Ynt: Tarımda 90 milyar $'lık Hollanda mucizesi
mücahit Demir link=topic=83584.msg998518#msg998518 date=1430600454' Alıntı:
sonuç tebbellik.kendi bölgemde araziler boş. Ekilmiyor. Karadenizin %70 böyle.. 18 milyar doları bende az buluyorum kabul etmek mümkün değil ama Türkiye ' de 30 milyona yakını hazır besleniyor...rahatlığa alışmışız İç anadolunun buğdayı bize yeter diyoruz. Yan gelip yatıyoruz..( kendi bolgem için) biliyorum ki birçok bölgede böyledir.
Akşamdan bu yana konuya göz atıyorum, tembellik konusuna katılıyorum.
Örnek; komşu köyümüz var, 100 küsür hane, gençler gitti orta yaş ve üstü genel nüfus. Tek hedef emekli olmak, 5005 parsel tarla var, 1 parsek 1dekardan hesaplasanırsa 5 Bin dekar yapar, 100 küsür traktör var geneli 50-60 hp. Biçer her sezon 2000 dekarı zor tamamlıyor. Toplasan 4 Bin de ot yulaf, fiğ balyası çıkar.
Araziden dere geçer ağustosa kadar akıyor 20 dekar yonca anca vardır.
Bizim köy 10 hane kaldı 8 çiftçi var, 5 aile hayvancılık yapıyor, Biçer her sene 800-900 dekar arası yer biçer, 2 Bin ot balyası çıkar, sulama imkanı sıfır mera dar, 9 adet traktör var, çiftçilerin 4 ü şehirde ikamet ediyor.
Muhacir olduğumuz için kavga döğüş anca bu kadar arazi çevirebilmişiz.
Yinede 100 hane köyün 3/1 kadar arazi işleyip 4/1 kadar da hayvan sayısına sahibiz.
Yine bir örnek veriyim; traktörü kömür kaçakçılığı aracı olarak kullanan 5-6 köy var Linyit işletmesine sınır. Geçen fuarda 6115 R serisi JD nin yanında biz döner pulluk hayali v.s. kuruyoruz
bahsettiğim köylerden birinde yaşayan vatandaşta; ' şimdi bu motor elime geçecek, ne kömür çekerim(çalarım) ' diye arkadaşına anlatıyor.
Şimdi bu mantıkla biz Hollanda yı nasıl geçeriz? AliSaraç, Orion Mustafa.. :S:S
J