Ynt: Tarımda yükselen değer; küçükbaş hayvancılık
Abi yaşlı ıskarta koyun vermişler ordaki tüm adakçıları tanırız.Onlarda bizi tanırlar.Hepsi dedemin elinde yetişmiş adamlardır.
Kıvırcığın eti az bi yağ kokar ama mermerleşmeden dolayi eti çok lezzetlidir.
Abi sende bizdenmişsin bizde kuzucuyuz ama biz kuzu tüketerek genelin dışında kalıyormuşuzDeHLiZ link=topic=80509.msg956116#msg956116 date=1420984412' Alıntı:Ahmet kendini düşün dersen söyleyeyim: %100 kuzu eti Kırmızı etten bahsedersek Bizim eve dana eti girmez Sırf güneydoğulular yeter kuzu tüketiminde Kuzu etine talep hiç bitmez bunu unutma, kuzu etiyle yapılan yemekler, dana etiyle yapılandan daha fazla, ayrıca bizim damak tadımıza uygun, dışarıda yapılan yemeklerin de bir çoğu kuzu etinden: Kuyu kebabı, Siirt Büryanı, kuzu şiş, kuzu kapama, kuzu incik, Adana-Urfa kebabı, kuzu çevirme vs. uzar gider liste
Kuzu eti diye millete abuk sabuk et yedirenler yüzünden kuzuya rağbet belki eskiye nazaran azalmış olabilir, özellikle kızlar 'kuzu eti kokuyoooooo' deyip burun kıvırıyor bazen ağızlarının ortasına vurasım geliyor (Kadına şiddete hayır! ama insan deliriyor işte [emoji14]) Gerçekten de bakımdan mıdır nedir anlamadım, geçen sene 2 defa başımıza gelen olayı anlatayım. 1.si 2014 ' ün hemen başında benim yeğen için kurban kesecektik, ağabeyim gitmiş Hadımköy ' den bir koyun almış, gerçi sormadım koyun muydu koç muydu diye de, hayatımda böyle bir et yemedim arkadaş, hem kötü kokuyordu hem de tadı da kötüydü. Dedim herhalde yaşlı bir koyundu bu ondandır. Geçiştirdim. Bu olaydan 3-4 ay sonra da Migros ' tan aldık 1 kuzu, karkas olarak, küçük bir şeydi, karkas ağırlığı 13.5 kilo geldi. Neyse götürdük eve, yaptık yemek aynı tat aynı koku. Yahu bu ne tesadüf, cinsini sormuştum adam kıvırcık dedi, damgasını da gösterdi. Yahu inanamadım, biz her zaman Siirtliler ' in yoğun olduğu Fatih ' te Kadınla Pazarı denilen bir yer var, oradan alırız. Kuzular bizim oranın İvesi dediğimiz kuzuları. Kıvırcık olduğu için mi dedim önce, sonra yok dedim daha önce kıvırcık çok yedim eti gayet güzel. Bu ne anlamadım, Migros gibi bir yerden alıyorsun güvenerek, çıkan bu. Etten anlarım, çok et tüketiriz, ama ilk defa böyle bir şey geldi başıma, hayvana ne yedirmişlerse ya da ne ilaç vermişlerse artık?
Abi yaşlı ıskarta koyun vermişler ordaki tüm adakçıları tanırız.Onlarda bizi tanırlar.Hepsi dedemin elinde yetişmiş adamlardır.
Kıvırcığın eti az bi yağ kokar ama mermerleşmeden dolayi eti çok lezzetlidir.