Artık bizde kooperatifi bırakmayı düşünüyoruz. Çiftçiye destek felan oldukları yok bunların. Ziraatın başak karttan mazotu gübreyi peşin çekip sadece başak karta borçlanıcaz. Bu ülkenin iyice çivisi çıktı.
Yaklasık 15 gün önce tarım kredi müdürüyle sohbet ederken kredi faizi bahsi açıldı. Bizim faizimiz merkez bankasına bağlı yani değişken ve günlük olarak hesaplanıyor dedi. Tarım kredide satılan ürünler zaten piyasadan pahalı birde faizleri yüksek üstüne üstlük ürünü alırken ucuza alıyor bence çalıncak en son kapı. Ziraat bankasının faizleri bir miktar daha uygun.
Ülkenin degilde tkk nin civisi cikti dersek daha mi dogru olur sanki
Valla hergün haberleri izliyorum. Artık iyice bunaldım. Hırsızlık dolandırıcılık tecavüz istismar haberleri ile dolu. Türkiye artık eski Türkiye değil bence öyle artık anlayamıyorum.
Başak kart her hangi bir petrolde gecerlimi yoksa sadece anlaşmalı yerlerde mi geçerli ? ...
Bir çok yerle anlaşmaları mevcut ancak 5 aylık vadeli 0 faiz bitti. Nakit çekip ucuZa verilen enerjiden Alıyoruz mazotu senesine bankaya ödüyoruz.
ArkAdaşlar eskiden tarım kredi borcunun %60şini ödediğîn zaman %40ni gelecek seneye devredebiliyordun bu uygulama devam ediyor mu?
ArkAdaşlar eskiden tarım kredi borcunun %60şini ödediğîn zaman %40ni gelecek seneye devredebiliyordun bu uygulama devam ediyor mu?
Öde öde bitmiyor valla mısır vermiştim 14 bin benim 55 bin babamın borcu vardı maşallah benimki 18 bin babamın ki 60 bin olmuş . Ben 15 bin babam 43 bin yatırdı kalanları seneye devrettik..
Sürekli artıyor nasıl bir sistem var yıllardır anlayamadım bu turlu bitiremedik