Anlatıyorum zaten yaptığım uygulamalari. Mikrobiyal Gübreleri kompost çaylarini ot çaylarini.
Hele nisanda bir gübre yaptım. Isırgan ve bazı çeşit Otlardan ve solucan gübresi çayı. Bunlara bir de laktik asit bakterisi ürettim ekstradan yoğurt suyundan. Külleme vardi Buğdaylarda. Eleine ingham diye bir kadin var mikrobiyolog. 15yıldır bunlarla uğraşıyor. O 6-10 litre arası öneriyor. Tabi ben o kadar yapamadim Ama 4-6 litre attığım buğdaylara hiç pas ilacı atmadım külleme Başlangıci vardı tamamen temizledi. 2-4 litre attıklarım biraz geriletti. Bugdayin da besin alimini cok hızlandırıyor. 10gun erken Başak çıkardı Buğdaylar bu sene. Milletin kuraktan bayrak yaprağı çıkmadan Başak çıkardı.
Çok faydali denemeler yaptım yani anlatarak bitirmek mümkün değil ama bir özet yapacam konu açıp. Bi de fotosentetik bakteriler var. Bakteri kendisi fotosentez yapıyor bitkinin yapamadıgi yerde bitkiye surekli güneş enerjisi sağlıyor. Onu yetiştiremedim seneye Onu da yapacam. Nohutlara ve Çiçeğe kullanıcam onları denemeler yapmam lazım önce.
Neyse açtığım konuda uzun uzun anlatırım özetini. Ama şu da var. Sentetik azot kullanarak 3-4kg saf azot ile bitkinin verdiği verimi organik azot ile 600-800gram kullanarak verebiliyor bitkiler. Tooraksiz tarımda sıfır sentetik gübre kullanarak bu ot çaylari ve kompost çaylari İle beslenen denemeler var bedavadan azıcık pahalı Gübreler ile daha iyi verim alınabiliyor. Bizim de tarla bitkilerinde mümkün olduğu kadarıyla bunlara geçmemiz şart.