Elbette Türkiye üzerinde oynanan, oynanmak istenen oyunlar çok fazla, bunlara duyarsız kalınması beklenemez.satocan58 link=topic=44889.msg421382#msg421382 date=1309279154' Alıntı:Sayin n.cebeci abi, türkiyede o kadar cok oyunlar dönüyorki, kuskulanmamak elde degil. zaten elimizde avcumuzda 3 5 parca tarlamiz kalmis, oda giderse halimiz nice olur. yoksa koyun gibi yasayip, herseyden bihaber olmak daha kolay...
agir sartlar getirilirse olur. örnegin, uygulamada benim köyümdeki bir karis araziyi birakin elin adamina yan köylere bile verememeli. bizim köyün 2 bini sulanabilir toplam 12000 dönüm arazisi var. hani 1000 dönüm tarla satacam desen 2 güne kapis kapis olur. köyümüzdede öyle mal adamlar varki 2 ye kendi köylüsüne vermez gider 1,5 a o adama verir. birde böyle bisey cikarsa düsünmek bile istemiyom olacaklari...n_cebeci link=topic=44889.msg421384#msg421384 date=1309281333' Alıntı:Elbette Türkiye üzerinde oynanan, oynanmak istenen oyunlar çok fazla, bunlara duyarsız kalınması beklenemez.
Ancak, arazi toplulaştırmasının yapılması, güçlerin birleştirilmesi, atıl alanların Türk tarımına kazandırılması, ölü alanların değerlendirilmesi, buralardan azami faydanın sağlanması için kafa yorulması, halkın aydınlatılması, kafa olarak hazırlanmasının sağlanması hepimizin görevi olsa gerekir.
Abi; senin iş kolay.. iyi bir emlak takipçisi ile çalışıp ' TEVHİD ' yani birleştirme yapabilirsin..768 link=topic=44889.msg421397#msg421397 date=1309284124' Alıntı:Tarlamın birisinin yanından sınır olarak birkaç tarla daha aldım. Görünüşte tarla birtane ama 6 tane tapusu oldu. Bugünkü koşullarda bunların hepsine bir tapu çıkartabilsem bu dahi bana yetecek ama herhalde o bile mümkün değil. Tarlaların birleştirilerek kooperatif veya şirketleşme gibi metodlarla çalıştırılacak olması konusuna bizim buralarda da hiç kimsenin sıcak bakacağı düşüncesinde değilim. Çünkü bazı tarlalar yol boyunda dönümü on bin lira, dere boyunda taban yerlerde çok verimli olanların dönümü üç bin lira, bazıları bayır tepesinde killik,dönümüne bin lira bile vermessiniz. Bu sistemin uygulanabilmesi için köyün arazisinin her bölgesinin denk olması gerekir. Bu konudaki en mantıklı yöntem Norveçten yazan arkadaşımızın da yazmış olduğu ve başka avrupa ülkelerinde de uygulanmakta olduğunu duymuş olduğumuz bu yöntemtir.O ülkelerde bu konularda başarılı olunabilmişse, bizim ihtiyacımız olan tek şey, gerçekten de tarımın ve çiftçinin geleceğini düşünen ciddi politikacılardır.
Abi; ben işin olması için tabiki girişimde bulunabilirim de.. Anlatamaz sın, heleki bizim gibi asimile olmuş nuhacirlere asla anlatamazsın. Her türlü avantajını v.s. anlatıyorum, anlatıyorum..... en son aldığım cevap şu; ' Yaw şurda bu işi daha kaç sene yapacaz, belki ben seneye bırakacam , bizim memlekette arpa buğdaydan başka bişey olmaz, suyu ne yapacan v.s. sudan bahaneler..n_cebeci link=topic=44889.msg421422#msg421422 date=1309287449' Alıntı:Arazi toplulaştırmasi ile ilgili biraz araştırma yaptım.
İşleyiş şöyle; Köyün %51 ' i vekalet verecek, (Arazi ve nüfüs olarak) Tarım müdürlüklerinde arazi toplulaştırması yapılan bölümler var. Oradan görevliler arazi üzerinde gerekli masa ve etüd çalışmalarını yacaklar.
Araziler 1-2-3-4. Gibi, sınıflara ayırılacak. Bunun %10 ' unu yol, kanal gibi alt yapı hizmetleri için bedeli mukabili kamulaştırılacak 1. Sınıf arazide 10 dönüm yeri olan birisi 1. Sınıftan 9 Dönüm ve bir dönümün parasını alacak. Eğer 2. Sınıf araziden yer isterse ona 12 dönüm yer verilicek. Devletin görevlendirdiği teknik elemanların yanı sıra köyden de bilirkişiler çalışmalara katılacaklar. (Nail muhtar aslında bu iş için elini taşın altına koysa fena olmaz.)) Ben bunları öğrendikten sonra köyde arazisi ve nüfüsu olan arkadaşların en akıllı bildiklerimle görüştüm.
Sonuç ne oldu?
Hiç olumlu cevap alamadım.
olsun.
Ben pes etmeyeceğim,
Kim bilir?
Belki başarırım.
Belkide başaramam,
Ama genede devam edeceğim.