Tarlalara Hümik Asit attık

Bende alıp uygulamayı düşünüyorum. Leonardit alıp da tarlanıza uygulayabilirsiniz. Humik asit de zaten ondan yapılıyor diye biliyorum. Leonirditte ph daha düşük dolayısıyla kireçli toprağa atıldığında daha da etkili olabilir. Konuya daha hakim olan biri varsa bilgilendirebilir.

• Beğen
Tepkiler: şerefli1
Leonardit uzun sürede toprağa karışıp etkili oluyor diye biliyorum. İkiside atılabilir para varsa [emoji23]
Etkisi süre olarak uzun değil diye biliyorum. Fiyat olarak da hümik asitten pahalı değil. Ph daha düşük Leonarditte bu da toprak için daha iyi kurak yerlerde. Keşke imkan olsa da dediğiniz gibi ikisi beraber kullanılsa. İkisi de doğal. Faydası çok,zararı yok.

humik asit tam olarak nedir arkadaşlar
Hümik asit ph seviyesi yüksek olan topraklara atılıyor. Tarlada ufak ufak, oyuklu-delikli taşlar varsa; bu taşlar birbirine vurulunca ufalanıp gidiyorsa o aslında taşlaşmış toprak oluyor. Müdahele edilmezse o ufak taşlar sonraki senelerde etrafındaki toprakla kaynaşarak taşlaşacak demektir..
Tabi tohuma zararlarını araştırmadım verime etkisini ben de bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: şerefli1

Ben sözde üstün kalite ve kendi ürettiğimi bol keseden kullandım. Gram fayda olmadı. Araştırmaya ve üretmeye ayırdığım zamanı boşa harcamışım. Zaten tarımsal kimya bölümü mezunu bir abim belirtti sonradan.