çok sağolasın abi 9 senedir burada yaşıyorum kira derdim yok ama bi kenara en ufak bişey koyupda bir adım ilerleyemedim. en basitinden günlük 5-6 tl yemek masrafım var çalıştığım yer karşılamıyor buradaki iş ortamı berbat evimi 25 bin tl aldıdım tamamen miras kalan parayla şimdi biraz yatırım yapıldı buralara en fazla değeri 60-65 bin bundan dahada fazla değerlenmez. haftalık işe gitgel iş yeri uzak biz kenar mah oturuyoruz 15 tl masraf haftalık 15 tl de extra kendi masrafım etti 30 tl aylık ve yıllığa çarpınca 3 000 tl eder 9600 yıllık maaşım kaldı 6600 elektrik ort. 70 tl, yılda 800 tl kaldı 5800 geriye,su fat. aylık 40 tl yıllık 500 tl kaldı geriye 5300, internetde yıllık 600 kaldı 4700, pazarlık haftalık 20 tl market haftalık 30 tl ekmekde dahil buna temizlik malzemeside,yıllık 2500 de kaldı 2200, eşimle benim tel kontür 20 şerden aylık 40 tl ,kaldı geriye 1700 tl sigara masrafım aylık 200 kaldı geriye yıllık 1700-2200, -500 tl düğün bayram sosyal faaliyet gezme eğlenme kişisel masraf kuaför berber max. 500 tl de yetmez ama -1000 tl geçtik yani biz burada kira vermediğimiz halde yıllık 10 600 tl eşimle beraber harcıyoruz. bense yıllık 9600 tl kazanıyorum
eşim burada 30 tl ile yevmiyeye gidiyor açığı kapatıyor taksitleri oradan ödüyoruz bu en basit hesap bunun yanında daha bir çok masraf çıkar hatta yıllık 2 ton kömür parasınıda unuttum
eşimin beldedeki işte çalışma şansı yok burada oturduğumuz sürece 45 km uzakta çünkü. git gel haftasonu tarımclığıyla vereceğim yol parasını kurtarmaz
şimdi ben nasıl yaşayayım bu şehirde nasıl ilerleyeyim ?
beldeye taşınırsak benim size saydığım haftalık 30 tl tamamen kalkacak 2 ton kömür parası olmayacak ev vergisi olmayacak su parası olmayacak ort 4500 tl direk tasarruf yapacağız. sigarayı da bırakmayı düşünüyorum onu bu hesabın dışında tutuyorum. evi satmadan gidersem kiraya versem aylık max. 200 tl oda kra parasını alacan diye canın çıkıyor kalkıp da zengin adam bizim evde oturmaz gelecek kiracı durumu benden daha kötüdür emin olun.
kayın pederin ekipmanını kullansam leyland traktörü var her taraftan yağ akıtıyor 2 li pulluk zor çekiyor. evi satmadan ekipman düzme şansım yok. başkasının ekipmanıyla iş o kadarlık yürür. icar fiyatları 150-200 tl toprağı güzel yerlerin allahtan. eh birazda sondaj masrafı oluyor oda elektrik olarak. şimdi abi sen bana söyle ben bu işlerin içinden nasıl çıkayım. en mantıklı senin yorumunu buldum birde bunları okuyup yorumunu alabilirmiyim. ha birde kırsal yerde kendi köyümde 50 dekar yerim var ama ne evim ne hayvanım nede ekipmanım var buradan alacağım parayla orada yatırım yapma şansım 0 oradaki yeri satsam dekarı 150 tl. ha birde evimde kiracı vardı düğüne kadar bi gelir olur dedim aileydi bana 8 kira, 6 aylık 196 tl su faturası birde elektrik 85 tl taktıda gitti üzerine :S (burada en fazla kazanabileceğin para fabrika measili 1 100 tl civarı ne bayramın ne iznin var sadece ayda 1 gün izin vardiyalı çalışma bazıları eşlerini ayda 2 kez görüyor eşini yollama imkanın yok buradaki fabrikalara hani kız ver karı al hesabı ortam o kadar bozuk ki anlatamam ben daha böyle bi hayat görmedim Türkiye ' nin çok yerine gittim ama burada bi güzel kaos var bir gün öleceğiz ama yaşarken ölmeye de gelmedik bu dünyaya) abi ne olur yorumunu bekliyorum