Tarıma Yeni Başlıyorum


Çiftçilikten zevk alıyorsan ve de kendine güveniyorsan kimin ne dediğine değil önüne bak. Yeter ki çalış hiç usanma azimle çalış kul bilmese de Allah bilir ve ona göre de verir. Allah tembeli değil çalışkan insanı sever ama hasetlik ve fesatlık olmayacak. Dürüst ve ahlaklı olacak, haramı helali bilecek belki zor olur ama mükafatını alırsın. Yeter ki Allah bereket versin.
 
1 dönümünü sera yap günlük geçimini seradan saglarsin. gerisini yonca yap.koyun güt çevrede 200 koyundan 300kuzu alirsin.tarim ekipmanina 1tl bile para yatırma.
 
Son düzenleme:
Tebrik ederim inşallah çok başarılı bir çiftçi olursun zaten potansiyel var sende 2012 yılında açmışsın konuyu ben yeni okudum ve baştan beri bütün yazıları okudum. Çiftçilik mesleğinin senin gibi idealist ve okumuş kişilere ihtiyacı var. Devam et eminim çok güzel paralar kazanacaksın çünkü o ışık var sende. Modern tarım yapmaya çalış sürekli yenilikçi ol ve yenilikler dene sakın ana baba usulune takılıp kalma zaten sana sakın bulaşma diyenler ana baba usulune göre bu işi götürenler.
 
BEN OLUMSUZ YORUMLAR TARAFINDA DEĞİLİM İNSAN SEVDİĞİ İŞİ YAPARSA YORULMAZ. sen yapma ben yapma kim yapacak bu işi 60 dekar yer sulu şartlarda para kazandırır. ama işinde sebatlı olmak yılmamak çok önemli iki üç yıl işin acemiliğini çekeceksiniz ama kesinlikle devam edin. herkesin uzaklaştğı bir sektör şu anda tarım. ama ben geleceğinden çok umutluyum. ekilecek ürün konusunda arazinizin olduğu bölgede ne ekiliyorsa onu değerlendirin bence tebrik ediyorum tercihiniz için umutsuzluğa kapılmadan devam sizin gibi düşünen insanlara ihtiyacımız var. istemeyen çiftçiliği yapmasın
 
1 Kastamonu nun neresi 2 neden Kastamonu 3 Kastamonu da para kazanılmaz kazanılsa bile hayvancılıktan kazanılır ondada paranı alacağın kesin değil
 
1 Kastamonu nun neresi 2 neden Kastamonu 3 Kastamonu da para kazanılmaz kazanılsa bile hayvancılıktan kazanılır ondada paranı alacağın kesin değil
Kardeşim Kastamonu iklimi İstanbula olan mesafesi ve ortam bana uymadı orayı sattım. Tekirdağ yer aldım. Ahil yaptım 70 koyun var kuzulara lar başladı. Herşey yolunda sayılır. Şimdilik herşey cepten. 1 yıl geçsin hesap ortaya çıkacak. Tek sorunum 220 m kuyu actirdim şu çok tuzlu çıktı. Yakınlarda da şu yok. İçmeye bakkaldan şu alıyoruz. Tuvalette tuzlu kuyu suyunu kullanıyoruz. Tuzu nasıl yok ederim bilemedim. Ben tarlayı bile sulamaya düşünüyordum. Kuyu pompa elektrik 50 bin TL harcadım. Ama su tuzlu.
ne iş yaparsan yap en iyisini yap.ciftcilerimiz halinden menmun değil.memurlarımız halinden menmun değil.emeklilerimiz halinden menmun değil.calışanlar menmun değil vel hasıl kimse halinden menmun değil .kimse sucu kendinde aramıyor nasıl başarılı olurum demiyor.hep suc başkasında
her işin başı durustluk ve şükürden geçiyor bence .aza kanaat etmeyi bilmiyoruz.hemen uc beş yılda zengin olma koşeyi dönme peşinde oldukça hic kimse yaptığı işten menmun olmaz .
 
Merhaba Stronger,
Aklımda birkaç proje var ve nasip olursa, gerçekleştirmek için tuzlu su sorununu çözmem gerekirdi. Bu nasıl yapılırla alakalı çok yoğun bir araştırma yaptım.

https://m.youtube.com/watch?v=NgXPooc7KmI

İngilizceniz varsa water desalination diye araştırma yaparsanız aynı sorunla İsrailin, Bazı arap ülkelerinin Amerika ve Kanadalı bazı çiftçilerin karşılaştıklarını ve halletmek için yenilikçi çözümler ürettiklerini göreceksiniz.

Hitachi bu firmaların en önemlisi fakat bu bizim küçük bütçeli çiftçilerimiz için çok fazla gündeme getirilecek bir teknoloji değil ve amortisman süresi hayli uzun bir yatırım. İsrail yaklaşık 30000 dönüm alanı tuzlu suyu arıtarak sulayıp meyve sebze ürettiği ve üretimin büyük kısmını ihraç ettiği bir çöl projesi var. Youtube da aratırsanız türkçe kaynaklarda mevcut fakat işin gerçekten nasıl yapıldığını birkaç tane ingilizce program çok iyi anlatmış.

Ülkemizde de ters osmoz sistemini sanayi ve ev için üreten bazı firmalar var. Makimum kapasitede günlük 75 ton ile 1-75 ton kadar su arıtılıp kullanılabiliyor.

Aynı zamanda güneş enerjisi ile entegrasyonuda mevcut.

Halledilmeyecek birşey değil somut olarak elimde birşey olmadığı için öğrendiklerimi paylaştım.

Umarım bir yol gösterebilmişimdir.
 
Merhaba,
Melih Bey in örnek gösterdiği Hitachi projesinin Avustralyalı kurak tarımla mücadele eden çiftlik sahipleri tarafindan tarıma entegre edilmiş halini linkini attığım videodan izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/csGO-g0wdZk

Çabalarınız takdire şayan! Başarılar dilerim.
 

Videoları izledim. Teşekkür ederim. Maliyetler gerçekten çok yüksek. harcanan enerji maliyet düşünüldüğünde tarlayı sulamamak ve içme suyunu satın almak daha mantıklı. Artık bu benim şansım yada şansızlığım.. Bir gün kuyudan gelen suyun tuzunun kendiliğinden gitmesi. Bir umut işte...
 
ek bir gelir olmadan çiftçilik zor. Yani ya emekli olacaksın ya kirada evlerin olacak. En azından evin faturası yemesi içmesi ya da ufak tefek alacan şeyler için bir para gelmesi lazım. yoksa ürününü ucuz verirsin vade yaparsın bu sefer Faiz biner kârin azalır. Bizim birader peşin hemen gübreyi tohumu almış mesela. Evde ek gelir olunca rahat oluyor
 
ek bir gelir olmadan çiftçilik zor. Yani ya emekli olacaksın ya kirada evlerin olacak. En azından evin faturası yemesi içmesi ya da ufak tefek alacan şeyler için bir para gelmesi lazım. yoksa ürününü ucuz verirsin vade yaparsın bu sefer Faiz biner kârin azalır. Bizim birader peşin hemen gübreyi tohumu almış mesela. Evde ek gelir olunca rahat oluyor
Kesinlikle bu zamanda aynen söylediğin gibi
 

Benzer Konular


Son Gönderiler

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt