresinin uzun vadede toprağın tuz miktarını artırıp çoraklaştiricağinı söyluyorlar bu konuda ne düşünuyorsunuz