Ynt: TARIMCILIK !!!
2- kendime ait olan yerim orada değil dağ köyünde sadece ekin oluyor arpada seyrek çıkıyor taşlık arazi ancak hayvancılık yapılır yem ihtiyacı bi nevi karşılanır. kayınpederin mevkisi ise saruhanlı-gölmarmara yolu üzerinde izmir -istanbul anayoluna 15 km mesafede
3-çıraklığım 18 yaşına kadar köyde büyüdüm ekin biçtik orakla tütün ektik elle nohut yolduk elle mısır yolduk çoğu tarla 1-2 dönüm onlarıda genelde öküzle sürdük.
4-beldede kendime ait tarlam olmayacak
5-hayvana mera ancak veya kendi masrafını kurtaramayacak kadar ekin olur
bulunacağım yerlerin dekar fiyatları 1000 m2 5-6 bin arası icarı ise 150-200 tl
düşüncelerim içinde en mantıklısı bana şeker pancarı geliyor ama yakınlarda farika yok nasıl satılır edilir sıkıntısı var
1- manisa saruhanlı-alibeyli beldesiHermiyas link=topic=69319.msg790635#msg790635 date=1383572050' Alıntı:Taner öncelikle dediklerini çok iyi anladım, zaten gelir gider ekside yaşıyorum halen, taşınırsam bu masrafları kısacağım için durumum bundan daha kötü olamaz diyorsun....
Daha da detaylı öneriler için lütfen aşağıdaki sorularımı yanıtla.
1-Öncelikle kayınpederin yani yerleşeceğin yer neresi?
2-Kendine ait tarlan nerede, Kendi tarlan ile kayınpederin konaklayacağın belde arası kaç km yoldan...
3-Herhangi bir zanaatın, mesleğin, uzmanlığın, çıraklığın, ustalığın war mı?
4-Kendine ait tarlanın yanında satınalmaya kalksan dekar fiyatları ne?
5-Kendine ait tarlan anladığım kadarı ile sulak ama elektrikli değil...Şu ana kadar ne yapılıyordu bu tarlada ? Kaç senedir ne ekildi ne dikildi ne alındı? İcara wersen ne kadara weriliyor? Ya da etrafta icarlasan fiyatlar ne?
2- kendime ait olan yerim orada değil dağ köyünde sadece ekin oluyor arpada seyrek çıkıyor taşlık arazi ancak hayvancılık yapılır yem ihtiyacı bi nevi karşılanır. kayınpederin mevkisi ise saruhanlı-gölmarmara yolu üzerinde izmir -istanbul anayoluna 15 km mesafede
3-çıraklığım 18 yaşına kadar köyde büyüdüm ekin biçtik orakla tütün ektik elle nohut yolduk elle mısır yolduk çoğu tarla 1-2 dönüm onlarıda genelde öküzle sürdük.
4-beldede kendime ait tarlam olmayacak
5-hayvana mera ancak veya kendi masrafını kurtaramayacak kadar ekin olur
bulunacağım yerlerin dekar fiyatları 1000 m2 5-6 bin arası icarı ise 150-200 tl
düşüncelerim içinde en mantıklısı bana şeker pancarı geliyor ama yakınlarda farika yok nasıl satılır edilir sıkıntısı var